MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

1. Θεατρική παράσταση “Ανδόρρα” του Μαξ Φρις στο Ωδείο Αθηνών

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η θεατρική παράσταση “Ανδόρρα”, σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη και Δημήτρη Γεωργιάδη. Μέσα στο μεταπολεμικό τοπίο της Ευρώπης, ο συγγραφέας συγγράφει σημαντικά λογοτεχνικά και θεατρικά κείμενα, μεταξύ αυτών και η “Ανδόρρα”, κατατάσσοντάς τον στο πάνθεον των Ευρωπαίων συγγραφέων του εικοστού πρώτου αιώνα. Η “Ανδόρρα” γράφεται το 1961, ενώ στην Ελλάδα την γνωρίσαμε το 1962, στο μοναδικό της ανέβασμα, από το θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν. Στο έργο ξεδιπλώνεται η διαδρομή του νεαρού Αντρί που μεγαλώνει και ζει στην μικρή πολιτεία-μοντέλο της Ανδόρρας, ενός φανταστικού τόπου, όπου υφίσταται την καχυποψία και την περιθωριοποίηση των συμπολιτών του λόγω της εβραϊκής του ταυτότητας. Ο εβραίος αποτελεί το σύμβολο όλων εκείνων που η αστική κοινωνία μετέτρεψε σε παρίες. Ο Μαξ Φρις, μέσα από τις πολύπλοκες σχέσεις των ηρώων του, καταγγέλλει τις φρικαλεότητες που μπορεί να έχει ο κοινωνικός κομφορμισμός και αποκαλύπτει το ποσό ο καθένας είναι υπεύθυνος για το σύνολο και το σύνολο για τον καθένα. Πόσο αθώος ή ένοχος είναι ο κάθε Ανδορρανός, δηλαδή ο καθένας από εμάς;
27/10, 19:30
Ωδείο Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Andy» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου12.09.2018

2. Αφιέρωμα ”Σοφία Βέμπο – Η Τραγουδίστρια της Νίκης” στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Ένα μουσικο-θεατρικό δρώμενο αφιερωμένο στη ζωή και την καριέρα της κορυφαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας και ηθοποιού, Σοφίας Βέμπο, με τραγούδια πολεμικά, ερωτικά, ρεμπέτικα που ερμήνευσε καθώς και αφηγηματικό μέρος με θεατρικούς διαλόγους. Τα τραγούδια ερμηνεύει η Αγγελική Κούκουρα με τη συνοδεία της Λουκίας Γκαρδιακού στο πιάνο και του Ηλία Μεχίλη στο βιολί. Συμμετέχουν: H χορωδία Μάνδρας με μαέστρο την Βανέσσα Καλκάνη, ηθοποιοί και πλειάδα χορευτών λαϊκών και παραδοσιακών χορών.
27/10, 20:00
Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου – Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη

3. Παρουσίαση βιβλίου “Προσφυγικά αθλητικά σωματεία στον Μεσοπόλεμο 1922-1940” στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας

Στο πλαίσιο των επετειακών εκθέσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Νίκαιας, η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη “Ντίνος Κατσαφάνας” και οι εκδόσεις Μπαλτά, παρουσιάζουν την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, το βιβλίο του Ανδρέα Μπαλτά “Προσφυγικά αθλητικά σωματεία στον Μεσοπόλεμο 1922-1940” Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:  Αλέξανδρος Μακρής, μεταδιδακτορικός ερευνητής Νεότερης Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Πατρών και Ανδρέας Μπαλτάς, διδάκτορας Νεότερης Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, εκπαιδευτικός, διδάσκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και συγγραφέας του βιβλίου. Τον συντονισμό της βιβλιοπαρουσίασης και τις παρεμβάσεις θα έχει η Κυριακή Παπαθανασοπούλου, διδάκτορας Νεότερης Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
27/10, 19:30
Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας (Ραιδεστού 32 και Π. Τσαλδάρη)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Seven Sisters δίνουν τη δική τους φωνή στις ιστορίες της Κιτσοπούλου12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b