MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Θάλαμος Ανανήψεως: Το βιβλίο της Πέπης Ρηγοπούλου επανακυκλοφορεί

Το βιβλίο της Πέπης Ρηγοπούλου (α΄ έκδοση, Ταξιδευτής, 2010), «Θάλαμος Ανανήψεως: Μικρά Ασία, Πολυτεχνείο, Κύπρος, Μνημόνια» θα κυκλοφορήσει σε δεύτερη ανανεωμένη έκδοση αυτή την Παρασκευή.

Monopoli Team

Το βιβλίο της Πέπης Ρηγοπούλου (α΄ έκδοση, Ταξιδευτής, 2010), «Θάλαμος Ανανήψεως: Μικρά Ασία, Πολυτεχνείο, Κύπρος, Μνημόνια», που συνδέει το βίωμα της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973 με μνήμες προγενέστερων και επόμενων αγώνων και τραυμάτων του λαού μας, θα κυκλοφορήσει σε δεύτερη ανανεωμένη έκδοση.

Συνδυάζοντας  το ντοκουμέντο και το δοκίμιο με την έρευνα και τον στοχασμό, η συγγραφέας αναδεικνύει την μοναδικότητα του κάθε ενός από τα ιστορικά αυτά γεγονότα αλλά και την συγγένεια τους μέσα από τα μονοπάτια  της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και των τραυμάτων που για να ξεπεραστούν πρέπει να νοηματοδοτηθούν. Πρόσωπα που μετείχαν στην εξέγερση του 1973 και στον αγώνα κατά της κατοχής της βόρειας Κύπρου παρεμβαίνουν συν-γράφοντας το έργο αυτό, στο οποίο στην παρούσα έκδοση έχει προστεθεί ένα επίμετρο που υπογραμμίζει το γιατί τα όσα περιέχει μένουν και σήμερα, σε ώρες δραματικές για τον κόσμο και την ίδια την Ελλάδα, ζωντανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην αγκαλιά του πολέμου: Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που φωτίζει την Ιταλική Κατοχή12.09.2018

Σε δεύτερη ανανεωμένη έκδοση από την «Εφημερίδα των Συντακτών – Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί εκτάκτως αυτή την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και μένει στα περίπτερα το Σαββατοκύριακο, εγκαινιάζοντας μια σειρά βιβλίων με αφορμή την επέτειο των  50 χρόνων από τότε.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b