MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 24 Οκτωβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Τρίτη 24 Οκτωβρίου.

Πολιτόφκαγια ©Αντώνης Γεωργιάδης, Campos Culture and Arts
Monopoli Team

1. Άννα Πολιτκόφσκαγια – ένα θεατρικό υπόμνημα του Στέφανο Μασσίνι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μετά την επιτυχημένη της παρουσίαση στην Λευκωσία, την προηγούμενη θεατρική σαιζόν, η παράσταση Άννα Πολιτκόφσκαγια – ένα θεατρικό υπόμνημα της ομάδας Campos Culture and Arts έρχεται και στην Αθήνα, για δύο μόνο παραστάσεις, στις 23 και 24 Οκτωβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Πρόκειται για μια παράσταση-ντοκουμέντο, που μιλάει για την πραγματική ιστορία της ατρόμητης Ρωσίδας δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια (1958 – 2006), μέσα από μία αγωνιώδη και καταιγιστική ροή εικόνων και ιστορικών γεγονότων. Βασισμένο σε ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και συνομιλίες της δημοσιογράφου, το έργο του θεατρικού συγγραφέα Στέφανο Μασσίνι (βραβευμένου με Tony το 2022 για το έργο του Η τριλογία των Λήμαν Μπράδερς), αναπόφευκτα εγείρει παραλληλισμούς με γεγονότα που βιώνουμε σήμερα, όπως την εισβολή στην Ουκρανία και τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων. Σκηνοθεσία: Διομήδης Κουφτερός. Επί σκηνής: Έλενα Αγαθοκλέους
24/10, 20:30
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

2. 1ο Pentax Special Event στην iFocus Photo Gallery
Photo by Reinhart Julian on Unsplash

Photo by Reinhart Julian on Unsplash

Το διήμερο 24 και 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Pentax Special Event στον χώρο της iFocus Photo Gallery. Στο πλαίσιο του διημέρου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δεί την φωτογραφική έκθεση του Ricoh Imaging Ambassador για Ελλάδα & Κύπρο Γιώργου Ξηρογιάννη [George Dryjohn] “Cuba” και να γνωρίσει και να δοκιμάσει τις φωτογραφικές μηχανές και τους φακούς της Ricoh – Pentax αλλά και να συμμετέχει σε workshop και κληρώσεις. Όλες οι φωτογραφίες έχουν πραγματοποιηθεί με φωτογραφικό εξοπλισμό Pentax.
24/10, 15:00 – 20:30
iFocus Photo Gallery, Ακαδημίας 57 και Ιπποκράτους 13

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Γιάννης Τσουμαράκης, ηθοποιός12.09.2018

3. Περίπατος στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Μνήμη και Αισθήσεις (για άτομα 65+)

Πώς μυρίζουν τα φυλλώματα της λεβάντας; Τι ήχους παράγουν τα δάχτυλά μας όταν αγγίζουμε τα πλήκτρα του μεταλλόφωνου; Πώς το φως μπορεί να μας οδηγήσει σε διαδραστικές διαδρομές, και να ξυπνήσει τις αισθήσεις μας; Το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Alzheimer Athens διοργανώνουν έναν περίπατο για ανθρώπους άνω των 65 ετών που θέλουν να ενισχύσουν τη μνήμη τους. Μια εμπειρία που θέτει σε λειτουργία την αφή, την οσμή, την όραση και την ακοή τους, επιβεβαιώνοντας τη σπουδαιότητα της πρακτικής ενεργοποίησης καθημερινών λειτουργιών ως εργαλείο νοητικής ενδυνάμωσης.
24/10, 11:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝίκος Κακλαμανάκης: Από το όνειρο στον άθλο ενός σπουδαίου Ολυμπιονίκη12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b