MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ποια είναι τα πέντε πιο περίεργα μουσεία του κόσμου;

Αν έχεις προγραμματίσει κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, τότε αυτά τα μουσεία θα πρέπει οπωσδήποτε να μπουν στη λίστα σου.

Photo by ian dooley on Unsplash
Monopoli Team

Kάθε φορά που επισκεπτόμαστε μια ξένη χώρα, το πρώτο πράγμα που θέλουμε να δούμε είναι τα μουσεία της. Οκ, καλά τα αρχαιολογικά, τα φυσικής ιστορίας ή τα σύγχρονης τέχνης, αλλά πολλές φορές θες να δεις και κάτι παραπάνω. Να κάνεις κάτι διαφορετικό και ασυνήθιστο.

Τι θα έλεγες για μερικά άκρως ιδιαίτερα μουσεία, τα οποία εξάπτουν τη φαντασία και την περιέργεια; Εδώ, λοιπόν σε έχουμε. Βρήκαμε τα πέντε πιο εξωφρενικά μουσεία εκεί έξω, με εκθέματα που κανείς μας δεν θα περίμενε.

Μουσείο Μαλλιών, Καππαδοκία, Τουρκία

Μπορεί οι περισσότεροι να επισκέπτονται την Καππαδοκία, προκειμένου να κάνουν μια βόλτα με αερόστατο, ωστόσο εκεί θα συναντήσουν κι ένα μουσείο αφιερωμένο στις τρίχες! Η ιστορία του διάσημου Μουσείου Μαλλιών της Καππαδοκίας ξεκίνησε από έναν Τούρκο αγγειοπλάστη ονόματι Galip Körükçü. Πριν πολλά χρόνια, λοιπόν, μια φίλη του που έφευγε από την πόλη και έσπευσε να τον χαιρετήσει ήθελε να του αφήσει κάτι για να τη θυμάται.

Έτσι, αποφάσισε να κόψει μια τούφα από τα μαλλιά της και να του τη δώσει ως ενθύμιο. Ο Körükçü την κρέμασε στον τοίχο του μαζί με το γράμμα που του άφησε η κοπέλα και στη συνέχεια διηγήθηκε την ιστορία σε πολλούς ανθρώπους που αποφάσιζαν να κάνουν το ίδιο, χαρίζοντάς του τρίχες. Σήμερα το μουσείο έχει 16.000 διαφορετικές τούφες μαλλιών και είναι επισκέψιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Rolling Stones: Τα Hackney Diamonds είναι παντοτινά12.09.2018

Μουσείο Βαμπίρ, Παρίσι, Γαλλία

Το μουσείο διαθέτει τη μακάβρια συλλογή του Jacques Sirgent, ενός ειδικού για τους βρικόλακες, και παρουσιάζει επίσης αυτόγραφα όλων των ηθοποιών που έχουν υποδυθεί τον Δράκουλα, μια μουμιοποιημένη γάτα από το διάσημο παρισινό νεκροταφείο του Père Lachaise και έναν πίνακα με βαμπίρ από τον διαβόητο Γάλλο serial killer, Nicolas Claux.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMilky Way: Μια ανάσα πριν την πρεμιέρα – Όσα θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b