MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πώς οι κολοκύθες έγιναν σύμβολο του Halloween και του φθινοπώρου

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη και τα social media από τους φίλους που ζουν στο εξωτερικό έχουν γεμίσει με τις πρώτες στολές και τις «τρομακτικές εμφανίσεις».

Monopoli Team

Το αμερικάνικο έθιμο που μετρά πάνω από 200 χρόνια.

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη και τα social media από τους φίλους που ζουν στο εξωτερικό έχουν γεμίσει με τις πρώτες στολές και τις «τρομακτικές εμφανίσεις». Κυρίως όμως έχουν κατακλυστεί από κολοκύθες. Κολοκύθες για decor, κολοκύθες για ρόφημα, κολοκύθες για γλυκιά ή αλμυρή πίτα, και φυσικά βόλτα για «κυνήγι κολοκύθας».

Με ένα pumkin space latte στο χέρι, επισκέπτονται κάποιο αγρόκτημα της περιοχής, βγάζουν τις πιο πετυχημένες φθινοπωρινές λήψεις και στη συνέχεια, αρχίζουν το σκάλισμα του διάσημου πλέον λαχανικού. Όλα αυτά μας βάζουν σταδιακά στο mood του Halloween το οποίο κορυφώνεται τέλος του μήνα.

Πρόκειται μια γιορτή που κάθε χρόνο μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας, και φέτος ήρθε η ώρα να δούμε λίγο καλύτερα πως ξεκίνησε, αλλά και πως η κολοκύθα κατέληξε να αποτελεί κατατεθέν σύμβολο του φθινοπώρου και του Halloween.

Στις 31 Οκτωβρίου κάθε χρονιάς, οι Άγγλοι, οι Ιρλανδοί, οι Σκωτσέζοι και οι Αμερικανοί γιορτάζουν το «All Hallows’ Eve», εν συντομία Halloween, που σημαίνει «Παραμονή των Αγίων Πάντων». Η γιορτή αυτή συνδέεται με παγανιστικές τελετές και κέλτικες τελετουργίες που αφορούν τον κύκλο της σποράς. Μία από αυτές τις τελετές είναι και το Samhain, το κέλτικο φεστιβάλ που κυριολεκτικά σήμαινε «το τέλος του καλοκαιριού» και σηματοδοτούσε την παύση της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Halloween έφτασε, ώρα για τρόμο: 10 horror ταινίες στις online πλατφόρμες για να μπείτε στο κλίμα12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b