MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ

Το Halloween έφτασε, ώρα για τρόμο: 10 horror ταινίες στις online πλατφόρμες για να μπείτε στο κλίμα

Διαλέξαμε 10 ταινίες τρόμου από τις πλατφόρμες του Netflix και του Cinobo (που επιβάλλεται να δείτε) για να μπείτε στο κλίμα του Halloween.

"Orphan" του Jaume Collet-Serra
"Orphan" του Jaume Collet-Serra
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

To Halloween μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την χώρα μας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια “μόδα” που αρέσει πολύ στον κόσμο, ιδιαίτερα στους νέους. Για να μπούμε σε αυτό το κλίμα τρόμου και, ενδεχομένως, να πάρουμε έμπνευση για πιο ξεχωριστές στολές, η λύση είναι μονόδρομος: ταινίες! Σας προτείνουμε 10 ταινίες από τις πλατφόρμες του Netflix και του Cinobo για στιγμές…μεγάλης αγωνίας!

1. “Orphan” του Jaume Collet-Serra: Netflix

Ένα ζευγάρι, έχοντας χάσει πρόσφατα το μωρό τους, αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα 9χρονο κοριτσάκι. Η παράξενη συμπεριφορά της θα τους βάλει σε υποψίες καθώς δεν είναι όσο αθώα θέλει να δείχνει. Μια ταινία με ίσως ένα από τα καλύτερα και πιο ανατριχιαστικά plot twist που έχουν υπάρξει. Η νεαρή Isabelle Fuhrman έπαιξε συγκλονιστικά, προκαλώντας αυτήν την ενοχλητική ατμόσφαιρα. Φέτος, κυκλοφόρησε και το prequel “Orphan: First Kill” με την ίδια να ενσαρκώνει ξανά τον μοχθηρό ρόλο της μικρής Esther.

2. “Monster House” του Gil Kenan: Netflix

Τρεις έφηβοι αρχίζουν να πείθονται πως το γειτονικό σπίτι είναι στα αλήθεια ένα ζωντανό τέρας που μισεί τα παιδιά και αποφασίζουν να μπουν μέσα και να βρουν την καρδιά του για να το σκοτώσουν. Κι όποιος είπε πως ένα animation δεν μπορεί να τους τρομάξει, ξεστόμισε ένα τεράστιο ψέμα. Αν δεν έχει τύχει να δείτε αυτήν την ταινία, ίσως ήρθε η ώρα. Προσφέρει την σωστή ποσότητα διασκέδασης, τρόμου και μυστηρίου…

3. “The Exorcist” του William Friedkin: Netflix από 31/10

Μια έφηβη κοπέλα δαιμονίζεται από μια μυστήρια οντότητα και η μόνη λύση για να σωθεί είναι ο εξορκισμός. Έτσι, η μητέρα της επικοινωνεί με δύο ιερείς που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν την κόρη της, ένα έργο πολύ δύσκολο και επικίνδυνο. Ίσως η πιο κλασική ταινία για την εποχή του Halloween, το “The Exorcist” δίνει την υπόσχεση να σας “στοιχειώνει” για πολύ καιρό μετά τη θέασή του. Δεν είναι μόνο όμως το τρομακτικό του πράγματος αλλά και η εξαιρετική σκηνοθεσία, τα ειδικά εφέ, το μακιγιάζ, η διεύθυνση φωτογραφίας και οι μοναδικές ερμηνείες. Δύσκολα μια ταινία τρόμου πετυχαίνει να συγκαταλέγεται σε λίστες με τις καλύτερες ταινίες, όχι απλώς τρόμου, αλλά στο γενικότερο πλαίσιο. Ας μη ξεχνάμε και το πέρασμα του θρύλου της έβδομης τέχνης, του Max von Sydow.
Η ταινία έρχεται στην πλατφόρμα του Netflix στις 31/10!

4. “The Conjuring” του James Wan: Netflix

Οι ειδικοί Ed και Lorraine Warren καλούνται να διώξουν μια δαιμονική παρουσία από την αγροικία της οικογένειας Perron, οι οποίοι από όταν εγκαταστάθηκαν στο σπίτι βιώνουν παραφυσικά φαινόμενα. Ο James Wan κατέχει καλά την τέχνη των jump scare αλλά εδώ δεν μιλάμε απλώς για μια ταινία που επιχειρεί να σας τρομάξει με φτηνά τεχνάσματα και κλισέ. Είναι μια καλοστημένη και προσεγμένη ταινία που ναι μεν προσιδιάζει το τετριμμένο ύφος των ταινιών τρόμου των τελευταίων χρόνων αλλά παρόλα αυτά, καταφέρνει να ξεχωρίσει με θετικό πρόσημο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Αλλαγή στο τρέιλερ του πέμπτου κύκλου του «The Crown» μετά τις αρνητικές κριτικές12.09.2018

5. “The Witch” του Robert Eggers: Netflix

Στη Νέα Αγγλία του 17ου αιώνα, μια οικογένεια ζει απομονωμένη στο αγρόκτημά της δίπλα στο δάσος. Οι θρύλοι για την ύπαρξη μάγισσας στα βάθη του δάσους και μαύρης μαγείας δεν θα τους αφήσουν ανεπηρέαστους καθώς διάφορα σκοτεινά γεγονότα ξετυλίγονται μπροστά τους. Η πρώτη μεγάλου μήκους του Robert Eggers με την Anya Taylor-Joy στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μας έδωσε να καταλάβουμε δύο πράγματα, πρώτον ότι πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο νέο σκηνοθέτη και, δεύτερον, ότι αρχίζει -μαζί με κάποιες άλλες ταινίες- μια νέα εποχή για τις ταινίες τρόμου στο σινεμά.

6. “Dark Glasses” του Dario Argento: Cinobo

Η Diana χάνει την όρασή της από έναν κατά συρροή δολοφόνο και βρίσκει για οδηγό της έναν μικρό Κινέζο. Μαζί θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τον δολοφόνο στους σκοτεινούς δρόμους της Ιταλίας. Η επιστροφή του μάστερ του giallo, Dario Argento, είναι γεγονός -η τελευταία του σκηνοθετική δουλειά ήταν το 2012. Ως πρωτοπόρος του είδους του giallo στην Ιταλία, μάς έχει χαρίσει μεγάλα αριστουργήματα όπως το “Suspiria” και μένει να δούμε τι μπορεί να κάνει τόσα χρόνια μετά, σε μια σύγχρονη εκδοχή του είδους.

7. “Peeping Tom” του Michael Powell: Cinobo

Ο Mark, ένας ψυχικά άρρωστος κατά συρροή δολοφόνος, σκοτώνει γυναίκες και ταυτόχρονα τις βιντεοσκοπεί. Έρχεται πολύ κοντά στο να αποκαλυφθεί, όσο συνεχίζει τους φόνους. Την χρονιά που ο Hitchcock έβγαλε το “Psycho”, ο Powell κυκλοφόρησε αυτήν την ταινία. Και οι δύο ταινίες περιστρέφονται γύρω από ένα διεστραμμένο μυαλό που σκοτώνει και η αιτία για αυτό μπορεί να αναζητηθεί μόνο στην παιδική ηλικία και στα παιδικά τραύματα που προξένησαν οι ίδιοι οι γονείς στα παιδιά αυτά. Πρωτοπόρες ταινίες, οι οποίες εισήγαγαν ψυχαναλυτικά στοιχεία και άνοιξαν τον δρόμο για τις ταινίες slasher της επόμενης δεκαετίας. Η εν λόγω ταινία του Powell άνοιξε και τον διάλογο για την ηδονοβλεπτική τάση του σινεμά αλλά και έθεσε ερωτήματα όπως το “Ποιος βλέπει;”, “Τι βλέπει;” και ούτω καθεξής.

8. “The Orphanage” του J. A. Bayona: Cinobo

Η Laura πείθει τον άντρα της να αγοράσουν το ορφανοτροφείο στο οποίο μεγάλωσε και να φιλοξενούν άρρωστα παιδιά. Μια μέρα ο θετός γιος της εξαφανίζεται και καθώς ο καιρός περνά, τον θεωρούν νεκρό. Η Laura βυθισμένη στο πένθος πιστεύει πως ακούει πνεύματα να της μιλάνε τα οποία ενδέχεται να προσπαθούν να την βοηθήσουν να βρει τον γιο της. Δεν είναι μια απλή τρομακτική ιστορία, είναι μια διαφορετική ιστορία που υπόσχεται να σας καθηλώσει -κυριολεκτικά και μεταφορικά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑUnforgiven: Προς πώληση το ράντσο του Κλιντ Ίστγουντ στο οσκαρικό γουέστερν12.09.2018

9. “Black Sabbath” του Mario Bava: Cinobo

Η ταινία αποτελείται από τρεις μικρές αυτόνομες ιστορίες τρόμου: μια γυναίκα που λαμβάνει απειλητικά τηλεφωνήματα από έναν άντρα που απέδρασε από τη φυλακή, μια οικογένεια που καταδιώκεται από ένα τέρας όμοιο με βαμπίρ και μια νοσοκόμα που αποφάσισε να κλέψει ένα δαχτυλίδι από ένα πτώμα και τώρα η ιδιοκτήτρια του δαχτυλιδιού την στοιχειώνει. Μια παλιά και άκρως κλασική ταινία τρόμου που όσο κι αν δεν το πιστεύετε, έχει την ικανότητα να σας τρομάξει ίσως καλύτερα κι από τις σύγχρονες ταινίες του είδους…

10. “Prince of Darkness” του John Carpenter: Cinobo

‘Ενας καθολικός ιερέας ανακαλύπτει τυχαία σε μια παρατημένη εκκλησία ένα δοχείο με ένα παράξενο πράσινο υγρό. Όταν τον επισκέπτονται κάποιοι φοιτητές φυσικής για να ερευνήσουν το υγρό αυτό, με φρίκη ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για την προσωποποίηση του σατανά. Halloween χωρίς John Carpenter είναι αδύνατον να συμβεί! Αυτή η ταινία αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας που ο ίδιος αποκαλεί “Apocalypse Trilogy”. Η πρώτη ταινία της τριλογίας είναι το “The Thing” και η τρίτη το “In the Mouth of Madness”.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b