MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 12 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

Θέατρο

Σκιές στο πεντάγραμμο: Νέα παράσταση για παιδιά από τον Θίασο Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο

Ο Θίασος Ηλία Καρελλά επιστρέφει, αυτή τη σεζόν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  με τις «Σκιές στο πεντάγραμμο», μια νέα παραγωγή που φιλοξενείται στην Παιδική Σκηνή Β΄ (Χώρος Κόκκαλη) από τις  21 Οκτωβρίου 2023 έως τις 27 Απριλίου 2024. Ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης προτείνει μια ολοκαίνουργια παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια, η οποία βασίζεται σε πέντε θεματικές ενότητες: Την όπερα, την κλασική και την παραδοσιακή μουσική, τον ελληνικό Καραγκιόζη και το σύγχρονο θέατρο σκιών. Με έμπνευση από τη «Γυναίκα δίχως σκιά» του Richard Strauss ως τις «Χίλιες και μία νύχτες», ο Ηλίας Καρελλάς μάς ταξιδεύει σε έναν δισδιάστατο κόσμο, μαγευτικό και παραμυθένιο. Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, με πυξίδα τη μουσική, η Αρετή Κετιμέ με την υπέροχη φωνή και το σαντούρι της συναντά την σοπράνο Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, σε μια ετερόκλητη και ανατρεπτική μουσική σύμπραξη. Μαζί τους, οι μουσικοί Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν, φωνή) και Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα, λάφτα, σάζι, φωνή) καθώς και ο σκιοπαίκτης Νικόλας Τζιβελέκης.
Παραστάσεις: Από 21 Οκτωβρίου 2023 έως 27 Απριλίου 2024.  Σάββατο 21.10, 04, 11, 18 και 25.11 στις 18:00. Σάββατο 02, 09, 16.12 στις 18:00.
Εισιτήρια: 7 € (για σχολικές παραστάσεις) | 10 € (γενική είσοδος για τις παραστάσεις κοινού). Προπώληση: 210 72 82 333 και megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000.

Ο Μάγκας, της Πηνελόπης Δέλτα από το Kids Theater στον Νέο Ακάδημο

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Θησαυρού της Βαγίας», το Kids Theater – Αθανασία Καλογιάννη ανεβάζει το κορυφαίο έργο παιδικής λογοτεχνίας της Πηνελόπης Δέλτα«Ο Μάγκας» στο θέατρο Νέος Ακάδημος. Είναι η ιστορία ενός μικρού σκύλου που μέσα από κωμικά επεισόδια και περιπετειώδεις ανατροπές, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια και το ψέμα, το σωστό και το λάθος, την αξία της φιλίας και της συντροφικότητας και θα αποφασίσει να αντιμετωπίσει την αδικία μαζί με τους αγαπημένους του ανθρώπους. *Παίζουν: Βλάσσης Χρυσικόπουλος,Γιώργος Μπανταδάκης, Κωνσταντίνος Ρόδης, Εύα Βάρσου, Σοφία Νικολοπούλου,Στέφανος Κανακίδης. Ζωντανά επί σκηνής o Βασίλης Λέκκας.
Παραστάσεις: Από 22 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Κυριακή στις 12:00.
Εισιτήρια: 12€. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Νέος Ακάδημος, Ιπποκράτους 17 και Ακαδημίας, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0362 5119.

Ο αόρατος Τονίνο, του Τζάνι Ροντάρι στο Από Μηχανής Θεάτρο

Η Παιδική Σκηνή του «Από Μηχανής» Θεάτρου παρουσιάζει την παράσταση «Ο αόρατος Τονίνο» βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Τζάνι Ροντάρι, σε διασκευή της Σοφιάννας Θεοφάνους και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά. «Δεν θέλω πια ασκήσεις να λύνω, θέλω αόρατος να γίνω!» εύχεται ο Τονίνο καθώς για άλλη μια φορά φτάνει αδιάβαστος στο σχολείο κι η ευχή του… ευθύς πραγματοποιείται. Τί σημαίνει όμως είμαι αόρατος – είμαι ορατός, στις σχέσεις με τους φίλους, τους γονείς, τους δασκάλους, τον έξω κόσμο; Κι αν η ζωή έχει στην αρχή πλάκα, αόρατος να κάνω σκανταλιές, να αποφεύγω το διάβασμα, να μην πληρώνω εισιτήριο στο λεωφορείο, να μην έχω ευθύνες, να φέρνω τα πάνω – κάτω στους κανόνες του κόσμου των μεγάλων, πόσο διαρκεί αυτή η χαρά όταν ως επίπτωση, αφού δεν είμαι πλέον ορατός, προκαλεί την απομόνωση και τη μοναξιά; *Παίζουν: Τιγκράν Αμπραμιάν, Άννα Ελεφάντη, Εύα Κλουβάτου, Νίκος Παλιούρας, Νεφέλη Τζεβελέκη.
Παραστάσεις: Από Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 έως Κυριακή 26 Μαΐου 2024.  Σάββατο στις 15:00 – Κυριακή στις 11:30.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 10€ Ομαδικές κρατήσεις : 8€ (ομαδικά 20 ατόμων). 
Από Μηχανής Θεάτρο Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, Αθήνα, Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 5232097.

Το Δεντρόπαιδο, της Μισέλ Ριμλ στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Με ένα σύγχρονο θεατρικό έργο για παιδιά και νέους θα υποδεχθεί τη θεατρική περίοδο 2023-2024 η Παιδική-Εφηβική σκηνή του ιστορικού θεάτρου Τζένη ΚαρέζηΤο Δεντρόπαιδο της βραβευμένης θεατρικής συγγραφέως Μισέλ Ριμλ μιλά για την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή, τον υπερκαταναλωτισμό, τις οικογενειακές σχέσεις, την αξία της φιλίας, τη σημασία της ομαδικής δουλειάς και της επικοινωνίας, την πίστη στις αξίες και την αντιμετώπιση των προσωπικών μας φόβων. Όταν ο Έιβερι, ένα δεκάχρονο αγόρι, ανακαλύπτει την πρόθεση του πατέρα του να κόψει το δέντρο στην πίσω αυλή, αποφασίζει ως ένδειξη διαμαρτυρίας να ζήσει πάνω στο δέντρο μέχρι ο πατέρας του να αλλάξει γνώμη. Πείθει την καλύτερή του φίλη Σαμ να τον συντροφεύσει στον αγώνα του, κι έτσι τα δυο παιδιά χτίζουν ένα οχυρό στο δέντρο και ξεκινούν την διαμαρτυρία τους. *Παίζουν: Ηλέκτρα Καζάκου Αργύρης Λάμπρου Θανάσης Λανάρης Αναστασία Μοναστηρίδου.
Παραστάσεις: Από 22 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12:00.
Εισιτήρια: 10 – 12€. Προπώληση: more.com.
Θέατρο «Τζένη Καρέζη»: Ακαδημίας 3, 106 71 Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείου θεάτρου για μεμονωμένα εισιτήρια: 2103636144.

Το Φάντασμα του Κάντερβιλ, του Όσκαρ Ουάιλντ στο Θέατρο Βεάκη

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Το«Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ σε μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη σχεδόν δέκα χρόνια μετά το πρώτο πολύ επιτυχημένο ανέβασμά του. 1930. Η φασαριόζικη οικογένεια του Αμερικανού πρεσβευτή Χίραμ Όουτις μετακομίζει στην ήσυχη αγγλική επαρχία και τον περιβόητο Πύργο του Κάντερβιλ. Μαζί με όλα, τους τοίχους, τα έπιπλα, τους κήπους, ο θαρραλέος κύριος Όουτις αποκτά και το φάντασμα του σπιτιού, τον παλιό ιδιοκτήτη Σερ Σάιμον Κάντερβιλ που φημολογείται ότι “κατοικεί” εκεί περισσότερο από δύο αιώνες. Το φάντασμα, κάνει τα αδύνατα δυνατά να φανεί «αντάξιο της τρομερής του φήμης», αλλά τα τεχνάσματά του είναι τόσο παλιά όσο και το ίδιο… *Παίζουν: Αργυρώ Ανανιάδου, Γιώργος Γιαννάκης, Θανάσης Καφενταράκης Θεοδοσία Σαββάκη κ.α.
Παραστάσεις: Από 22 Οκτωβρίου 2023.  Κυριακές στις 12:00.
Εισιτήρια: 7-8€ εξώστης, 10-12€ πλατεία. Προπώληση: More.com
Θέατρο Βεάκη, Στουρναρη 32, Αθήνα, τηλέφωνο: 21 0522 3522. 

Απαγορεύεται η Μουσική!, από την Ομάδα Κοπέρνικος για 2η χρονιά Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η μεγάλη επιτυχία της Ομάδας Κοπέρνικος, το «Απαγορεύεται η Μουσική!», θα παρουσιαστεί για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , κάνοντας πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου. Σε μια όμορφη και ήσυχη πολυκατοικία, ο κύριος Ευδαίμων, ένας στρυφνός και πειθαρχημένος διαχειριστής, ζει μια απολύτως αθόρυβη καθημερινότητα. Όλα ανατρέπονται, όμως, όταν στο διπλανό διαμέρισμα μετακομίζει ένας νεαρός μουσικός! Ο κύριος Ευδαίμων, ενοχλούμενος από τις μελωδίες και τους πρόσχαρους ήχους του, καταστρώνει ένα παμπόνηρο σχέδιο για να τον διώξει μακριά. Την ίδια ώρα, ο νεαρός γείτονας, προσπαθεί να κερδίσει τη φιλία του, αποδεικνύοντάς του ότι η μουσική βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα στην αποστειρωμένη και άηχη ζωή του! *Παίζουν: Ελισσαίος Βλάχος, Χρύσα Κοτταράκου, Γιώργος Σκαρλάτος, Βασίλης Χατζηδημητράκης.
Παραστάσεις: Από 22 Οκτωβρίου 2023. Προπώληση: ticketservices.gr.  Κάθε Κυριακή στις 12:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€ Μειωμένο εισιτήριο για ομάδες, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, Άνεργοι: 10€. Προπώληση: ticketservices.gr
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλέφωνο θεάτρου: 210 341 8550.

Η Συμμορία του Μεσονυχτίου, του Ντέιβιντ Ουάλιαμς, για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Άνεσις

Η αγαπημένη «Συμμορία του Μεσονυκτίου» επιστρέφει ανανεωμένη από τον Οκτώβριο του 2023, στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις. Το έργο του πολυβραβευμένου Ντέιβιντ Ουάλιαμς παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη και μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου. Ένα μπαλάκι του κρίκετ προσγειώνεται στο κεφάλι του Τομ και εισάγεται στο νοσοκομείο «Λορντ Φαντ», το πιο παράξενο του Λονδίνου. Εκεί, τον υποδέχεται ένας μυστήριος Θυρωρός με παραμορφωμένο σώμα, που το πραγματικό του όνομα αποτελεί γρίφο και ένας νεαρός γιατρός, που αν είσαι παιδί, μπορείς εύκολα να ξεγελάσεις. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, όταν στην παιδιατρική πτέρυγα συναντά την προϊσταμένη, που παραδόξως, δε συμπαθεί καθόλου τα παιδιά και σχεδιάζει να του δυσκολέψει τη ζωή για όσο κρατήσει η νοσηλεία του. Όμως, ευτυχώς, στο θάλαμο που τον μεταφέρουν, έχει συγκατοίκους τη δυναμική Άμπερ, τον Τζόρτζ που λατρεύει τις σοκολάτες, τον συνομήλικο του Ρόμπιν, που προς το παρόν δεν βλέπει καθόλου και τη δεκάχρονη Σάλι που την περισσότερη ώρα κοιμάται. *Παίζουν: Δημήτρης Κολλιός, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Θανάσης Μυλωνόπουλος κ.α.
Παραστάσεις: Από 22 Οκτωβρίου 2023.  Κυριακές 11:30 και 15:00.
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα 115 26 Τηλέφωνο: 21 0771 8943. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠες το Ψέματα.., από την ομάδα ContraTiempo στο Θέατρο Μπέλλος12.09.2018

Κινηματογράφος

PAW Patrol: Η σούπερ ταινία (με υπότιτλους)

Animation για μικρά παιδιά είναι το «Pawpatrol: η σούπερ ταινία» που έχει ήρωες κάποια κουτάβια τα οποία αποκτούν υπερφυσικές δυνάμεις. Ο Cal Brunker επιστρέφει στη σκηνοθεσία και διευρύνει τον καμβά της πρώτης ταινίας, προικίζοντας τα κουτάβια με ξεχωριστές δυνάμεις. Όταν ένας μαγικός μετεωρίτης πέφτει στην Πόλη της Περιπέτειας, τα κουτάβια του PAW Patrol αποκτούν υπερδυνάμεις, μεταμορφώνοντάς τα σε Υπερκουτάβια! Για τη Σκάι, το νεαρότερο μέλος της ομάδας, οι νέες δυνάμεις που αποκτά ήταν όνειρο ζωής. Αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος των κουταβιών, ο Δήμαρχος Χάμντινγκερ, το σκάει από τη φυλακή και συνεργάζεται με μία τρελή επιστήμονα για να κλέψει τις υπερδυνάμεις και για τους δύο κακούς. Με τη μοίρα της Πόλης της Περιπέτειας να κρέμεται από μια κλωστή, τα Υπερκουτάβια πρέπει να σταματήσουν τους κακούς προτού να είναι πολύ αργά και η Σκάι θα μάθει ότι ακόμα και το πιο μικρό κουτάβι μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ

Το μεγάλο ταξίδι του μικρού Γκρίζλι (μεταγλωττισμένη)

Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια που θα πάει στην άλλη άκρη του κόσμου κυριολεκτικά – γιατί μερικές φορές, απ’ ό,τι φαίνεται, μια οικογένεια μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο με τη βοήθεια… ταχυδρόμου. Οι μέρες περνούν μες στη χαλάρωση για τον αξιαγάπητο αρκούδο Μικ Μικ και τον πανέξυπνο λαγό Όσκαρ . Αλλά δεν είναι γραφτό τους να απολαύσουν την ηρεμία τους για πολύ καιρό, γιατί ξαφνικά η περιπέτεια τούς χτυπά την πόρτα: μια μέρα, το κλάμα ενός μωρού ακούγεται κοντά στο σπίτι τους κι εκείνοι δεν πιστεύουν στα αυτιά τους – άλλη μια λανθασμένη μωρό-παράδοση από τον πελαργό έχει γίνει πια δικός τους μπελάς.
Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο World of Robots έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»12.09.2018

Εκθέσεις

Life in Space: Η μεγαλύτερη έκθεση για το διάστημα για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη έκθεση που αφορά το διάστημα έρχεται στην Αθήνα. Η έκθεση «Life In Space» («η Ζωή στο Διάστημα»), που έχει ταξιδέψει στα μυστικά του διαστήματος περισσότερους από 3.000.000 θεατές σε όλο τον κόσμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσγειώνεται από τις 19 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή. Μια έκθεση που φέρει την υπογραφή του Giorgio Hereleb σε συνεργασία με το Marshall Space Flight Center της NASA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το “The U.S. Space & Rocket Center” και το Space Camp του και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI). Η έκθεση προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. Απίστευτες κατασκευές, ιστορικά αντικείμενα-εκθέματα και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους και θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία ταξιδιού στο διάστημα.
Διάρκεια έκθεσης: Απο Πέμπτη 19 Οκτωβρίου έως Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023. 
Ωράριο: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ: 13:00 – 21:00. Σάββατο/Κυριακή: 10:00 – 21:00.
Είσοδος: Απο 12 ευρώ
Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή, Λεωφ. Παναγιώτη Κανελόπουλου 33, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0777 1990. 

Το World of Robots στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Η έκθεση World of Robots παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον κόσμο των ρομπότ προσφέροντας τους μία συναρπαστική και διαδραστική εμπειρία που θα τους μαγέψει. Ανακαλύψτε μερικά από τα πιο διάσημα ρομπότ, όπως το Metal Alien και το WALL·E, καθώς επίσης και τα πιο γνωστά ρομπότ από τις αγαπημένες μας ταινίες blockbuster. Περιηγηθείτε στις μοναδικές εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας και ζήστε μια απόλυτη εμπειρία στη μεγαλύτερη έκθεση ρομπότ που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.
Έναρξη λειτουργίας έκθεσης: 22 Σεπτεμβρίου 2023.
Ωράριο: Δεύτερα-Παρασκευή: 09:00 – 13:00, Σάββατο: 10:00 – 20:00, Κυριακή: 10:00 – 19:00.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 12€,  Ομαδικά (20 άτομα+): 8€,  Οικογενειακό 3 ατόμων: 33€, Οικογενειακό 4 ατόμων: 40€.
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος:  Πειραιώς 254, Ταύρος Τ. 212 254 0000. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Χιονάτη και οι 7 Νάνοι, από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Μέγαρο12.09.2018

Δημιουργική Απασχόληση

Ευπό- ευπό!. Μια μέρα στον παραμυθένιο κόσμο της Άλκης Ζέη: Εργαστήρι για παιδιά  6- 12 ετών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στο πλαίσιο της έκθεσης Ένα παραμύθι για την Άλκη που διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο οι μικροί καλλιτέχνες εμπνέονται από τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών και δημιουργούν  ξεχωριστούς σελιδοδείκτες ως αναμνηστικό από την επίσκεψή τους στην έκθεση. Παρέα με την εικαστικό και επιμελήτρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Αθανασία Σκληρού, οι μικροί μας φίλοι, αφού περιηγηθούν στον παραμυθένιο κόσμο της Άλκης Ζέη, γνωρίσουν τους ήρωές της και ξετυλίξουν τις απίθανες ιστορίες τους, θα έχουν το δικό τους ενθύμιο από αυτό το σύντομο ταξίδι στην τέχνη. H έκθεση και το εικαστικό εργαστήρι πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη.
Κυριακή 22/10, 11:00
Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη κράτηση θέσεων εδώ.
Γκαλερί Κέννεντυ, Μασσαλίας 22, Αθήνα.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b