MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

1. “The Ellinikon Moments” Talks – Culture – Heritage: Ομιλία του Νίκου Κακλαμανάκη

Η Lamda Development διευρύνει τον θεσμό “The Ellinikon Moments” που εγκαινίασε με μεγάλη συμμετοχή του κοινού, πέρυσι το καλοκαίρι και ανακοινώνει σειρά εκδηλώσεων οι οποίες θα φιλοξενηθούν στους χώρους του The Ellinikon Experience Centre και του The Ellinikon Experience Park. Talks, Culture, Heritage είναι οι τρεις θεματικές ενότητες στις οποίες είναι ενταγμένες οι εκδηλώσεις. Η ενότητα Talks παρουσιάζει εμπνευσμένες ομιλίες από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές. Η ενότητα Culture περιλαμβάνει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δρώμενα, αλλά και την υποστήριξη σημαντικών πολιτιστικών θεσμών της χώρας. Η ενότητα Heritage εστιάζει στην ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του Ελληνικού. Την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου στις 18:00, το The Ellinikon Experience Centre υποδέχεται τον Ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη. Με θέμα “Από το όνειρο στον άθλο”, ο καταξιωμένος Έλληνας αθλητής θα εμπνεύσει το κοινό του πρώτου “Talk”, αντλώντας γνώση και εμπειρίες από τη μοναδική του πορεία στον πρωταθλητισμό. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Χριστίνα Βραχάλη.
19/10, 18:00
The Ellinikon Experience Park

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Σκηνές από ένα γάμο» στο Σύγχρονο Θέατρο12.09.2018

2. Summer Confusion And Crazy Joy – Αφιέρωμα Dagie Brundert στο 6ο BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου

Το 6ο BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου συνεχίζει τις πρωτότυπες προβολές του. Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, παράλληλα με την τελευταία μέρα της βιντεοεγκατάστασης Play-Pause-Stop, πραγματοποιείται αφιέρωμα στην σκηνοθέτιδα Dagie Brundert, με προβολές ποικίλων ταινιών μικρού μήκους με την υπογραφή της ίδιας. “Το φιλμ μετριέται σε μέτρα, όχι σε χρόνο, για αυτό έχει την ικανότητα να σε μεταφέρει. Τα μέτρα του φιλμ τρέχουν στην γλώσσα της κινηματογραφικής μηχανής. Ενθουσίασε αυτή τη γλώσσα. Δωσ’ της καφενόλη, κρασί, βιταμίνες, δως της μαύρο τσάι, κι ασ’ την να τρέξει. Απ’ το φεγγάρι στους καουμπόηδες της Κολωνίας, σε μια γάτα που διαλέγει αριθμούς λόττο ή σε μια φίλη που σου φέρνει πατάτες σε μια δημόσια πισίνα ή βυθίσου απευθείας μέσα στο στόμα ενός κουνουπιού. Αυτός είναι ο κινηματογράφος της Dagie Brundert. Ένας κινούμενος κινηματογράφος ζωντανής ευεξίας.” Το πρόγραμμα επιμελήθηκε το Pugnant Film Series. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει Q&A με την σκηνοθέτιδα.
19/10, 21:00 
Zoetrope, Κιμώλου 17, Κυψέλη

3. Προβολές ταινιών μικρού μήκους στο Petit Plan: Europa IV

Το Petit Plan: Europa – Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους συνεχίζει με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, που περιλαμβάνει 80 ευρωπαϊκές ταινίες μικρού μήκους. Στην τέταρτή του χρονιά το φεστιβάλ έχει ετοιμάσει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα προβολών, με 10 θεματικές ενότητες, μεταξύ των οποίων ταινίες μικρού μήκους με θέμα τον πόλεμο και τις συνέπειές του, ταινίες με επίκεντρο τη γυναίκα, ιστορίες που μιλούν για θέματα όπως οι ανισότητες και η τοξική αρρενωπότητα, φοιτητικές ταινίες μικρού μήκους κ.λπ. Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, παρακολουθούμε το “Αφιέρωμα στο Head – Genève”, ταινίες φοιτητών του Bachelor of Arts στον Κινηματογράφο, όπου ανακαλύπτουν την ποικιλομορφία της κινηματογραφικής γραφής, από το ντοκιμαντέρ μέχρι τη μυθοπλασία. μαθημάτων. Οι πέντε ταινίες αυτού του προγράμματος είναι τόσο ταινίες διπλωματικής, όσο και ταινίες στο πλαίσιο workshop. Αμέσως μετά, λαμβάνει μέρος το πρώτο ελληνικό διαγωνιστικό μέρος.
19/10, 17:45, 19:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα (χώρος προσβάσιμος σε αμαξίδια)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒλάσσης Μπονάτσος: Ο “Απαράδεκτος” αιώνιος έφηβος12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b