MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Guardian απέλυσε γελοιογράφο του μετά από 40 χρόνια για αντισημιτικό σκίτσο του Νετανιάχου

Οι επικριτές είπαν ότι η εικόνα ουσιαστικά παραπέμπει στον Σάιλοκ, τον Εβραίο τοκογλύφο από τον Έμπορο της Βενετίας του Σαίξπηρ, ο οποίος επιμένει στη «λίβρα σάρκας» που του οφείλεται.

Monopoli Team

Ο Guardian απέλυσε τον σκιτσογράφο του Στιβ Μπελ, ο οποίος εργαζόταν στην εφημερίδα για περισσότερα από 40 χρόνια, λόγω του αντισημιτικού σκίτσου του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαταπέλτης το Charlie Hebdo για τη Χαμάς: Το σκίτσο με τα αιματοβαμμένα χέρια με τα χρώματα της Παλαιστίνης12.09.2018

Η λεζάντα γράφει «Κάτοικοι της Γάζας, φύγετε τώρα» – μια αναφορά στο Ισραήλ που λέει στους Παλαιστινίους να φύγουν άμεσα στο νότο πριν από μια αναμενόμενη χερσαία εισβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιατί μας αφορά ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή;12.09.2018

Οι επικριτές είπαν ότι η εικόνα ουσιαστικά παραπέμπει στον Σάιλοκ, τον Εβραίο τοκογλύφο από τον Έμπορο της Βενετίας του Σαίξπηρ, ο οποίος επιμένει στη «λίβρα σάρκας» που του οφείλεται από τον έμπορο Αντόνιο. Ο Μπελ, δήλωσε στην Jewish Chronicle ότι η εφημερίδα αρνείται τώρα να τυπώσει το έργο του. Υπερασπίστηκε τη γελοιογραφία του Νετανιάχου, λέγοντας ότι «αφορά συγκεκριμένα την καταστροφική αποτυχία της πολιτικής του Μπέντζαμιν Νετανιάχου που οδήγησε άμεσα στις φρικτές πρόσφατες φρικαλεότητες γύρω από τη Γάζα και την αντίδρασή του, στην οποία χρησιμοποίησε τα πραγματικά λόγια του όταν απευθύνθηκε στους πολίτες της Γάζας».

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b