MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιατί μας αφορά ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή;

Ο Γρηγόρης Νικολόπουλος εξηγεί το πώς η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι πάρα πολύ επικίνδυνη για την παγκόσμια σταθερότητα και φυσικά για την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Monopoli Team

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τον πόλεμο της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και τις επιθέσεις που ξεκίνησαν από το Λίβανο και τη Συρία, αλλά και με την αποστολή αεροπλανοφόρου από τις ΗΠΑ, τις δηλώσεις του Ερντογάν, το ενδεχόμενο εμπλοκής και του Ιράν στον πόλεμο, είναι πάρα πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για την παγκόσμια σταθερότητα και φυσικά για την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Δεν πρόκειται περί μιας συνηθισμένης έντασης στην περιοχή, πρόκειται για γενικευμένη επίθεση των ισλαμιστών κατά του Ισραήλ και αυτό εμπλέκει αναγκαστικά ολόκληρο τον δυτικό κόσμο. Η Ευρώπη δεν μπορεί να κρατήσει ουδέτερη στάση, συνεπώς ούτε η Ελλάδα και ο κίνδυνος ενός πολύ μεγάλου μεταναστευτικού ρεύματος σε λίγο καιρό είναι ορατός. Πέραν αυτού, οι επιπτώσεις από τη διακοπή των εμπορικών δρόμων – σε περίπτωση γενικότερης ανάφλεξης – και της αύξησης των τιμών της ενέργειας θα είναι σημαντικές για την ελληνική οικονομία.

Η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης με τη Μέση Ανατολή και θα δεχτεί αυξημένο συγκριτικά φορτίο κάθε είδους. Η κοινωνία θα πιεστεί τόσο από την οικονομία, όσο και από πολιτικές εντάσεις σχετικά όλα αυτά τα ζητήματα.

Η επέκταση της κρίσης σε όλη τη Μέση Ανατολή – που δεν είναι πλέον καθόλου απίθανη – θα διαταράξει τις επενδυτικές ροές από το εξωτερικό προς την Ελλάδα και θα επηρεάσει τις ξένες επενδύσεις σε κάθε τομέα, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων και του τουρισμού.

Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b