MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

6 ιδανικά μέρη στην Ευρώπη για να δείτε το Βόρειο Σέλας

Σε αυτά τα μέρη της Ευρώπης έχετε τις περισσότερες πιθανότητες να δείτε το Βόρειο Σέλας ή αλλιώς ένα από τα πιο συγκλονιστικά θεάματα που προσφέρει η φύση.

Photo by Matt Houghton on Unsplash
Photo by Matt Houghton on Unsplash
Monopoli Team

Όσο καλές κι αν είναι οι φωτογραφίες που έχετε δει, δεν μπορούν να αποτυπώσουν την ομορφιά του. Ο λόγος για το φυσικό υπερθέαμα που ονομάζεται Βόρειο Σέλας ή αλλιώς «Aurora Borealis».

Οι εντυπωσιακοί χρωματισμοί που «χορεύουν» στο νυχτερινό ουρανό των πολικών περιοχών, είναι η καλύτερη αφορμή για ένα ταξίδι ζωής. Οι μήνες με τις καλύτερες πιθανότητες εμφάνισης του φαινομένου είναι από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάρτιο, ενώ η παρατήρηση του φαινομένου απαιτεί καλή οργάνωση, κυρίως στην ημερομηνία, καθώς και στην πρόγνωση του καιρού, αφού για να απολαύσετε τον «χορό των χρωμάτων» ο ουρανός πρέπει να είναι καθαρός, χωρίς σύννεφα και νέφος.

Εάν θέλετε να θαυμάσετε αυτό το μοναδικό φυσικό φαινόμενο δεν έχετε παρά να οργανώσετε ένα ταξίδι στους παρακάτω προορισμούς που προτείνει το National Geographic.

Τρόμσο, Νορβηγία
Photo by Bjørn Are With Andreassen on Unsplash

Photo by Bjørn Are With Andreassen on Unsplash

Αν βρεθείτε σε αυτήν τη μικρή πόλη της Νορβηγίας που βρίσκεται πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, από τον Σεπτέμβριο έως τα μέσα Απριλίου, οι πιθανότητες να δείτε το Βόρειο Σέλας είναι αρκετά μεγάλες, καθώς τόσο η φωτορύπανση όσο και η νεφοκάλυψη είναι ελάχιστες. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το θέαμα είναι να συμμετάσχετε σε ένα Northern Lights tour με έμπειρους «κυνηγούς» του Σέλαος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: 5+1 σχετικά βιβλία που αξίζει όλοι να διαβάσουμε12.09.2018

Jökulsárlón Glacier Lagoon, Ισλανδία

Γεμάτη με μικρά παγόβουνα, αυτή η απόκοσμη λιμνοθάλασσα προσφέρει ένα συναρπαστικό σκηνικό – από εκείνα που μόνο στην Ισλανδία θα μπορούσαν να υπάρχουν – για φωτογραφίες με το Βόρειο Σέλας. Ο καλύτερος μήνας για να δείτε τα φώτα είναι ο Δεκέμβριος, όταν οι ώρες φωτός της ημέρας είναι περιορισμένες και ο νυχτερινός ουρανός πιο σκοτεινός. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή hello aurora για ακριβείς προβλέψεις και παρατηρήσεις από χρήστες.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠερασμένες Ζωές: Η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης που είδαμε φέτος στη μεγάλη οθόνη12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b