MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γρηγόρης Βαλτινός: «Το θέατρο είναι μία πολιτική πράξη – Έγινα αυτός που ήθελα μέσα απ’ το θέατρο»

Λίγο πριν την πρεμιέρα του “Da” στο Θέατρο Ιλίσια, ο Γρηγόρης Βαλτινός μίλησε στο “Στούντιο 4” για το πολιτικό θέατρο, τον “φασισμό” των social media, την οικογένειά του.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός στο Στούντιο 4
Ο Γρηγόρης Βαλτινός στο Στούντιο 4
Monopoli Team

Λίγο πριν την πρεμιέρα του “Da” την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ιλίσια, ο Γρηγόρης Βαλτινός βρέθηκε στον καναπέ του “Στούντιο 4” για μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

“Ο καλλιτέχνης ίπταται, ένα αεροπλάνο είναι, νομίζω ότι η οικογένεια είναι τα φτερά” είπε συγκινημένος ο ηθοποιός μιλώντας για την οικογένειά του. “Όταν κάνεις παιδιά, έρχεται η στιγμή που σου υποδεικνύουν αυτά το σωστό. Λες: “κοίταξε, αυτό είναι το θαύμα της ζωής””, ανέφερε ο Γρηγόρης Βαλτινός, λέγοντας ότι ήταν πάντα εκεί για την οικογένειά του.

Όσο για το θέατρο, ο ηθοποιός ανέφερε ότι είναι ένας “ζωντανός οργανισμός”. “Εμένα το θέατρο με μόρφωσε και με διαμόρφωσε και δεν εννοώ μόνο γνωσιολογικά, εννοώ ποιοτικά. Εννοώ ότι απέκτησα πράγματα που με μία άλλη δουλειά μπορεί να μην είχα αποκτήσει. Κατά κάποιο τρόπο έγινα αυτό που ήθελα να γίνω μέσα από το θέατρο”.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι παρ’ όλο που στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί πάνω σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, πλέον αυτολογοκρίνεται, για να μην παρεξηγηθεί. “Η επιρροή που θες να έχεις στον κόσμο πάνω σε κάποια ζητήματα καλό είναι να γίνεται μέσα από την τέχνη σου και όχι μέσα από την προσωπική σου παρουσία” είπε, τονίζοντας ότι το θέατρο είναι πολιτική πράξη, που πρέπει να έχει ιδεολογικό περιεχόμενο, το οποίο πρέπει να περάσεις “εκεί που δεν περνάει”.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στον “Da” – ένα ρόλο που όπως είχε αναφέρει στο Monopoli.gr είναι «ένας ρόλος με πολλά επίπεδα και απαιτήσεις. Είναι ένα πρόσωπο που, σε μια εποχή σκληρής επιβίωσης, διακρίνεται για την αθωότητα του. Πιστεύει στην αγάπη και στη συντροφικότητα. Έχει επιλέξει αυτές τις αξίες ως τρόπο ζωής. Γι’ αυτό αισθάνομαι πως είναι μια πολύτιμη φιγούρα, εκπροσωπεί αξίες που χάνονται και φθίνουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEditor’s choice: Οι θεατρικές επαναλήψεις που αξίζει να δείτε12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b