MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

Μυστήριο 13, Ε_ΦΥΓΑ: Μια πολυμεσική εγκατάσταση στην Ελευσίνα

Φωτογραφία: Eλίνα Γιουνανλή

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει από τις 4 έως τις 7 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά μαζί, τα καλλιτεχνικά έργα της τριλογίας Μυστήριο 13 Ε_ΦΥΓΑ, σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου, ολοκληρώνοντας τον κύκλο μιας πολυετούς έρευνας με θέμα τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και την επανεκκίνηση της ζωής σε έναν νέο τόπο. Μια μέρα πριν την έναρξη των site – specific περιπατητικών παραστάσεων, παρουσιάζεται η πολυμεσική εγκατάσταση (4 έως 15/10) της Γιολάντας Μαρκοπούλου και της ομάδας Station Athens. Μια νέα εκδοχή της παράστασης Ε_ΦΥΓΑ που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018 στον Συνοικισμό της Άνω Ελευσίνας, αποτελώντας το έναυσμα για την περαιτέρω έρευνα και δημιουργία των δύο έργων που ακολούθησαν. Κινηματογραφικό υλικό αυτής της παράστασης θα παρουσιαστεί σε μια πρωτότυπη πολυμεσική εγκατάσταση, με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς της ομάδας StationAthens από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές: Χαλίλ Αλιζάντα, Χοσέιν Αμιρί,  ΡαμζάνΜοχάμαντ, Ρεζά Μοχαμαντί και Αϊντίμ Τζοϊμάλ.
4/10, 17.00-23.00
Αναψυκτήριο παράκτιου μετώπου, Ελευσίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου12.09.2018

Μουσικό αφιέρωμα “Χορέψετε – Χορέψετε” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα μουσικό αφιέρωμα που τιμά την ταυτότητα και μνήμη στα τραγούδια και τους χορούς των προσφύγων φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Με αφορμή την επέτειο των εκατό ετών από τη συνθήκη της Λωζάνης, η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μουσική και χορευτική παράδοση που μεταλαμπάδευσαν οι πρόσφυγες μετά τη μετεγκατάστασή τους στη γη της Αττικής, ως ένα δομικό στοιχείο της εθνικής ταυτότητας και της συλλογικής μνήμης του Ελληνισμού. Το αφιέρωμα αποτελεί καρπό συστηματικής έρευνας, με στόχο να αναδείξει χορούς και τραγούδια από τη Σμύρνη, την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Πόντο, τη Βόρεια και Ανατολική Θράκη, την Προποντίδα και την Πόλη. Μέσα από την αφήγηση μαρτυριών, αλλά και τη χρήση σπάνιου οπτικοακουστικού αρχειακού υλικού, αναδύονται τα πρόσωπα και οι ανθρώπινες ιστορίες που αποτυπώθηκαν στους χορούς και τα τραγούδια.
4/10, 19:30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον προσφυγικό ελληνισμό στον Κινηματογράφο Αθηνά

Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ “Μικρασία 100 χρόνια μετά”

Με ένα τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα σε δημιουργούς και δημιουργίες της πόλης, καλωσορίζει τον Οκτώβριο ο Δήμος Χαλανδρίου, στην αίθουσα του κινηματογράφου Αθηνά (Σολωμού 18, Χαλάνδρι), από τις 3 έως τις 5 του μήνα. Το αφιέρωμα, που θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο, έχει ως στόχο να τιμήσει δημιουργούς που έζησαν και δραστηριοποιήθηκαν ή δραστηριοποιούνται στην πόλη. Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, η βραδιά είναι αφιερωμένη στον προσφυγικό ελληνισμό. Θα πραγματοποιηθεί προβολή του Ντοκιμαντέρ “Μικρασία 100 χρόνια μετά”, παραγωγής του Δήμου Χαλανδρίου σε σκηνοθεσία Αντώνη Τσάβαλου.
4/10, 20.00
Κινηματογράφος «Αθηνά», Σολωμού 18, Χαλάνδρι

Η Έλλη Πασπαλά Live στο Θέατρο Αττικού Άλσους “Κατίνα Παξινού”

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου η Έλλη Πασπαλά εμφανίζεται για μια τελευταία φορά στο Θέατρο Αττικού Άλσους “Κατίνα Παξινού”. Μία παράσταση αφιερωμένη στην τεράστια μουσική παράδοση της jazz και στα θρυλικά τραγούδια που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία της παγκόσμιας μουσικής, με βασική ερμηνεύτρια την Έλλη Πασπαλά και συν-δημιουργούς επί σκηνής τους σπουδαίους μουσικούς που τη συνοδεύουν. Τραγούδια όπως το “Cry me river”, το “The man I love” και το “My funny Valentine” θα συνδυαστούν με αγαπημένα τραγούδια που παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, όπως το “Fly me to the moon” και το “You don’t know what love is”, αλλά και με κάποια “standards” της Έλλης, όπως το “Ain’t no sunshine” και το “Lonely at the top”.
4/10, 21:00
Θέατρο Αττικού Άλσους “Κατίνα Παξινού”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέα σεζόν στο Θέατρο Θησείον: Γυναίκες σκηνοθέτιδες σε πρώτο πλάνο12.09.2018

“Άλκηστις” του Ευριπίδη στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Ένα οπτικοακουστικό σύμπαν για την κατάδυση της ψυχής στον Άδη και τη γιορτή της ζωής. Μια παράσταση με χιούμορ που ακροβατεί ανάμεσα στην τραγωδία και το σατυρικό δράμα και που διερευνά τα όρια των παραστατικών τεχνών, του θεάτρου και της περφόρμανς. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Έλενα Μαυρίδου. Παίζουν: Έλενα Μαυρίδου και Δημήτρης Λάλος. Η παράσταση πραγματοποιείται εξ’ αναβολής από τις 27 Σεπτεμβρίου. Το κοινό θα μπορεί να προσέλθει με το δελτίο εισόδου που έχει ήδη προμηθευτεί.
4/10, 20:30
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔημήτρης Λάλος: Δεν έγινα γνωστός επειδή ήμουν όμορφος, αλλά μέσα από τη δουλειά μου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b