MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Καστάνιτσα: Το ιστορικό χωριό της Αρκαδίας με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική

«Πνιγμένη» στην πλούσια φύση του Πάρνωνα, μέσα σε έλατα, πλατάνια και καστανιές, η Καστάνιτσα αποτελεί έναν από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Πελοποννήσου και έναν ιδανικό προορισμό για ήρεμες ορεινές αποδράσεις.

Monopoli Team

Ορεινή Αρκαδία δεν είναι μόνο το Μαίναλο. Είναι και ο Πάρνωνας (τουλάχιστον ένα κομμάτι του), το βουνό που χωρίζει την Αρκαδία από τη Λακωνία. Με πετρόχτιστα χωριά ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, καταπράσινα δάση και εικόνες άγριας ομορφιάς, το κατάφυτο βουνό αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των ήρεμων ορεινών αποδράσεων.

Χτισμένη στα 850 μέτρα υψόμετρο, στις πλαγιές του Πάρνωνα, η Καστάνιτσα είναι ένα χωριό-διαμάντι που αξίζει να ανακαλύψετε. Πρόκειται για έναν από τους ομορφότερους παραδοσιακούς διατηρητέους οικισμούς της Πελοποννήσου. Αυτό που τραβάει αμέσως την προσοχή του επισκέπτη είναι τα ασβεστωμένα σπίτια του χωριού που ξεχωρίζουν ανάμεσα στο πλούσιο δάσος από καστανιές.

Καστάνιτσα: Το αρχαιότερο χωριό της Τσακωνιάς

Η Καστάνιτσα θεωρείται ένας από τους γραφικότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Πελοποννήσου. Το χωριό απέχει περίπου 70 χλμ. από την Τρίπολη, 65 χλμ. από τη Σπάρτη και 200 χλμ. από την Αθήνα και ανήκει διοικητικά στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Η Καστάνιτσα ιδρύθηκε από Τσάκωνες οι οποίοι κατέφυγαν στα ορεινά του Πάρνωνα κατά τη διάρκεια των σλαβικών επιδρομών στην Πελοπόννησο στα τέλη του 6ου αιώνα μ.Χ. Πρόκειται για το αρχαιότερο χωριό της Τσακωνιάς, της περιοχής της ανατολικής Πελοποννήσου με την ιδιότυπη (δωρικής προέλευσης) γλώσσα. Εδώ, οι παλιότεροι μιλούν ακόμη την τσακώνικη διάλεκτο.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b