MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Ο Jo Nesbo στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

Ο μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας επιστρέφει στην Αθήνα στις 27 Σεπτεμβρίου, έξι χρόνια μετά την τελευταία του δημόσια εμφάνιση στην πρωτεύουσα, και δίνει ραντεβού με τους Έλληνες Nesbomaniacs –και όχι μόνο– στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Ο Jo Nesbo θα συνομιλήσει με τον ομότεχνό του Δημήτρη Σίμο για την αστυνομική λογοτεχνία και τα βιβλία του, για την περιπέτεια της γραφής, και κυρίως για τη Ματωμένη σελήνη, τη 13η υπόθεση του διάσημου επιθεωρητή Χάρι Χόλε, ενώ θα μας αποκαλύψει και τα σχέδιά του για το μέλλον. Μαζί τους εκτελώντας χρέη διαδοχικής διερμηνείας και συμμετέχοντας στην κουβέντα η μεταφράστρια αρκετών έργων του και ποιήτρια Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη.
27/09 στις 19:30
Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, Ακαδημίας 59, Αθήνα
Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, η διάθεση των οποίων ξεκινά στις 6 μ.μ. της ίδιας μέρας

Μυστήριο 60 metamorphoSEA, σε σκηνοθεσία Sjoerd Wagenaar στη Βλύχα

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στη Βλύχα το Μυστήριο 60 metamorphoSEA, σε σκηνοθεσία του Ολλανδού θεατρικού σκηνοθέτη Sjoerd Wagenaar. Το Μυστήριο 60 metamorphoSEA είναι μια site-specific περιπατητική παράσταση στο παράκτιο τοπίο της σύγχρονης πόλης της Ελευσίνας και μια πρόσκληση σε μία νέα Οδύσσεια. Οδηγός είναι το 14ο κεφάλαιο του «Οδυσσέα» του James Joyce που, αντλώντας έμπνευση από τη ραψωδία ‘μ’ της Οδύσσειας του Ομήρου, καταπιάνεται με την τρομερή ιστορία της σφαγής των ιερών Βοδιών του θεού Ήλιου στο νησί της Θρινακίας. Με όχημα αυτή την ιστορία της ύβρεως που διαπράττεται από τους συντρόφους του Οδυσσέα, στη metamorphoSEA αναζητείται μια σύγχρονη κάθαρση αυτής της αρχαίας ιεροσυλίας. Εδώ, σήμερα, στη σύγχρονη Ελευσίνα, το κοινό καλείται να αναμετρηθεί με τις νέες Σειρήνες, καθώς διασχίζει τον βιομηχανικό χώρο του ΤΙΤΑΝΑ. Στην τοποθεσία «βραχάκια» θα ακουστούν οι φωνές μιας Ελευσίνας που δεν υπάρχει πια, καθώς και το κέλευσμα ΚΟΓΞ ΟΜ ΠΑΞ του αρχαίου Ιεροφάντη των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Αμέσως μετά, περνώντας από τη σημερινή Σκύλλα και Χάρυβδη, οι θεατές θα βρεθούν στo συμβολικά φορτισμένα παραλιακό μέτωπο του όρμου της Βλύχας.
Από 26 έως 30 Σεπτεμβρίου
Τρι, Τετ, Παρ, Σαβ, στις 19:00
Όρμος Βλύχας | Σημείο συνάντησης: Πλατεία Ελευθερίας, Ελευσίνα
Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η προκράτηση θέσης)

3ο Φεστιβάλ Λυρικός Νότος: «Ωδή σε μια γάτα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας

Η παράσταση Ωδή σε μια γάτα, ένα έργο που συνδυάζει με παιγνιώδη τρόπο το μουσικό θέατρο με τη μαγεία του τσίρκου, έρχεται στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, στις 20.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπαμπίλη και καλλιτεχνική συνεπιμέλεια Κατερίνας Κούρτη, βασίζεται στη μελέτη Η γάτα (1888) του καθηγητή Φυσικής Ιστορίας Σπύρου Μηλιαράκη, στην οποία περιγράφονται οι σωματικές της ιδιότητες, οι πνευματικές της αρετές και η συμπεριφορά της εντός και εκτός σπιτιού. Στη σκηνή, τρεις περφόρμερ δανείζονται στοιχεία από τον συναρπαστικό κόσμο του τσίρκου, ενώ αφηγούνται και σωματοποιούν τις δεξιότητες, τις ιδιαιτερότητες και τις συνήθειες της γάτας. Ο ηθοποιός Λάμπρος Γραμματικός, ο μουσικός Αντώνης Παπανικολάτος και η σοπράνο Ανίτα Αθηνά Σούση, μέσα από φωνητικούς και ηχητικούς αυτοσχεδιασμούς, συμπράττουν σε μια σκηνική ωδή για τη γάτα, με άξονα την απόλαυση της παρατήρησης μιας καθημερινής σχέσης.
27/09 στις 20:00
Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας “Σοφία Λασκαρίδου”, Λασκαρίδου 120 & Φιλαρέτου, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό πληγή σε γιορτή: To νέο πρόγραμμα της Στέγης συνομιλεί με την πραγματικότητα12.09.2018

Η Δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο 2023 από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει για άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ «Η Δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο», για ένα ζωντανό, δημιουργικό, και ξεχωριστό «Μάθημα Θεάτρου». Το Φεστιβάλ «Η Δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο» που εγκαινιάστηκε από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το 2018, συνεχίζει και το 2023, μετά από διετή διακοπή λόγω πανδημίας, την επιτυχημένη του πορεία με το ανέβασμα τριών σύγχρονων νεοελληνικών έργων. Οι ανοιχτές πρόβες του Φεστιβάλ μάς δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά και «εκ των έσω» τη συναρπαστική δημιουργική διαδικασία της θεατρικής πράξης. Θα καταδυθούμε και θα ξεναγηθούμε στα άδυτα του θεάτρου, θα παρακολουθήσουμε τις ανοιχτές πρόβες και θα γνωρίσουμε από κοντά τους τεχνικούς και καλλιτεχνικούς συντελεστές μιας παράστασης, συζητώντας μαζί τους για τη δημιουργία της. Tην Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις πρόβες της παράστασης “Στην Εθνική με τα Μεγάλα του Μιχάλη Βιρβιδάκη”.
27/09 στις 10.00-12.30 & 12.30-15.00
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών: Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Νίκαια

Στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών 51 ξένοι και Έλληνες ποιητές από 13 χώρες ερμηνεύουν τον κόσμο μέσω της ποίησης και διαβάζουν ποιήματά τους σε επτά σημεία των Αθηνών και του Πειραιά.  Στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών ακούμε γλώσσες πολλών εθνών να αφουγκράζονται τις αγωνίες του πλανήτη μας. Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις. Η πρώτη λαμβάνει χώρα στις 18:00 στο Ινστιτούτο Goethe και αποτελεί προβολή ποιητικών ταινιών μικρού μήκους. Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με συντονίστρια την Ειρήνη Παπακυριακού. Οι ποιητές επί σκηνής: Χέλεν Άιβορι, Μαριγώ Αλεξοπούλου, Πολ Βαγγελίστι, Παναγιώτης Βούζης, Γιώργος Γώτης, Λένα Καλλέργη, Πίτερ Κόουλ, Γιώργος Μπλάνας, Ηρώ Νικοπούλου, Γιάννης Πατίλης, Ειρήνη Ρηνιώτη, Μάρτιν Φιγκούρα, Λιλιάνα Φούρτζη, Λίνα Φυτιλή, Αλέξανδρος Χρονίδης Aπονομή του βραβείου The Barbara Fields-Siotis Poetry Award στον ποιητή Γιώργο Μπλάνα. Εισήγηση Αγγελική Κορρέ. Η Ναταλία Γεράκη (φλάουτο) και η Σίσυ Μακροπούλου (άρπα) ντύνουν μουσικά την βραδιά.
27/9, 18:00 και 20:00
Ινστιτούτο Goethe, Ομήρου 14-16
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνίου 32

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μάγισσα: Τελικά ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας;12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b