MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βενετία: Βουλιάζει από τον τουρισμό – Περισσότεροι οι τουρίστες από τους μόνιμους κατοίκους

Αριθμό-ρεκόρ τουριστών πρόκειται να υποδεχτεί φέτος η Βενετία, ενώ την ίδια στιγμή βλέπει τους μόνιμους κατοίκους της να μειώνονται δραματικά.

Βενετία, Photo by Canmandawe on Unsplash
Βενετία, Photo by Canmandawe on Unsplash
Monopoli Team

Το ότι η Βενετία αποτελεί έναν από τους πιο τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης δεν χωρά καμία αμφισβήτηση. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν φαίνεται να χαροποιεί ιδιαίτερα τους κατοίκους τους, οι οποίοι, μάλιστα, υποδέχτηκαν με κρύα καρδιά την είδηση ότι η πόλη θα δεχτεί φέτος αριθμό-ρεκόρ επισκεπτών.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο αριθμός των τουριστών που πρόκειται να ταξιδέψουν φέτος στην πόλη των καναλιών δεν έχει προηγούμενο.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι την ίδια στιγμή, ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων μειώνεται δραματικά. Πέρυσι, για πρώτη φορά μετά από τρεις αιώνες, ο πληθυσμός της Βενετίας έπεσε κάτω από τις 50.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒασίλη Καραμητσάνη, πώς μπορεί να εφαρμοστεί το “success story” του Animasyros στην Αθήνα;12.09.2018

Πιο πρόσφατα, μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο πρώτος μήνας που ο αριθμός των κλινών σε ξενοδοχεία και βραχυχρόνιες ενοικιάσεις είναι υψηλότερος από τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν στη Βενετία.

«Κοιτάξτε, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου», δήλωσε η Lidia Fersuoch από τη Βενετία στη Wall Street Journal. «Έχουμε γίνει η απάντηση της Ιταλίας στη Disneyland».

Διαβάστε περισσότερα στο Insider

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Artist on the Composer: Ένας κήπος πάνω από τη Λυρική Σκηνή12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b