Αισθηματική
Το λιμάνι των απόκληρων
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα γαλλικού ποιητικού ρεαλισμού του Μαρσελ Καρνέ προβάλλεται σε ψηφιακά αποκατεστημένη επανέκδοση.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 91'
Monopoli Team
20.09.2023
A
A
Υπόθεση
Ένας λιποτάκτης του γαλλικού αποικιακού στρατού προσπαθεί να φύγει από τη Γαλλία, για να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Με το που φτάνει στο λιμάνι της Χάβρης, ερωτεύεται μια 17χρονη που είναι το αντικείμενο του πόθου των ανδρών του λιμανιού. Η γνωριμία τους θα πυροδοτήσει πρωτόγνωρες εξελίξεις σε όλο τον μικρόκοσμο του λιμανιού.
Ο Μαρσέλ Καρνέ ήταν μόλις είκοσι εννέα ετών και είχε δύο μεγάλου μήκους ταινίες πίσω του όταν σκηνοθέτησε το «Λιμάνι των Αποκλήρων». Σκηνοθέτησε τον Ζαν Γκαμπέν, που ήταν ήδη μεγάλος σταρ εκείνη την εποχή. Οφείλει αυτήν την ευκαιρία στον ίδιο τον ηθοποιό που, εντυπωσιασμένος από το αστείο δράμα, επέμεινε να γυρίσει μια ταινία με το δίδυμο Carné-Prévert, και έτσι διευκόλυνε την παραγωγή της ταινίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Μαθήματα επιβίωσης και θαυμάτων12.09.2018
A
A
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Le Quai des brumes
Σκηνοθεσία: Μαρσέλ Καρνέ
Σενάριο: Ζακς Πρίβερτ, Πιερ Ντουμαρσέ
Παίζουν: Έντουαρντ Ντέλμοντ, Τζιν Γκάμπιν, Ρέημοντ Εημος, Μίτσελ Σάιμον, Πιερ Μπρασιέρ, Ρόμπερτ Λε Βιγκάν, ΜΙσέλ Μόργκαν, Μαρσέλ Περέζ
Διάρκεια: 91'
Χώρα: Γαλλία
Έτος: 1939
Διανομή: New Star
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Bella Ciao#42: Ο μαγικός καθρέφτης της Αφροδίτης
Hot or Not #212: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Βουτήξαμε (έστω για λίγο) στον κόσμο του Wes Anderson
Μαρινέλλα (1938-2026): Έφυγε από τη ζωή ο μύθος του ελληνικού τραγουδιού
Νέα Φιλαδέλφεια για foodies: Μία βόλτα με γεύσεις για όλα τα γούστα
Όταν η Ισμήνη ζητά να ακουστεί: Η Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη μιλά για την διάσημη ηρωίδα
Stop scrolling: Η δίκη των Τεμπών, η Hannah Montana και τα 40€ που θα μάς σώσουν
Τι θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 28-29 Μαρτίου