MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βραβείο Τέχνης 2024 Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη: Άνοιξαν οι διαδικασίες για την υποβολή προτάσεων

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη προσκαλεί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να υποβάλλουν αίτηση για το Βραβείο Τέχνης 2024.

Ami Yamasaki
Monopoli Team

Ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, με όραμα την ενίσχυση της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας και αριστείας, στηρίζει και προωθεί σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα νέο έργο τέχνης, το οποίο εντάσσεται σε μια σημαντική πολιτιστική κληρονομιά.

Το φετινό κάλεσμα απευθύνεται σε εικαστικούς καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στα ακόλουθα πεδία: ζωγραφική, γλυπτική, ηχητική και γλυπτική εγκατάσταση, μικτή τεχνική, χαρακτική, ψηφιακή τέχνη, φωτογραφική εκτύπωση, ink print, βίντεο, σχέδιο και κατασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEurolife FFH: 3 βραβεία για το πρόγραμμα προσβασιμότητας «Σε επαφή» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης12.09.2018

Το κάλεσμα αφορά site-specific έργα μεγάλων διαστάσεων, σχεδιασμένα να αποτελούν μέρος ενός συγκεκριμένου, διαμορφωμένου περιβάλλοντος, να αφηγούνται μια εσωτερική πορεία/διαδρομή και να αποτελούν σημεία αναφοράς στο χώρο έκθεσής τους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη θεματική της Φροντίδας (Care) που απασχολεί και τα προγράμματα ερευνητικής φιλοξενίας/Residencies του Ιδρύματος.

Αλέξανδρος Λάιος

Το Βραβείο Τέχνης 2024 διατηρεί τις καινοτομίες της προηγουμένης χρονιάς, ανοίγοντας το κάλεσμα σε καλλιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο και βραβεύοντας ισότιμα προτάσεις για τρία έργα. Κάθε μια από τις τρεις επιλεγμένες προτάσεις θα βραβευτεί με το ποσό των 7,000 ευρώ και κάθε καλλιτέχνης θα έχει στη διάθεσή του επιπλέον 5,000 ευρώ για την κατασκευή του έργου. Τα βραβευμένα έργα θα παρουσιαστούν σε ανοικτή τελετή το καλοκαίρι 2024, θα παραμείνουν σε μόνιμη έκθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και θα ενταχθούν στη συλλογή τέχνης του Ιδρύματος.

Μέχρι σήμερα το Βραβείο Τέχνης έχουν λάβει οι: Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος και Γιώργος Ρυμενίδης για το έργο Come with the Wind (2019), Ιλεάνα Αρναούτου και Ισμήνη Κινγκ για το έργο Tender Shell Geophilia (2022), η Μάρω Φασουλή για το Nomadic Murals (2023), ο Αλέξανδρος Λάιος για το Day (2023) και η Ami Yamasaki για το Whispers travel and whisper to you again (2023).

Μάρω Φασουλή

Η συλλογή του Ιδρύματος συγκεντρώνει πρωτότυπα έργα σημαντικών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων είναι οι Magdalena Abakanowicz, Lynda Benglis, Cecilia Campos, Theodoros, Κώστας Βαρώτσος, Μαρία Λοϊζίδου, Κώστας Τσόκλης, Ρένα Παπασπύρου, Άγγελος Σκούρτης, Κώστας Ιωαννίδης, Νίκος Αλέξιου,  Γιώργος Λάππας, Νίκος Κεσσανλής, Georgia Kotretsos, Γιώργος Γυπαράκης, Γιάννης Παρμακέλης και πολλοί άλλοι.

Καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, 23:59 (GMT+2). Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω διαμορφωμένης φόρμας στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Δείτε εδώ την Αίτηση και τις Οδηγίες, και ανακαλύψτε τη Συλλογή Τέχνης του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο [email protected].

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b