MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Τα δύο μοναδικά κατοικημένα νησιά σε λίμνες της Ελλάδας

Στην Ελλάδα βρίσκονται δύο από τα ελάχιστα νησιά λιμνών στον κόσμο που κατοικούνται.

Photo by Nikos Kavvadas on Unsplash
Photo by Nikos Kavvadas on Unsplash
Monopoli Team

Ταξιδεύουμε στα Ιωάννινα και στις Πρέσπες για να επισκεφθούμε τα μοναδικά κατοικημένα νησιά που βρίσκονται σε λίμνες της Ελλάδας. Δύο ξεχωριστές γωνιές της χώρας μας, με ενδιαφέρουσα ιστορία και πλούσια φυσική ομορφιά.

Νησί Ιωαννίνων

Η εκδρομή στο νησάκι που βρίσκεται στο κέντρο της λίμνης Παμβώτιδας είναι μία από τις εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στα Ιωάννινα, ανεξαρτήτως εποχής. Δέκα λεπτά διαδρομής με το καραβάκι στη λίμνη και φτάνετε στο Νησί. Η βόλτα στα σοκάκια ανάμεσα στα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια ηπειρώτικης κατασκευής, τα μαγαζάκια λαϊκής τέχνης και τις ταβέρνες που σερβίρουν τοπικές σπεσιαλιτέ (δοκιμάστε βατραχοπόδαρα και χέλι), θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕξερευνώντας τη Χίο μέσα από τα μονοπάτια της μεσαιωνικής ιστορίας της12.09.2018

Τα γραφικά μονοπάτια θα σας οδηγήσουν σε μοναστήρια με εξαιρετικό ενδιαφέρον, όπως η Μονή Αγίου Νικολάου Φιλανθρωπηνών με τις αξιόλογες τοιχογραφίες και η Μονή Αγίου Παντελεήμονα, όπου στεγάζεται το Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου. Τον Ιανουάριο του 1822, ο Αλή Πασάς, έχοντας πλέον ηττηθεί, κατέφυγε στο νησί και σε αυτό το μοναστήρι, στα κελιά του οποίου δολοφονήθηκε. Στις προθήκες του μουσείου βρίσκονται, εκτός των άλλων, κάποια μοναδικά εκθέματα, όπως το περίφημο χρυσοποίκιλτο καριοφίλι του Αλή Πασά και η αυθεντική μεταξωτή φορεσιά της Κυρα-Βασιλικής.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣύρος: Όλοι οι λόγοι που θα ερωτευτείς την”αρχόντισσα” των Κυκλάδων (και) τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b