MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΩΡΕΑΝ

Free City: 6 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου.

"Οιδίπους Τύραννος" του Σοφοκλή στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
Monopoli Team

Αθήνα

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Πορτοκαλί Κλείστρο 2023” στο Φουάρ Restaurant – Bar Athens

Τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας “Πορτοκαλί Κλείστρο 2023″ πραγματοποιούνται την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, στο Φουάρ Restaurant – Bar Athens. 20 φωτογράφοι – νέοι, αλλά και πιο παλιοί μαθητές- των τμημάτων φωτογραφίας αρχάριων και προχωρημένων του Ανδρέα Κατσικούδη παρουσιάζουν τις καλύτερες φωτογραφίες τους. Μελαγχολικά αστικά τοπία, ελληνική φύση λουσμένη στο φως, κλειστοφοβικά noir σκηνικά, σκηνοθετημένη φωτογραφία, φωτογραφία δρόμου, έγχρωμες εικόνες σε αντιπαραβολή με ασπρόμαυρες, απλή καταγραφή της ομορφιάς κι από την άλλη στημένα θέματα με κρυμμένα νοήματα. Η έκθεση θα παραμείνει διαθέσιμη έως 24 Σεπτεμβρίου. Ωράρια Λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή: 19:00 – 23:00
13/9, 20:00
Φουάρ Restaurant – Bar Athens (Μητροπόλεως 72, Θησείο)

“Οιδίπους Τύραννος” του Σοφοκλή στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 25 και 26 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο και στο ρόλο της Ιοκάστης τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου. Σ’ αυτή την παράσταση, ιδωμένη ως τελετουργικό εξαγνισμού, μια ομάδα με μάσκες γερόντων αποτελεί τον χορό συστρέφεται, θρηνεί και αγωνιά. Μέσα από αυτόν τον χορό αποκαλύπτονται τα τραγικά πρόσωπα Οιδίποδας, Ιοκάστη, Τειρεσίας και Κρέοντας.
13/9, 21:00
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Πώς να σωπάσω…: Εκδήλωση για τη μνήμη του Κώστα Καζάκου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Το θέατρο «Τζένη Καρέζη» τιμά τη μνήμη του Κώστα Καζάκου ένα χρόνο μετά το θάνατό του, μέσα από την προβολή της τελευταίας του παράστασης: «Πώς να σωπάσω…». Μια παράσταση η οποία μέσα από διαχρονικά τραγούδια της παράδοσης και τραγούδια μεγάλων μας συνθετών, αφηγείται τα πάθη των λαών στον αγώνα τους για ένα καλύτερο αύριο. Η επιβλητική φωνή του μεγάλου μας ηθοποιού θα ακουστεί ξανά στο θέατρο. «Μια μικρή ιστορία για εκείνα τα ζωηρά παιδιά που δεν αγνόησαν την ιστορία μας, την άκουσαν και πρόσθεσαν τα δικά τους χρώματα σε αυτή. Γιατί το παρελθόν δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από την αφετηρία του μέλλοντος». Στη παράσταση ακούγονται συνθέσεις των: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκου Βαμβακάρη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση. Για την είσοδο στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η υπόδειξη δελτίων εισόδου.
13/9, 21:15
Θέατρο Τζένη Καρέζη (Ακαδημίας 3)

Μυστήριο 73 Σινεμά Παράδεισος: Βιομηχανίες Συνύπαρξης

Από τις 13 έως τις 24 Σεπτεμβρίου η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στην Κινηματογραφική Λέσχη Ελευσίνας (παραλία Ελευσίνας) το Μυστήριο 73 Σινεμά Παράδεισος: Βιομηχανίες Συνύπαρξης, μία σειρά προβολών έργων τέχνης νέων μέσων, μη αφηγηματικών φιλμ και ντοκιμαντέρ που έχουν δημιουργηθεί από 22 διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες. Όπως αναφέρει η Μαρίνα Φωκίδη, επιμελήτρια και θεωρητικός τέχνης, το Μυστήριο 73 Σινεμά Παράδεισος: “Βιομηχανίες Συνύπαρξης αποτελεί “μια συλλογή κινηματογραφικών αφηγήσεων για διαφορετικές κοινότητες, τελετουργίες, θάλασσες, για την πλανητική καταστροφή, την εργασία και τον εκτοπισμό που φιλοδοξεί να καταλάβει τον χώρο πρόσκαιρα, προκαλώντας καθαρτικές –για όσο διάστημα διαρκέσουν –συζητήσεις μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων και ομάδων.” Στις 13 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα έχει ως αφετηρία το έργο του Κωστή Βελώνη “How One Can Think Freely In The Shadow of A Temple”, καθώς και η ταινία “The Forgotten Space”(2010) των Allan Sekula και Noel Burch.
13/9, 20:30

Θερινός Κινηματογράφος Παραλίας Ελευσίνας

Tango Greco: Μια μουσικοχορευτική παράσταση στο Θέατρο Γκράβας

Οι εκδηλώσεις θεάτρου, χορού και μουσικής συνεχίζονται και το φθινόπωρο στο Θέατρο Γκράβας. Στις 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται η  μουσικοχορευτική παράσταση “Tango Greco” με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα Εξαρχείων – Νεαπόλεως «Ο Διονύσιος Λαυράγκας» και τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουδιαντίνα. Ο λαϊκός τροβαδούρος Μπάμπης Τσέρτος, η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, ο Μιχάλης Δημητρακάκος και οι τραγουδίστριες της έντεχνης και τζαζ σκηνής Άννα Ματσούκα και Μαρούλα Κασκαβέλη αναβιώνουν υπέροχες μελωδίες, με τον ερωτικό στίχο μεγάλων συνθετών και στιχουργών του Μεσοπολέμου. Ταυτόχρονα, ζευγάρια χορευτών της σχολής Academia del Tango ζωντανεύουν επί σκηνής την ατμόσφαιρα μιας μουσικοχορευτικής συντροφιάς που όλοι νοσταλγούμε.
13/9, 20:30
Θέατρο Γκράβας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Κύθηρα

Στο δρόμο για τα Κύθηρα: Έκθεση του Peter Sternäng στην γκαλερί follow your art

Ο  Peter Sternäng κάνει ποδήλατο κατά μήκος των ακτών της αγαπημένης του Ελλάδας και ζωγραφίζει. Με αυτόν τον τρόπο συνδυάζει τη δουλειά µε την αγάπη του για τη φύση, τον καθαρό αέρα και την άσκηση. Ζωγραφίζει στο δρόμο, µε ακουαρέλες που στεγνώνουν γρήγορα στον ήλιο και προχωράει στο επόμενο σημείο που θα τον εμπνεύσει. Αυτό τον Σπετέμβριο παρουσιάζει την έκθεση,  “Στο δρόμο για τα Κύθηρα” στην γκαλερί follow your art.

Όπως ο ίδιος αναφέρει: “Για περισσότερα από πενήντα χρόνια ταξιδεύω και ζωγραφίζω στην Ελλάδα. Η αγάπη µου για τη χώρα είχε ήδη εδραιωθεί από τα μαθήµατα ιστορίας που έκανα ως μαθητής λυκείου στη γενέτειρά µου, τη Σουηδία, και οι πρώτοι Έλληνες φίλοι µου ήταν πολιτικοί πρόσφυγες στα χρόνια της στρατιωτικής χούντας. Ως νέος ταξίδεψα τρεις φορές µε ωτοστόπ από τη Σουηδία ως την Ελλάδα-όπου και περπάτησα και έζησα σε όλη τη χώρα: στα ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Η πρώτη φορά που πέρασα τα σύνορα από την πρώην Γιουγκοσλαβία ήταν τον Ιούλιο του 1972. Τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια επισκέπτομαι κάθε χρόνο την Ελλάδα, για λίγους μήνες την άνοιξη και το φθινόπωρο. Έχω ζήσει κυρίως στη Μάνη της Πελοποννήσου αλλά και σε αρκετά από τα νησιά του Ιονίου, από την Κέρκυρα μέχρι τα Κύθηρα”. Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά, 16:00 – 21:00 ή κατόπιν ραντεβού.
13/9, 16:00
γκαλερί follow your art, Κύθηρα

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b