MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Tο Connected We Stand Festival 2023 υποστηρίζει τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

To Connected We Stand Festival πραγματοποιείται για 4η χρονιά, με σκοπό την υποστήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Monopoli Team

To Connected We Stand Festival πραγματοποιείται για 4η χρονιά το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου με σκοπό την υποστήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Η ομάδα βρίσκεται ήδη στις πληγείσες περιοχές με σκοπό την υποστήριξη και ανακούφιση των πληγέντων σε δύο άξονες: στην παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και στην κάλυψη αναγκών σε είδη πρώτης ανάγκης. Σε κάθε δύσκολη στιγμή η αλληλεγγύη θα είναι ο μεγαλύτερός μας σύμμαχος. Η συνεργασία, η αγάπη και η συμπαράσταση είναι τα πιο σημαντικά εφόδια στην αντιμετώπιση κρίσεων ώστε κανείς να μη μείνεις μόνος, κανείς να μη μείνει αβοήθητος, κανείς να μη νιώθει ξεχασμένος.

Καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχει χώρος συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης με σκοπό να διατεθούν στους πληγέντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆνοιξε η πλατφόρμα πρώτης αρωγής για τους πληγέντες του Daniel – Όλα τα μέτρα αναλυτικά12.09.2018

Αναλυτικά οι ανάγκες:
  • Νερά
  • Ξηρά Τροφή
  • ​Καινούργια Εσώρουχα (αντρικά & γυναικεία)
  • Καινούργιες Κάλτσες
  • Είδη καθαρισμού σπιτιού
  • Αντικουνουπικά
  • Είδη προσωπικής υγιεινής (Πάνες Ενηλίκων, Σερβιέτες)
  • Αδιάβροχα Υποσέντονα

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν ζωντανές συναυλίες, αθλητικά δρώμενα, DJ sets, χορός, βιωματικά εργαστήρια και πολλές ακόμα δράσεις πρόκειται να λάβουν χώρα στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία για 24 ώρες.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει κοντά πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τους CONNECT YOUR CITY, Δήμος Θεσσαλονίκης, Χ.Α.Ν.Θ.,  Infinity Greece, AddArt,  Fabric Republic, ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, ESN Thessaloniki, ΕΨΥΚΑ.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δράσεις και ενέργειες οι οποίες βασίζονται στους παρακάτω άξονες: Τέχνες & πολιτισμός, Εθελοντισμός & αλληλεγγύη, Kοινωνική επιχειρηματικότητα, Aθλητισμός & ποιότητα ζωής, Περιβάλλον & βιώσιμη ανάπτυξη.

Συναυλίες, pop up δράσεις, παιδικά εργαστήρια, αθλητικές δράσεις, εργαστήρια ενηλίκων, performer’s corner, up-cycling point, διαδραστικές ομιλίες, χορευτικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, τελετή απονομής βράβευσης ενεργών πολιτών, μια ανατρεπική έκθεση τέχνης και πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες θα συναντηθούν από τις 11:00 έως τις 23:00 στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Φέτος η σκηνή του Connected We Stand φιλοξενεί αγαπημένους καλλιτέχνες όπως η Έλλη Κοκκίνου, ο SIDARTA, o Lip Pop, Takinio, Liak και δυναμικά DJ sets από τους Πέτρο Τριανταφύλλου και Έλενα Νηστικάκη. Παρουσιάζουν η Didi, ηθοποιός και influencer και ο Βασίλης Βαρσάμης, Ραδιοφωνικός Παραγωγός Zoo 90.8.

Τέλος, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Επιστημονική Ημερίδα με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνία Πολιτών” καθώς και Επιστημονική Εσπερίδα με θέμα “Κοινωνικές Δεξιότητες” σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Κλεισθένης και την Forum Training.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Υπουργείο Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας και Θράκης, Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας – Γενική Γραμματεία Ισότητας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ»

Το Φεστιβάλ διεξάγεται με την Αρωγή και Στήριξη του Υπουργείου Υγείας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Connected We Stand Festival 2023

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023
11:00-23:00
Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου)
Η είσοδος στον χώρο του φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Μάθετε περισσότερα στο connectedwestand.eu.

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b