MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα πρώτης αρωγής για τους πληγέντες του Daniel – Όλα τα μέτρα αναλυτικά

Τα 14 μέτρα αρωγής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση – Στους 15 ανήλθαν οι νεκροί, δύο οι αγνοούμενοι.

Monopoli Team

Άνοιξε, στη διεύθυνση arogi.gov.gr η πλατφόρμα πρώτης αρωγής μέσω της οποίας θα δοθούν οι πρώτες ενισχύσεις στους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel.

Με 14 στοχευμένες δράσεις, ενεργοποιείται το πλαίσιο της κρατικής αρωγής για τη στήριξη περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα. Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, ανακοίνωσε σήμερα τα μέτρα κρατικής αρωγής που προβλέπουν οικονομική ενίσχυση, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές αλλά και έκτακτη ενίσχυση στους δήμους των περιοχών που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της καταστροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεσσαλία: Τα 18 μέτρα ύψος έφτασαν τα νερά στην κοιλάδα των Τεμπών – Σχεδόν κάλυψαν την κρεμαστή γέφυρα12.09.2018

Αναλυτικά τα 14 μέτρα κρατικής αρωγής:

Ενίσχυση για πρώτες ανάγκες, ζημιές σε οικοσκευή και απλές επισκευαστικές εργασίες, μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr.

Ειδικότερα, θα χορηγηθούν τα παρακάτω:

(α) Ενίσχυση για απλές επισκευαστικές εργασίες ή και την αντικατάσταση της οικοσκευής, η οποία θα κυμαίνεται μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ για κύρια κατοικία, ανάλογα με την καταγραφή της σοβαρότητας των ζημιών από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ειδικά για κατοικίες που βρίσκονται σε συγκεκριμένες περιοχές που επλήγησαν καθολικά από τις πλημμύρες, όπως αυτές θα προσδιοριστούν από το Πυροσβεστικό Σώμα, η ενίσχυση για απλές επισκευαστικές εργασίες ή και την αντικατάσταση της οικοσκευής, θα ανέρχεται στο ποσό των 6.000 ευρώ.

(β) Ενίσχυση για τις πρώτες βιοτικές ανάγκες, η οποία θα ανέρχεται στα εξακόσια (600) ευρώ για κύρια κατοικία που έχει πληγεί.

Αθροιστικά το ποσό των ενισχύσεων θα διαμορφώνεται ως το ποσό των 6.600 ευρώ ανά κύρια κατοικία, όπου για τις συγκεκριμένες περιοχές που επλήγησαν καθολικά από τις πλημμύρες, όπως αυτές θα προσδιοριστούν από το Πυροσβεστικό Σώμα, να ακολουθηθεί αυτοματοποιημένη διαδικασία ως προς τη χορήγηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓΕΕΘΑ: Πάνω από 2.000 πολίτες στη Θεσσαλία έχουν απεγκλωβιστεί με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b