MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 6 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Αθήνα

13o Athens Open Air Film Festival: Ρίχνει αυλαία με την προβολή της ταινίας «Όσα Έσβησε Ο Άνεμος»

H κινηματογραφική γιορτή του καλοκαιριού, το Athens Open Air Film Festival, με ένα πλούσιο και απολαυστικό πρόγραμμα, σε αγαπημένους και νέους προορισμούς στην πόλη της Αθήνας αλλά και σε πανέμορφα νησιά του Αιγαίου, ρίχνει αυλαία την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου. Θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας: «Όσα Έσβησε Ο Άνεμος», του Ανρί Κολπί. Υπόθεση: Ενώ το τέλος της σεζόν πλησιάζει, η Τερέζ, ιδιοκτήτρια ενός μικρού παριζιάνικου μπαρ, σχεδιάζει με τον αγαπημένο της τις καλοκαιρινές της διακοπές. Ένα κομμάτι της όμως ακόμη θρηνεί το χαμό του συζύγου της, που εξαφανίστηκε μετά τη σύλληψή του από τους Γερμανούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο. Ενώ συναισθηματικά απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον εραστή της, το ενδιαφέρον της στρέφεται σε έναν κλοσάρ που περνάει συχνά μπροστά απ’ το μαγαζί της. Μια μέρα θα τον καλέσει να πιει ένα ποτό, για να ανακαλύψει πως πάσχει από αμνησία. Η Τερέζ συνεχίζει να τον παρατηρεί και καταλήγει να πιστέψει πως ο αγαπημένος της επέστρεψε…
5/9, 21:00
Κήποι της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Διδότου 6, Αθήνα

Διονύσια 2023: Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ελεωνόρα Ζουγανέλη στον Παλαιό Σταθμό Τρένου Διονύσου

Ήταν και είναι η συνεργασία της χρονιάς. Μετά από τα επαναλαμβανόμενα soldout στην μουσική σκηνή VOX στην Αθήνα, το πολύ επιτυχημένο Μαζί της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και την καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, κάνουν μια ακόμα στάση στον Παλαιό Σταθμό Τρένου Διονύσου. Το πάντρεμα των δύο χαρισματικών καλλιτεχνών σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ένταση, συγκίνηση, συναίσθημα και αγαπημένα τραγούδια κέρδισε τις καρδιές όλων μας. Όσοι το είδαν ξέρουν για τι πράγμα μιλάμε – και σίγουρα πολλοί θα θέλουν να το ξαναζήσουν. Όσοι δεν τα κατάφεραν, σίγουρα θα θέλουν να το δουν.
5/9, 21:00
Παλαιός Σταθμός Τρένου Διονύσου

“Τιμούμε τον φίλο μας Zülfü Livaneli”: Αφιέρωμα στον μεγάλο καλλιτέχνη στην Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη”

Οι Φίλοι του Μίκη Θεοδωράκη τιμούν τον Zülfü Livaneli. Τιμούν τον Αγωνιστή της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Ειρήνης και ιδιαίτερα της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών Ελλάδας και Τουρκίας, τον δημιουργό, φίλο, συνεργάτη και συναγωνιστή του Μίκη Θεοδωράκη, τον φίλο της Ελλάδας Zülfü Livaneli. Οι ομιλητές θα αναφερθούν ξεχωριστά στις ποικίλες προσωπικότητες του καλλιτέχνη. Πιο συγκεκριμένα, στο αφιέρωμα θα συμμετέχουν οι: Γιώργος Αγοραστάκης, Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, η Άννα Πατάκη, εκδότρια των βιβλίων του Zülfü Livaneli στην Ελλάδα και ο Χρήστος Χωμενίδης, συγγραφέας, ο Πάρις Κωνσταντινίδης, μουσικολόγος και ο Henning Schmiedt, πιανίστας και συνεργάτης του Zülfü Livaneli και του Μίκη Θεοδωράκη. Χρέη συντονισμού θα εκτελέσει η Στεφανία Μεράκου, διευθύντρια της Μουσικής Βιβλιοθήκης “Λίλιαν Βουδούρη”. Στο τέλος, θα ακολουθήσει μουσικό κλείσιμο, κατά το οποίο θα τραγουδήσει η Μαρία Φαραντούρη και θα την συνοδεύσει στο πιάνο ο Henning Schmiedt.
5/9, 19:30
Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη”, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη 

Συναυλία του Μανώλη Μητσιά στα “Μενάνδρεια 2023”

Ένα μαγευτικό μουσικό οδοιπορικό με στάσεις στους σημαντικότερους σταθμούς του Μανώλη Μητσιά, που αποτελούν ταυτόχρονα και πολλές από τις εμβληματικές στιγμές και εκφάνσεις του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού, όπως ακριβώς τις ζωγράφισε ο ίδιος με το μοναδικό ηχόχρωμά του. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μενάνδρεια 2023, θα μας τραγουδήσει τη “μικρή Ραλλού”, τον “Γιάννη τον φονιά”, “Ελευσίνα”, “Μ’ ένα παράπονο”, “Αυτά τα χέρια”, “Ποτέ”, “Σου ‘χω έτοιμη συγγνώμη” και πολλά πολλά ακόμη.
5/9, 21:00
Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, Κολοκοτρώνη και Κύπρου

Πόρος

Ομαδική έκθεση “Επαναλήψεις ΙΙ” στην Citronne Gallery

Φωτογραφία από το πρώτο μέρος της έκθεσης

Στις 5 Σεπτεμβρίου η Citronne Gallery παρουσιάζει στον χώρο της στην Αθήνα την νοητή και οργανική συνέχεια της έκθεσης Επαναλήψεις, της οποίας το πρώτο τμήμα παρουσιάζεται μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου στην Citronne Gallery στον Πόρο. Η επανάληψη της κίνησης, η εμμονική ιεροτελεστία ως πράξη, η τάξη-ταξινόμηση, η κοπιώδης εμβάθυνση είναι μερικά από τα διακριτά χαρακτηριστικά των έργων αυτών των δύο εκθέσεων.Οι δυό εκθέσεις λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Οι καλλιτέχνες τόσο με νέες ad hoc δημιουργίες ή με επαναπροσδιορισμό παλαιότερων ιστορικών έργων συγκροτούν την θεματική της έκθεσης. Έντεκα εικαστικοί – Νίκος Αλεξίου, Beppe Caturegli, Αλέκος Κυραρίνης, Χριστίνα Μήτρεντσε, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Μαρία Οικονομόπουλου, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Νίκος Ποδιάς, Έφη Σπύρου, Θάλεια Χιώτη, Πάνος Χαραλάμπους – συγκροτούν μία θεματική και συνδιαλέγονται γύρω από το κοινό στοιχείο της επανάληψης στο έργο τους. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη έως και τις 7 Οκτωβρίου. (Ωράρια λειτουργίας: Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 16:00, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 11:00 – 20:00)
5/9, 11:00 – 20:00
Citronne Gallery, Πόρος

Θεσσαλονίκη

Προβολή ταινίας “Το Ξαδερφάκι μου” στο Σινέ Τζένη Καρέζη

Το καλοκαίρι τελείωσε, όχι όμως και οι προβολές με θέα τα αστέρια του θερινού κινηματογράφου Σινέ Τζένη Καρέζη, στη Θεσσαλονίκη. Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η προβολή της γαλλόφωνης ταινίας “Το Ξαδερφάκι μου”. Υπόθεση: Ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας μεγάλης διεθνούς εταιρείας κρασιού (Πιέρ) είναι ανήσυχος, γιατί πρέπει να συναντήσει ξανά τον ατζαμή εξάδελφό του (Αντριέν), συνιδιοκτήτη του 50% των μετοχών της εταιρείας, προκειμένου να υπογράψει τη συνέχεια της διαχείρισή της. Η ανησυχία του Πιέρ είναι δικαιολογημένη, γιατί όπου και όποτε εμφανίζεται ο Αντριέν, όλα γίνονται περίπλοκα . Αυτός ο ξάδελφος που φαίνεται να του φέρνει κατ’ επανάληψη κακή τύχη, θα αποδειχθεί ωστόσο πιο έξυπνος και λιγότερο κυνικός από όσο νόμιζε.
5/9, 21:00
Σινέ Τζένη Καρέζη, Θεσσαλονίκη

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b