MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το Oppenheimer “κέρδισε” για πρώτη φορά την Barbie στο παγκόσμιο box office

Το ιστορικό δράμα του Κρίστοφερ Νόλαν πήρε προβάδισμα στην έκτη εβδομάδα προβολής του.

Monopoli Team

Το Oppenheimer κατέκτησε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο box office την έκτη εβδομάδα προβολής του, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την Barbie.

Από τις 21 Ιουλίου που κυκλοφόρησαν και οι δύο ταινίες, η κωμωδία φαντασίας της Greta Gerwig παραμένει μπροστά από το Oppenheimer στο παγκόσμιο box office. Το Σαββατοκύριακο 25-27 Αυγούστου, ωστόσο, το ιστορικό δράμα του Κρίστοφερ Νόλαν βρέθηκε στην κορυφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPoor Things: Σήμερα η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου στη Βενετία12.09.2018

Όπως αναφέρει το ScreenDaily, το Oppenheimer συγκέντρωσε 38,1 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ η Barbie έμεινε πίσω με 35,3 εκατομμύρια δολάρια.

Η ώθηση είναι αποτέλεσμα της καθυστερημένης κυκλοφορίας του Oppenheimer σε δύο νέες χώρες: Την Ιταλία, όπου συγκέντρωσε 9,7 εκατ. δολάρια στο πενθήμερο ντεμπούτο του, και την Ελλάδα, όπου συγκέντρωσε 882.000 δολάρια. Η ταινία, μάλιστα, αναμένεται να λάβει ακόμα μια σημαντική ώθηση αυτή την εβδομάδα, με το Oppenheimer να κάνει πρεμιέρα στην Κίνα την Τετάρτη (30 Αυγούστου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι σειρές και οι ταινίες που θα δούμε τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Παρά το γεγονός ότι αυτή την εβδομάδα έμεινε πίσω, η Barbie εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει την ταινία “The Super Mario Bros. Movie” ως η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα για το 2023. Η ταινία ξεπέρασε πρόσφατα τα 1,342 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office, ξεπερνώντας επίσημα το Harry Potter And The Deathly Hallows – Part 2 ως η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία της Warner Bros.

Η διπλή κυκλοφορία της Barbie και του Oppenheimer δημιούργησε το φαινόμενο “Barbenheimer” που ενίσχυσε την επιτυχία και των δύο ταινιών στο box office. Η δεύτερη, είναι σήμερα η τέταρτη ταινία με τα υψηλότερα έσοδα για το 2023, πίσω από τις ταινίες The Super Mario Bros. Movie, Barbie και Guardians Of The Galaxy Vol.3.

Σε μια κριτική πέντε αστέρων, το NME έγραψε: “Το Oppenheimer δεν είναι απλώς η οριστική περιγραφή του ανθρώπου πίσω από την ατομική βόμβα, αλλά ένα μνημειώδες επίτευγμα στην κινηματογράφηση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Emma Stone με βλέμμα που μαγνητίζει: Αυτή είναι η νέα αφίσα του Poor Things12.09.2018

“Εδώ και χρόνια, ο Νόλαν τελειοποιεί την τέχνη του σοβαρού μπλοκμπάστερ – φτιάχνοντας έξυπνα, καλοκουρδισμένα έπη για πολυκινηματογράφους που απαιτούν προσοχή- που δεν μπορούν να παρακολουθηθούν πουθενά αλλού παρά μόνο σε έναν κινηματογράφο, αδιάκοπα, χωρίς περισπασμούς. Αλλά αυτό, κατά κάποιο τρόπο, μοιάζει μεγαλύτερο”.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b