MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

10 αγαπημένες ταινίες για το τέλος του καλοκαιριού σε online πλατφόρμες

Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και το αποχαιρετούμε με 10 ταινίες που μπορούμε να δούμε σε online πλατφόρμες.

author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Άλλο ένα καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του παρόλο που η θερμοκρασία δεν θα επιτρέπει να το παραδεχτούμε για λίγο καιρό ακόμη. Κι αν και το φθινόπωρο είναι πια μια εποχή “υπό εξαφάνιση”, είναι πολλοί αυτοί που προσμένουν τον ερχομό του…

Ο καλύτερος τρόπος για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι και να υποδεχτούμε το φθινόπωρο είναι μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου. Σας προτείνουμε 10 ταινίες από γνωστές online πλατφόρμες που διατηρούν ακόμη το άρωμα του καλοκαιριού αλλά υπόσχονται και τον ερχομό του φθινοπώρου!

10 ταινίες για το τέλος του καλοκαιριού

Summer of ’85 του François Ozon: Cinobo

Πλοκή: Το καλοκαίρι του 1985 βρίσκει τον 16χρονο Alexis στις ακτές της Νορμανδίας. Όταν η βάρκα του αναποδογυρίσει, ο 18χρονος David του σώζει τη ζωή και οι δυο τους αναπτύσσουν μια σχέση φιλίας και έρωτα.

Ο Γάλλος σκηνοθέτης σπουδαίων ταινιών όπως το 8 femmes” και το “Swimming Pool”παραδίδει εδώ μια ταινία ενηλικίωσης με την δόση νοσταλγίας της δεκαετίας του 1980 που ταιριάζει σε μια καλοκαιρινή ιστορία σαν κι αυτή. Η ιστορία είναι μερικώς βασισμένη στο μυθιστόρημα Dance on My Grave του Aidan Chambers. Πρωταγωνιστούν ο Félix Lefebvre και ο Benjamin Voisin.

Dead Poets Society του Peter Weir: Disney+

Πλοκή: Ο νέος καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας, John Keating, εφαρμόζει νέες, ανορθόδοξες μεθόδους διδασκαλίας στους μαθητές της αυστηρά παραδοσιακής ακαδημίας αρρένων. Παρόλο που όσα κάνει τίθενται υπό αμφισβήτηση, έχει τον τρόπο να εμπνεύσει τους μαθητές του να κυνηγούν τα όνειρά τους.

Η ταινία αυτή ξεκινά με την αρχή του σχολικού έτους και είναι η ιδανική εποχή για να την (ξανά)δούμε. Ο Robin Williams ενσαρκώνει με μεγάλη επιτυχία τον ριζοσπαστικό και γεμάτο πάθος για τη ζωή και την γνώση καθηγητή που όλοι θα θέλαμε να έχουμε. Δικαίως έλαβε το Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου.

Cast Away του Robert Zemeckis: Netflix

Πλοκή: Ο Chuck Noland επιζεί μετά από πτώση αεροπλάνου αλλά βρίσκεται παγιδευμένος σε ένα ακατοίκητο νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό. Θα πρέπει να βρει διάφορους τρόπους για να καταφέρει να επιβιώσει.

Ο Tom Hanks είναι ο Ναυαγός, ρόλος που του χάρισε την Χρυσή Σφαίρα Α΄ Ανδρικού Ρόλου. Τα υπέροχα τοπία του νησιού Monuriki των Fiji θα σας μεταφέρουν σε ένα…διαφορετικό καλοκαίρι όπου αυτό που μετράει είναι η ανάγκη για επιβίωση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνατομία μιας πτώσης: Ένας Χρυσός Φοίνικας που καθηλώνει12.09.2018

Φτάσαμεε!… του Σταύρου Τσιώλη: Ertflix έως 16/09

Πλοκή: Το πασίγνωστο νυχτερινό κλαμπ “The river” του Μίμη στην Λιβαδειά ψάχνει Αύγουστο μήνα κατεπειγόντως ορχήστρα ενώ ήδη διεξάγεται το μεγάλο συνέδριο Ελληνοαμερικανών Ομογενών στους Δελφούς. Πολύ σύντομα έρχονται πολλά μουσικά σχήματα από όλη την χώρα για τη δουλειά.

Όλοι ξέρουμε τι πάει να πει Αύγουστος στην Ελλάδα. Παντού στήνονται γλέντια και πανηγύρια και πόσο μάλλον για ένα καλτ νυχτερινό κέντρο στην επαρχία που έχει μεγάλη ανάγκη να καλύψει τη θέση της ορχήστρας. Η κατάλληλη ταινία για το τέλος του Αυγούστου, ειδικά για όσους είναι θαυμαστές του σκηνοθέτη της ταινίας “Ας Περιμένουν οι Γυναίκες”. Εδώ πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Γιάννης Ζουγανέλης, Παύλος Κοντογιαννίδης, Μάκης Κοντιζάς, Κώστας Μπέκος, Ταμίλα Κουλίεβα, Αργύρης Μπακιρτζής, Ελένη Φιλίνη και Άννα Παναγιωτοπούλου.

Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ του Δημήτρη Μπαβέλλα: Cinobo

Πλοκή: Ο Αντώνης και ο Χρήστος, δύο συγκάτοικοι με λίγα πράγματα να τους τραβούν το ενδιαφέρον στη ζωή τους, αποφασίζουν να ψάξουν πού πήγε η Λώρα Ντουράντ, διάσημη πορνοστάρ της δεκαετίας του ’90 που είχε χαθεί μυστηριωδώς.

Ένα άξιο προσοχής, ελληνικό road trip movie δεν γίνεται να λείπει από μια λίστα που αποχαιρετά το καλοκαίρι. Πόσο μάλλον όταν μπλέκει ευφάνταστα μυστήριο, σουρεάλ στοιχεία και χιούμορ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Μιχάλη Σαράντη, οι οποίοι ταίριαξαν εξαιρετικά!

Call Me by Your Name του Luca Guadagnino: Netflix

Πλοκή: Ο έφηβος Elio περνάει το καλοκαίρι του στο εξοχικό του με τους γονείς του στην Ιταλία. Όταν ο πατέρας του θα φιλοξενήσει έναν χαρισματικό νέο, τον Oliver, στο σπίτι τους για να τον βοηθά με την έρευνά του, ο Elio θα ανακαλύψει πρωτόγνωρα συναισθήματα.

Η άκρως καλοκαιρινή ταινία! Με φόντο την Ιταλία, ένας μοναδικός έρωτας θα γεννηθεί και θα πρέπει αργά ή γρήγορα να απαντήσει την πιο κομβική ερώτηση: μπορεί να αντέξει το πέρας του καλοκαιριού; Τρυφερή ταινία ενηλικίωσης που μας έδωσε νωρίς νωρίς να καταλάβουμε το ταλέντο του Timothée Chalamet. Συμπρωταγωνιστής του ο Armie Hammer.

Rushmore του Wes Anderson: Disney+

Πλοκή: O έφηβος Max Fischer είναι μαθητής στο Rushmore Academy όπου ερωτεύεται την καθηγήτριά του. Όταν ανακαλύψει ότι εκείνη έχει σχέση με τον φίλο του, ξεκινά βεντέτα.

Στη δεύτερη ταινία του Wes Anderson διακρίνει κανείς το χαρακτηριστικό στυλ που υιοθετεί αργότερα στην καριέρα του. Το σχολικό περιβάλλον ταιριάζει τέλεια στην φθινοπωρινή διάθεση! Ο Jason Schwartzman πρωταγωνιστεί στην πρώτη του ταινία, η οποία του άνοιξε τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα και μια πολυετή συνεργασία με τον σκηνοθέτη. Συμπρωταγωνιστής του είναι ο Bill Murray, εξίσου στενός συνεργάτης του Anderson από εκεί κι έπειτα.

Mr. Hulot’s Holiday του Jacques Tati: Cinobo

Πλοκή: Ο κύριος Hulot πηγαίνει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο όπου με αδέξιο αλλά πάντα καλοκάγαθο τρόπο, σπέρνει τον πανικό.

Πρόκειται για την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του κυρίου Hulot, του “άλλου εαυτού” του Jacques Tati. Μια κλασική επιλογή που προσφέρει αστείρευτο χιούμορ και την νοσταλγία μιας άλλης εποχής.

Old του M. Night Shyamalan: Netflix

Πλοκή: Μια οικογένεια πηγαίνει σε μια απομονωμένη παραλία για να χαλαρώσει για λίγες ώρες ώσπου με φρίκη συνειδητοποιεί ότι ο χρόνος περνά διαφορετικά με αποτέλεσμα να τους κάνει να γερνούν πιο γρήγορα.

Ο M. Night Shyamalan είναι σίγουρο πως καταπιάνεται με ενδιαφέρουσες ιδέες. Μετά από αυτό το θρίλερ, θα αφήσετε πίσω σας το φετινό καλοκαίρι. Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Gael García Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell, Alex Wolff, Thomasin McKenzie, Abbey Lee, Nikki Amuka-Bird και Ken Leung.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό την Ευτυχία μέχρι τη Μικρά Αγγλία: Οι ελληνικές ταινίες που βλέπουμε στο Netflix12.09.2018

The Banshees of Inisherin του Martin McDonagh

Πλοκή: Ο Pádraic δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο καρδιακός του φίλος, Colm, του ζητά ξαφνικά να μη ξαναμιλήσουν ποτέ. Στην προσπάθειά του να επανορθώσει για οτιδήποτε κι αν έκανε άθελά του, πυροδοτεί καταστρεπτικές συνέπειες και για τους δύο.

Και για όσους ανυπομονούν να πουν “καλό χειμώνα” με ένα τεράστιο χαμόγελο, αυτή η ταινία θα τους φτιάξει το κέφι με τα φοβερά χειμερινά τοπία της Ιρλανδίας, που κόβουν την ανάσα. Βέβαια, το ίδιο δεν μπορεί να υποσχεθεί και η πλοκή που εφόσον μιλάμε για ταινία του McDonagh, αφήνει πάντα μια γλυκόπικρη αίσθηση με μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ. Πρωταγωνιστούν ο Colin Farrell και ο Brendan Gleeson, έχοντας συνεργαστεί ξανά στην ταινία του McDonagh με τίτλο “In Bruges”.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b