MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η “Barbie” γίνεται επισήμως η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία της Warner Bros.

Μέχρι στιγμής η ταινία της Greta Gerwig βρίσκεται στην πρώτη εικοσάδα με τις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών στο παγκόσμιο box office και είναι πλέον η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία της Warner Bros.

Monopoli Team

Η «Barbie» της Greta Gerwig συνεχίζει την πορεία της ακάθεκτη στις κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως σπάζοντας ένα ακόμη ρεκόρ το Σαββατοκύριακο που μάς πέρασε. Η ταινία ξεπέρασε το «Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου – Μέρος 2» και είναι πλέον η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία της Warner Bros. παγκοσμίως.

To διήμερο αυτό κέρδισε 18,2 εκατομμύρια δολάρια από 12.852 οθόνες σε 75 περιοχές του κόσμου, ανεβάζοντας τις εισπράξει της διεθνώς στο εντυπωσιακό ποσό των 1,34 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και φαίνεται πως δεν έχει τελειώσει ακόμα με τα ρεκόρ. Όλα δείχνουν πως σύντομα θα προσπεράσει την ταινία «The Super Mario Bros» για να γίνει η κορυφαία ταινία της χρονιάς στο παγκόσμιο box office.

Η “Barbie” των ρεκόρ

Η «Barbie» αναμενόταν από πολλούς να έχει καλές επιδόσεις στο box office, όμως ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις με μια από τις πιο εντυπωσιακές εισπρακτικές πορείες στην πρόσφατη ιστορία του κινηματογράφου. Ξεκίνησε να σπάει ρεκόρ ήδη από την έναρξη της κινηματογραφικής της πορείας τον Ιούλιο με το καλύτερο “άνοιγμα” της χρονιάς (162 εκατομμύρια δολάρια) και παρέμεινε στην πρώτη θέση για τέσσερα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα. Επίσης, συγκέντρωσε τις περισσότερες εισπράξεις μέσα σε ένα Σαββατοκύριακό από οποιαδήποτε άλλη ταινία σκηνοθετημένη από γυναίκα. Και φυσικά έγινε η πρώτη ταινία γυναίκας σκηνοθέτριας που ξεπέρασε το 1 δις δολάρια.

Επιπλέον, η ταινία εκθρόνισε πρόσφατα το υπερηρωικό έπος του Κρίστοφερ Νόλαν «Ο Σκοτεινός Ιππότης» (536 εκατομμύρια δολάρια) ως η πιο κερδοφόρα κυκλοφορία της Warner Bros στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Gerwig, η υποψήφια για Όσκαρ σκηνοθέτης των ταινιών «Lady Bird» και «Little Women», έγραψε το σενάριο μαζί με τον σύντροφό της Noah Baumbach. Η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Margot Robbie και Ryan Gosling , ακολουθεί τη δημοφιλή κούκλα καθώς αφήνει πίσω της τον φαινομενικά τέλειο κόσμο της “Barbie Land” για να ανακαλύψει τα σκαμπανεβάσματα της ζωής στον πραγματικό κόσμο. Το καστ περιλαμβάνει επίσης τους America Ferrera, Issa Rae, Will Ferrell, Kate McKinnon, Simu Liu και Michael Cera.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓυναίκες πίσω από τις κάμερες: Στιγμές-ορόσημα για το σινεμά12.09.2018

Από τη μεριά του, το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν, το οποίο οδεύει προς τα 800 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, αφού συγκέντρωσε $29,1 εκ, από 7.555 οθόνες σε 82 περιοχές. Αυτό δίνει στη βιογραφική ταινία για τον J. Robert Oppenheimer και τη δημιουργία της ατομικής βόμβας τεράστια παγκόσμια κέρδη της τάξεως των 777 εκατομμυρίων δολαρίων – εκπληκτικό ποσό για ένα “ζοφερό” δράμα. Ενώ το ντεμπούτο της στην Κίνα διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b