MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 6 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Παρασκευή 25 Αυγούστου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 25 Αυγούστου.

Monopoli Team

Αθήνα

Park your Cinema: Προβολή ταινίας “Big” στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται για όλο τον Αύγουστο και ολοκληρώνεται στα μέσα Σεπτεμβρίου, προσκαλώντας το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Την Παρασκευή 25 Αυγούστου φιλοξενεί την ταινία “Big” με τον βραβευμένο Tom Hanks.

Υπόθεση: Ένα βράδυ, ο νεαρός Τζος Μπάσκιν εύχεται να γίνει μεγάλος και την επόμενη μέρα ανακαλύπτει ότι η ευχή του έχει γίνει πραγματικότητα. Με τη βοήθεια του φίλου του, Μπίλι, ο Τζος βρίσκει δουλειά σε μία εταιρία παιχνιδιών. Όμως, όσο περισσότερο βιώνει την ενήλικη ζωή, τόσο πιο πολύ λαχταρά τις απλές χαρές της παιδικής ηλικίας. Η ταινία που έκανε διάσημο τον Τομ Χανκς και πυροδότησε ένα κύμα ταινιών, ξαναγράφοντας την ιστορία ενός ολόκληρου κινηματογραφικού είδους. Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.
25/8, 21:00
Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Παρασκευής 25 Αυγούστου12.09.2018

Μουσικό Αφιέρωμα στους Beatles στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023

Photo: Facebook

Το συγκρότημα The Beatles Live Tribute Band παρουσιάζει τη μουσική παράσταση It was 60 years ago today – look back at the Beatles effect στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 – Νύχτες Αλληλεγγύης, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την εισβολή των Beatles στην Αμερική και την έναρξη της Beatlemania. Οι The Beatles Live Tribute Band ύστερα από μια επιτυχημένη πορεία 20 ετών, με παραστάσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές στην Ελλάδα, στo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, παρουσιάζουν το μουσικό αφιέρωμα στη δηµοφιλέστερη µουσική µπάντα όλων των εποχών, σε μια παράσταση δίωρης διάρκειας, εµπλουτισµένη µε οπτικοακουστικό υλικό που υπόσχεται να μεταφέρει ζωντανά στο κοινό, τη μουσική που μεγάλωσε και λατρεύτηκε από μια ολόκληρη γενιά σε ολόκληρο τον κόσμο.
25/8, 21:00
Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Cine Fix: Προβολή ταινίας στο Ηράκλειο Αττικής

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσω του προγράμματος Cine Fix / Σινεμά στο Πάρκο, συνεχίζει να προσφέρει θερινές κινηματογραφικές βραδιές στον χώρο του Κτήματος Fix. Το βράδυ της 25ης Αυγούστου, φιλοξενεί μια κλασική ταινία του Αμερικανικού κινηματογράφου, το ”Breakfast At Tiffany’s” με την Audrey Hepburn σε σκηνοθεσία Blake Edwards. Μια ρομαντική κομεντί, βασισμένη στη νουβέλα του Τρούμαν Καπότε, η οποία αποτελεί θρίαμβο του στυλ.
5/8, 21:00
Κτήμα Fix, Νέο Ηράκλειο

Ηράκλειο Κρήτης

Ηχητική Εγκατάσταση “Αόρατες Πόλεις” βασισμένη στο αριστούργημα του Ίταλο Καλβίνο στην Κνωσό

Οι Αόρατες Πόλεις του Ίταλο Καλβίνο συνομιλούν με την Αόρατη Πόλη της μακραίωνης Κνωσού, στον κήπο του Ερευνητικού Κέντρου Κνωσού της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, σε μια και μοναδική ηχητική εγκατάσταση σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Μάγδας Κόρπη, υπό την διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. Η Μάγδα Κόρπη μάς προσκαλεί στην Κρήτη, με την συμμετοχή εξαιρετικών καλλιτεχνών, σε μια διαφορετική εμπειρία ακρόαση και με μοναδική ζωντανή δράση την αλληλεπίδραση του ήχου με τον κήπο και τους ακροατές του. Πρόκειται για μια ηχογραφημένη ηχητική πλοήγηση. Με την μουσική σύνθεση της Σοφίας Καμαγιάννη, τις φωνές των ερμηνευτών Νίκου Κουρή, Λίλλυς Μελεμέ, Μαρίας Σκουλά, Χάρη Χαραλάμπους-Καζέπη, Γιάννη Χαρούλη, και με τον ιστορικό κήπο ως τόπο συνάντησης, καλούμαστε να κάνουμε μια κατάβαση στην ενδοχώρα του ανάμεσα, ιχνηλατώντας τον αόρατο κόσμο που φωτίζει τη διαδρομή για την εμπειρία του ορατού.
25/8, 21:00
Ερευνητικό  Κέντρο Κνωσού (Βρετανική Σχολή Αθηνών), Ηράκλειο Κρητης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Παρασκευή 25 Αυγούστου12.09.2018

Παράσταση “Βυσσινόκηπος” του Άντον Τσέχωφ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Μια παράσταση ως αρχιτεκτονική ανασύσταση της μνήμης με συντεταγμένες βιωμάτων και κομμάτια διάσπαρτα του βιότοπου. Μια ιστορία επιστροφής, στο σπίτι των παιδικών χρόνων, στον κήπο μιας εσωτερικής ομορφιάς και αθωότητας, ως ο μοναδικός τρόπος να αντλήσουμε ελπίδα για να φτιάξουμε «άλλες κερασιές». Οι τελευταίοι κληρονόμοι θα αποπειραθούν την ανασύσταση ενός χαμένου επίγειου παραδείσου μέσω της τοπογραφίας της μνήμης. Όταν το σπίτι δεν είναι πια εδώ. Και όταν ο κήπος δεν είναι πια εδώ… θα αναγκαστούν να ανθίσουν οι ίδιοι, ο ένας για τον άλλον. Μια μικρή ωδή στην προσωπική απώλεια. Για κάθε απώλεια. Για όποιον και ό,τι λείπει. Για τον ίδιο τον χαμένο παράδεισο. Η νοσταλγία μιας ευτυχίας. Η ζωή ως δυνατότητα που, αν τραγουδηθεί, αν χορευτεί, αν ομολογηθεί, μπορεί και να μας οδηγήσει στη λύτρωση. Ένα ανέκδοτο, μια αστεία ιστορία, μια φάρσα για την αποτυχία του Θεού να μας δώσει μια ζωή που να διαρκεί αιώνια. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
25/8, 20:30
Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς, Ηράκλειο Κρήτης

Παράσταση “Οι τέσσερις εποχές” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Το έργο Οι τέσσερις εποχές αποτελεί μια ευφάνταστη απεικόνιση των εποχών που θα εισαγάγει τα παιδιά στις έννοιες της εναλλαγής των φυσικών φαινομένων και του πώς αυτή επηρεάζει τη φύση αλλά και την ίδια τη ζωή. Μέσα από τους χιουμοριστικούς διαλόγους, το τραγούδι, τον χορό αλλά και τα βίντεο θα περάσουν τα μηνύματα με έναν ζωντανό και χαρούμενο τρόπο.

Το κείμενο που έγραψε ειδικά για την παράσταση η Χλόη Μάντζαρη δίνει την ευκαιρία στον κάθε ηθοποιό να συστηθεί και να προσωποποιήσει την κάθε εποχή. Αν και δεν μπορεί κανείς να λύσει άμεσα το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, μπορεί όμως να υποδείξει στα παιδιά τον τρόπο για να εξοικειωθούν με το πρόβλημα, να συνδεθούν με την καθημερινότητά της και να ανακαλύψουν τρόπους για να αναλάβουν δράση. Εντέλει, να φύγουν από την παράσταση πιο υπεύθυνα πρόσωπα αλλά και με την ελπίδα ότι ο πλανήτης μπορεί να σωθεί. Οι στίχοι των τραγουδιών, λυρικά καμωμένοι, ακολουθούν το ίδιο ύφος. Η πρωτότυπη μουσική του Ευριπίδη Ζεμενίδη κάνει πιο ανάλαφρο το θέαμα ενώ παράλληλα δίνει αφορμές για χορευτικά μέρη. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
25/8, 20:30
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Κρήτη

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b