MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Πέμπτη 24 Αυγούστου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 24 Αυγούστου.

Monopoli Team

Αθήνα

Θεατρική παράσταση “Το Πηρούνι” του Χάρη Ρώμα στο Θέατρο Αττικού Αλσους

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 παρουσιάζεται στο Θέατρο Αττικού Αλσους η θεατρική παράσταση “Tο Πηρούνι”, του Χάρη Ρώμα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά. Πρόκειται για μια κατάμαυρη κωμωδία που χτυπά και καυτηριάζει τα κακώς κείμενα του νεοέλληνα. Της γενιάς του ΠΑΣΟΚ, της ευημερίας του 80, του κιτς και της λαμογιάς. Της γενιάς πριν την κρίση, πριν τον Κορονοϊό, της γενιάς που μας οδήγησε στο σήμερα. Κράτηση δελτίων εισόδου εδώ.
24/8, 21:00
Θέατρο Αττικού Αλσους, Οικονομίδου και Καρπενησιώτη (περιφερειακός Γαλατσίου)

Ομαδική έκθεση “Books as Art” στην γκαλερί Gramma Epsilon

H Gramma_Epsilon Gallery στην Αθήνα φιλοξενεί την έκθεση «Books as Art» σε επιμέλεια του Paolo Cortese, με το Ινστιτούτο Αθηνών. Η έκθεση, αφιερωμένη στο βιβλίο ως μορφή τέχνης, παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών που προέρχονται από διαφορετικές γενιές και εθνικότητες: έργα συγκεκριμένης (concrete) και οπτικής ποίησης από τη δεκαετία του 1960 τοποθετούνται σε διάλογο με δουλειές γυναικών καλλιτεχνών από μεταγενέστερες γενιές, οι οποίες συνεχίζουν να εξερευνούν τις πολλαπλές δυνατότητες του βιβλίου ως μέσο έκφρασης της τέχνης τους. Τα έργα που παρουσιάζονται στην Αθήνα είναι τρισδιάστατα, εμπνευσμένα από το βιβλίο και τη σελίδα, έργα από πάνω από τριάντα διεθνείς καλλιτέχνιδες της εννοιολογικής, κειμενικής, οπτικής τέχνης και της fiber art, από διαφορετικές χώρες και γενιές. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη έως 20 Οκτωβρίου 2023. Ωράριο: Τρίτη-Σάββατο: 11:00-19:00
24/8, 11:00-19:00
Αγάθωνος 6, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Πέμπτη 24 Αυγούστου12.09.2018

Θεσσαλονίκη

Προβολή ταινίας “Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού” στο Σινε Τζένη Καρέζη

Οι καλοκαιρινές προβολές στον θερινό κινηματογράφο Σινε Τζένη Καρέζη, στην Θεσσαλονίκη συνεχίζονται για όλον τον Αύγουστο με θέα τον έναστρο ουρανό. Την Πέμπτη 24 Αυγούστου, παρουσιάζεται η ξεκαρδιστική γαλλική ταινία για μικρούς και μεγάλους “Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού”. Υπόθεση: Περιπέτειες, σκανδαλιές, η ζωή τους δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξέγνοιαστη. Όταν όμως ο μπαμπάς του Νικόλα προάγεται σε μια καινούργια θέση εργασίας και η οικογένεια θα πρέπει να μετακομίσει στην Νότια Γαλλία, την μέχρι πρότινος ανεμελιά διαδέχεται η ανησυχία για τον Νίκολα καθώς βλέπει τον όμορφο κόσμο του να καταρρέει. Οι «Ανίκητοι» θα αναλάβουν δράση, και θα οργανώσουν ένα επικό κυνήγι θησαυρού με σκοπό να ανατρέψουν την νέα πραγματικότητα και να κρατήσουν τον Νικόλα κοντά τους. Η συγκινητική κωμωδία θα ταξιδέψει τους μικρούς φίλους για ακόμη μία φορά στον κόσμο του Νικόλα, των σκέψεων και των ονείρων του και θα τους κάνει να ανακαλύψουν στην πορεία πτυχές και του δικού τους εαυτού.
24/8, 21:15
Φιλίππου 9, Πολίχνη, Θεσσαλονίκη

Μυτιλήνη

Παράσταση “Οι μέλισσες” στο Ιερό Μέσσου Μυτιλήνης

Μια αλληγορική και ποιητική περιγραφή της ιδανικής πολιτείας με πρότυπο τον κόσμο των μελισσών. Οι μέλισσες, που κατά την αρχαιότητα συνδέονταν με το θεϊκό στοιχείο (στις μέρες μας είδος υπό εξαφάνιση), περιγράφονται από τον Βιργίλιο ως μια κοινωνία πλήρως αναπτυγμένη, με βασιλεία, πόλη, κατανομή της εργασίας και μια εργασιακή ηθική. Ενδιαφέρονται για τη συνέχιση του είδους τους με έναν μοναδικό τρόπο, που ξεπερνά το ένστικτο της ατομικής τους επιβίωσης. Μέσα από το τέταρτο βιβλίο των Γεωργικών παρακολουθούμε την κοινωνία των μελισσών άλλοτε από μέσα και άλλοτε από τη σκοπιά του μελισσοκόμου. Διαβάζοντας το κείμενο του Βιργιλίου δεν μπορούμε να μην αναλογιστούμε την εγωκεντρική πορεία του ανθρώπινου πολιτισμού, την αλαζονική και καταστροφική απομάκρυνσή του από τη φύση. Μια «μουσική ανάγνωση» του σπουδαίου αυτού ποιητικού κειμένου. Στις ρίζες του η μουσική υφαίνει έναν ύμνο στη φύση, που αναδεικνύει την πάντοτε επίκαιρη και ζωογόνο αγάπη του ανθρώπου για αυτή. Το κείμενο της παράστασης είναι βασισμένο στη μετάφραση του Κωνσταντίνου Θεοτόκη (Βεργίλιος, Τα Γεωργικά, εκδ. Δρόμων, Αθήνα 1909). Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
23/8, 19:00
Ιερό Μέσσου Μυτιλήνης

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b