MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πάρνηθα: Η φωτιά έφτασε στον Εθνικό Δρυμό

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή της Πάρνηθας, έφτασε σήμερα στον Εθνικό Δρυμό, εντείνοντας την ανησυχία για το παρθένο δάσος.

Photo by Mikhail Serdyukov on Unsplash
Monopoli Team

Δυστυχώς, η φωτιά που καίει στην Πάρνηθα, έφτασε στον Εθνικό Δρυμό, έχοντας κάψει ήδη στο πέρασμά της σπίτια και μεγάλο μέρος της χλωρίδας.

Οι άνεμοι στους πρόποδες του βουνού καθιστούν την προσπάθεια κατάσβεσης εξαιρετικά δύσκολη, την στιγμή που οι φωτιές, οι οποίες εξαπλώνονται με ιλιγγειώδη ταχύτητα, πλήττουν τα δέντρα που υπάρχουν στον δρόμο που ακολουθεί το τελεφερίκ προς την Πάρνηθα. Ελικόπτερα προσπαθούν να μπλοκάρουν την πορεία της φωτιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑλεξανδρούπολη: Ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού προφέρει στέγη σε πυρόπληκτες οικογένειες12.09.2018

Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Νίκος Ξαγοράρης δήλωσε στην ΕΡΤ: «Οι εναέριες ρίψεις είναι συνεχείς παρά τους στροβιλισμούς από τον βορειοανατολικό ισχυρότατο άνεμο, αλλά η φωτιά ανεβαίνει προς τα πάνω κι έχει μπει στον Εθνικό Δρυμό». 

Εκκενώσεις σε περιοχές γύρω από την Πάρνηθα

Σήμερα το πρωί, εστάλησαν συνεχόμενα μηνύματα από το 112, τα οποία προειδοποιούσαν για εκκένωση σε τρεις περιοχές: Λεφάντω, Αγία Παρασκευή και Καποτά. Την ίδια στιγμή πολλά σπίτια καίγονται, με την φωτιά να φουντώνει ολοένα και περισσότερο, λόγω του δυνατού αέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλυμμένος με καπνό ο ουρανός της Αθήνας – Μυρωδιά καμμένου μέχρι τη θάλασσα12.09.2018

Μέσω του μηνύματος του 112, οι κάτοικοι Αγίας Παρασκευής και Καποτά ειδοποιήθηκαν για την ανάγκη απομάκρυνσής τους προς το κέντρο Μενιδίου.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή Μενιδίου και Καποτά, απομακρυνθείτε προς κέντρο Μενιδίου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών»

Λίγα λεπτά αργότερα, ακολούθησε και δεύτερο μήνυμα, το οποίο ειδοποιούσε για την εκκένωση της περιοχής Λεφάντω προς το κέντρο των  Άνω Λιοσίων.

Οι κάτοικοι Σοφού, στον Ασπρόπυργο, ειδοποιήθηκαν επίσης με ανάλογο μήνυμα απο το 112, το οποίο τους καλούσε να εκκενώσουν και να κινηθούν προς την Αττική Οδό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦωτιές: Τι είναι η σωματιδιακή ρύπανση και γιατί πρέπει να προστατευτείτε – Τα μέτρα προστασίας12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b