MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

“Tourists go home”: Εξαπλώνεται στην Ευρώπη το κίνημα του αντι-τουρισμού

Απηυδισμένοι από τον μαζικό τουρισμό, οι κάτοικοι δημοφιλών προορισμών στην Ευρώπη παίρνουν μέτρα.

Monopoli Team

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό στη Μαγιόρκα όπου, απηυδισμένοι από τον μαζικό τουρισμό , οι κάτοικοι έβαλαν ψεύτικες ταμπέλες κινδύνου στις παραλίες προκειμένου να διώξουν τους επισκέπτες, το κίνημα του αντιτουρισμού (πολλαπλάσιο του… ελληνικού «κινήματος της πετσέτας» παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤουρισμός: Οι 25 πιο δημοφιλείς πόλεις του κόσμου που δεν είναι πρωτεύουσες – Ανάμεσά τους μία ελληνική12.09.2018

«Ο υπερτουρισμός είναι ήδη τόσο οξύς που οι δημοφιλείς προορισμοί κάνουν τώρα το αδιανόητο και προσπαθούν ενεργά να αποτρέψουν ή να μπλοκάρουν τις αφίξεις», γράφει ο Guardian.

«Τα πιο τέλεια μέρη στον κόσμο μετατρέπονται σε σκηνικά για τις τουριστικές μας selfies. Ο μαζικός τουρισμός μετατρέπει τους προορισμούς στο αντίθετο από αυτό που ήταν κάποτε» αναφέρει το άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓνωρίστε τις 6 μικρότερες χώρες της Ευρώπης12.09.2018

Η Ισπανία θα μπορούσε να θεωρηθεί γενικά η γενέτειρα του κινήματος του «αντιτιτουρισμού» καθώς εδώ και χρόνια κινήσεις πολίτων μάχονται ενάντια στις επιπτώσεις του υπερτουρισμού ενώ συνθήματα όπως  «Τουρίστες πηγαίντε σπίτι σας», αναγράφονται σε τοίχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTravel + Leisure: Οι 15 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για το 202312.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b