MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Δευτέρα 21 Αυγούστου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Δευτέρα 21 Αυγούστου.

Monopoli Team

Αθήνα

Παράσταση “Μαλλιά Κουβάρια” του Νικολάου Λάσκαρη στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Η παράσταση “Μαλλιά Κουβάρια” του Νικολάου Λάσκαρη, σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη, κάνοντας μια στάση από την καλοκαιρινή του περιοδεία, φιλοξενείται την Δευτέρα στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023. Υπόθεση: Τι συμβαίνει όταν ένας ευυπόληπτος παντρεμένος, πρέπει να φύγει για μυστική επιχείρηση, κάτω από τα μάτια μιας ζηλόφθονης συζύγου; Τι ρόλο παίζει η μυστική μάντισσα που διαβάζει τις τρίχες και ανακαλύπτει τις ερωτικές επιθυμίες; Πώς μπλέκουν μαζί τρεις καλοί φίλοι και οι σύζυγοί τους; Και πως ξεδιαλύνεται ένα κουβάρι παρεξηγήσεων μέσα από μια σειρά ξεκαρδιστικών επεισοδίων;
21/8, 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Χαλάνδρι

Προβολή ταινίας “Ο Καθηγητής και ο Τρελός”  στον Χώρο Πολιτισμού και Νεολαίας, στην Καλλιθέα

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του καλοκαιρινού προγράμματος του Δήμου Καλλιθέας “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023”, ο Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας μετατρέπεται σε θερινό κινηματογράφο και μάς ταξιδεύει σε ποικίλα κινηματογραφικά σύμπαντα. Την Δευτέρα 21 Αυγούστου, φιλοξενεί την ταινία “Ο Καθηγητής και ο Τρελός” με τους Μελ Γκίμπσον και Σον Πεν. Υπόθεση: Ο σκωτσέζος καθηγητής Τζέιμς Μάρεϊ ξεκινάει να συγγράψει το πρώτο πλήρες λεξικό της αγγλικής γλώσσας για το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Αρκετά πιεσμένος από τον όγκο της δουλειάς που έχει να οργανώσει, από την ακρίβεια που πρέπει να έχει ο κάθε ορισμός, αλλά και τον χρόνο που δεν είναι με το μέρος του, λαμβάνει ανέλπιστη βοήθεια στην καταγραφή όλων αυτών των λημμάτων από έναν έγκλειστο σε άσυλο φρενοβλαβών, Αμερικανό γιατρό.
21/8, 21:00
Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων)

Θέατρο Σκιών “Ο Καραγκιόζης και οι Δεινόσαυροι” στο Θέατρο «Ελιά & Δάφνη»

Ο αγαπημένος και νοσταλγικός ήρωας μικρών και μεγάλων επιστρέφει και μπλέκεται σε νέες ξεκαρδιστικές περιπέτειες. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Περιστερίου,  το θέατρο σκιών της οικογένειας Σπυροπούλου παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο “Ο Καραγκιόζης και οι Δεινόσαυροι” στο Θέατρο «Ελιά & Δάφνη».
21/8, 20:30
Θέατρο «Ελιά & Δάφνη», Πειρστέρι

Προβολή ταινίας “Αγέλη Προβάτων” στο 6ο Stroggylo Open Air Film Festival

Δευτέρα και ελληνικός κινηματογράφος πάνε μαζί, σύμφωνα με το 6ο Stroggylo Open Air Film Festival. Την Δευτέρα 21 Αυγούστου, παρουσιάζει την δραματική ταινία του 2021 “Αγέλη Προβάτων”. Υπόθεση: ο Θανάσης αδυνατεί να ξεπληρώσει το χρέος του στο Στέλιο. Όταν μαθαίνει πως κι ο Αποστόλης βρίσκεται στην ίδια θέση, του ζητά να συμμαχήσουν για να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία. Κι ενώ βρίσκει κι άλλους πρόθυμους να τον ακολουθήσουν, δύο νεαροί μικροεγκληματίες φτάνουν στην πόλη για να εκφοβίσουν αυτούς που χρωστούν στον τοκογλύφο. 10 Υποψηφιότητες και Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2021
21/8, 21:00
Αίθριο του Στρογγυλού Σχολείου Αγίου Δημητρίου

Θεσσαλονίκη

Παράσταση “Και η φωνή αυτού ως φωνή υδάτων πολλών / Mια Αποκάλυψη” στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Ο Γιώργος Μουλουδάκης, η Σοφία Χιλλ και το Studio 19st παρουσιάζουν την παράσταση πολυμέσων με τίτλο “Και η φωνή αυτού ως φωνή υδάτων πολλών”/μια Αποκάλυψη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Με εκκίνηση την Αποκάλυψη του Ιωάννη και με ψηφιακές μεταλλάξεις πορτραίτων Φαγιούμ, ψηλαφεί το ψυχικό τραύμα της εξακολουθητικά επικείμενης μες στους αιώνες καταστροφής, που στις μέρες μας βαφτίζεται κλιματική κρίση.

Χρησιμοποιούνται πολλαπλές προβολές, surround ήχος, σε πραγματικό χρόνο διαμόρφωση οπτικοακουστικών ψηφίδων, δρώσα επί των προβολών ηθοποιός (Σοφία Χιλλ), ζωντανή μουσική (Γιώργος Μουλουδάκης), αντιμαχόμενοι επιστημονικοί διάλογοι, ιερά κείμενα, πολύγλωσσες καταγραφές λειτουργικών ανά την υφήλιο τελετών, καθώς και μια αιρετική εκφορά λόγου της ηθοποιού στις προβολές, παράλληλα με αντίστοιχα απρόσμενη χρήση ηχητικών τοπίων από τον Γ. Μουλουδάκη και το Studio 19st (Κώστας Μπώκος, Βασίλης Κουντούρης). Η παράσταση θεμελιώνεται στη θέση πως ο άνθρωπος δεν είναι το κέντρο, μα ένας ακόμα φιλοξενούμενος, αυτού του σύμπαντος, και πως η κλιματική κρίση είναι μια ουρανομήκης ευκαιρία εμπέδωσης στον παρόντα χρόνο μιας κουλτούρας Ιερού Ακατάλυτου για το κοινό μας σπίτι.
21/8, 21.15
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b