MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Chanel: Γεννιέται σαν σήμερα πριν από 140 χρόνια – 5 καινοτομίες της που παραμένουν διαχρονικές μέχρι τώρα

Πρόκειται για την γυναίκα που σημάδεψε όσο καμία άλλη τον κόσμο της μόδας, και παρά το γεγονός πως γεννήθηκε πριν από 140 χρόνια, καταφέρνει να παραμένει διαχρονική μέχρι και σήμερα.

Monopoli Team

Από τα κοστούμια, το μικρό μαύρο φόρεμα και τα Jersey φορέματα

Oι συστάσεις και τα λόγια για την προσωπικότητα της “Gabrielle Coco Chanel“, είναι περιττές. Πρόκειται για την γυναίκα που σημάδεψε όσο καμία άλλη τον κόσμο της μόδας, και παρά το γεγονός πως γεννήθηκε πριν από 140 χρόνια, καταφέρνει να παραμένει διαχρονική μέχρι και σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFlat is back: Τα μόνα φλατ παπούτσια που χρειάζεσαι αυτή τη σεζόν12.09.2018

Διορατική, αντισυμβατική και πρωτοπόρος, έγραψε την δίκη της ιστορία, αφήνοντας πίσω της μια παρακαταθήκη, η οποία συνεχίζεται μέχρι και τώρα. Γνωστή για την διεκδίκηση της γυναικείας χειραφέτησης, ήθελε να φέρει στην επιφάνεια ένα νέο ενδυματολογικό στυλ που θα απελευθέρωνε τις γυναίκες από τους κορσέδες και τις δαντέλες.

Παράλληλα ήθελε να δημιουργήσει κομμάτια με προτεραιότητα τον συνδυασμό της άνεσης και της κομψότητας. Το σίγουρο είναι ότι τα κατάφερε. Και μέχρι και σήμερα, οι 5 καινοτομίες της συνεχίζουν να αποτελούν σημείο αναφοράς:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDirty thirty: 10 κομμάτια που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου μέχρι τα 3012.09.2018

Το απλό μαύρο φόρεμα

Θέλησε να δημιουργήσει ένα ρούχο απλό και προσιτό σε όλες τις γυναίκες της εποχής. «Ένα είδος στολής για κάθε γυναίκα με γούστο», όπως έλεγε. Το μαύρο, απλό φόρεμα της Chanel, έγινε το ρούχο της επιλογής για μια ολόκληρη γενιά γυναικών καταναλωτών, αλλά και για τις επόμενες γενιές αποτέλεσε το νο1 διαχρονικό κομμάτι στην γυναικεία γκαρνταρόμπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαρλ Λάγκερφελντ: Ο εκκεντρικός σχεδιαστής μέσα από τα λόγια του12.09.2018

Διάβασε περισσότερα στο jenny.gr

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b