MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

10 υπέροχοι προορισμοί για διακοπές τον Σεπτέμβριο

Για εσάς που προτιμάτε να φεύγετε όταν όλοι γυρνάνε πίσω, ετοιμάσαμε μια λίστα με 10 προορισμούς που είναι ιδανικοί για διακοπές τον Σεπτέμβριο.

Photo by Ian Kuik on Unsplash
Photo by Ian Kuik on Unsplash
Monopoli Team

Ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός μήνας για διακοπές ή για σύντομες αποδράσεις, οι οποίες μπορούν να κάνουν το καλοκαίρι να διαρκέσει λίγο περισσότερο. Ο καιρός είναι ακόμα καλός, η θάλασσα παραμένει ζεστή, και τώρα που όλοι είναι πίσω στις δουλειές τους, μπορείτε να απολαύσετε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς το μέρος που θα επιλέξετε.

Αν έχετε άδεια τον Σεπτέμβριο και δεν έχετε αποφασίσει ακόμα πού θα πάτε ή αν θέλετε απλά να αλλάξετε παραστάσεις τα επόμενα Σαββατοκύριακά σας, έχουμε να σας προτείνουμε 10 θαυμάσιους προορισμούς της Ελλάδας που είναι ιδανικοί για αποδράσεις αυτό το μήνα.

Μάνη

Εντυπωσιακά πυργόσπιτα, τοπία άγριας ομορφιάς και παραδοσιακοί οικισμοί απίστευτης γοητείας. Ήλιος, πέτρα, θάλασσα… Το Γύθειο, μια παραθαλάσσια κωμόπολη με πολύχρωμα νεοκλασικά που καθρεφτίζονται στη θάλασσα, είναι η πύλη της Λακωνικής Μάνης. Συνεχίστε για την ιστορική Αρεόπολη, την πιο ζωντανή κωμόπολη της Μάνης. Κατηφορίζοντας από την Αρεόπολη προς τη θάλασσα, ξεπροβάλει το μαγευτικό Λιμένι, ένας από τους πιο γραφικούς οικισμούς της Ελλάδας, όπου τα διάφανα νερά φτάνουν ως τα πέτρινα σπίτια.

Το Οίτυλο είναι ακόμα ένας όμορφος παραδοσιακός οικισμός με πέτρινα πυργόσπιτα, που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα. Αφού κάνετε μια στάση στα περίφημα Σπήλαια Διρού, συνεχίστε νοτιότερα για τον παραθαλάσσιο Γερολιμένα με τα γαλαζοπράσινα νερά.

Στο νότιο άκρο της μανιάτικης χερσονήσου, βρίσκεται η επιβλητική Βάθεια. Χτισμένη μέσα σε ένα άγριο τοπίο, με τα πέτρινα πυργόσπιτά της σκαρφαλωμένα πάνω σε πλαγιά, είναι ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό της Μάνης. Τελευταίος σταθμός της περιήγησής σας, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης: το ακρωτήριο Ταίναρο, όπου βρισκόταν, σύμφωνα με τη μυθολογία, η πύλη του Άδη.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b