MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Αισχύλεια 2023: Ξεκινά στην Ελευσίνα ένα από τα μακροβιότερα πολιτιστικά φεστιβάλ της χώρας

Παραστάσεις, συναυλίες, μια όπερα δρόμου, υψηλής αισθητικής και ποιότητας πολιτιστικά γεγονότα, που αναδεικνύουν την σύγχρονη δημιουργία περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2023, το οποίο ξεκινάει, στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας, με μια μοναδική συναυλία του Μανώλη Μητσιά και της Μαρίας Φαραντούρη.

Ξεκινάει το Φεστιβάλ Αισχύλια 2023 στην Ελευσίνα
Monopoli Team

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια και η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σας καλούν στην έναρξη του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2023 στις 27 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας με τη συναυλία των Μανώλη Μητσιά και Μαρίας Φαραντούρη που ενώνουν τις φωνές τους και μας θυμίζουν μερικά από τα αριστουργήματα του έντεχνου και του λαϊκού ελληνικού τραγουδιού των μεγάλων συνθετών και των μεγάλων ποιητών.

Τα “Αισχύλεια” κλείνουν, φέτος, τα 49 χρόνια. Ένα από τα πλέον συνεπή και μακροβιότερα στην ελληνική επικράτεια, που πραγματοποιείται στην Ελευσίνα, μια πόλη που ζει στον παλμό της δημιουργίας και του πολιτισμού, καθώς είναι για το 2023 η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Το φεστιβάλ με μια ματιά

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μια όπερα δρόμου, υψηλής αισθητικής και ποιότητας πολιτιστικά γεγονότα, που αναδεικνύουν την σύγχρονη έκφραση και δημιουργία μέσα από αυστηρά επιλεγμένες προτάσεις. Οι εκδηλώσεις κατά κύριο λόγο θα πραγματοποιηθούν στο εμβληματικό Παλαιό Ελαιουργείο, με φόντο την παραλία της Ελευσίνας, έναν χώρο, που έχει άρρηκτα συνδεθεί με τα Αισχύλεια και έχει αγαπήσει το φιλότεχνο κοινό.

Φέτος, αυτή τη σημαντική χρονιά, το Φεστιβάλ διευρύνει τους «ορίζοντές» του χάρη στην συνεργασία με την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και θα ενεργοποιηθούν δημόσιοι χώροι σε ιδιαίτερες τοποθεσίες της πόλης.

Μυστήριο 115 Μεγάλα και Μικρά Πλοία | Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος

Στο Παλαιό Ελαιουργείο και στο X-Bowling Art Center, φιλοξενείται και η κεντρική έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Μυστήριο 3 «Ελευσίνα Mon Amour-Αναζητώντας τον Τρίτο Παράδεισο», στην οποία συμμετέχουν 16 καλλιτέχνες από εννέα χώρες, σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου. Μία παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με την υποστήριξη του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και Στρατηγικό συνεργάτη το Φεστιβάλ Αισχύλεια.

Το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει ιδιαίτερα σημαντικές παραστάσεις που δημιουργήθηκαν ειδικά για την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, όπως της Αργυρώς Χιώτη «Μεγάλα και μικρά πλοία – Μυστήριο 115», που θα παρουσιαστεί στο νεκροταφείο πλοίων Βλύχα στην παραλία της Ελευσίνας. Εξαιρετικής δυναμικής είναι και η ξεχωριστή παράσταση, μόνο για την Ελευσίνα, με τίτλο «Μια γιορτή για την αλλαγή του κόσμου- ΜΥΣΤΗΡΙΟ 113». Πρόκειται για μια πληθωρική όπερα δρόμου, που θα εξελιχθεί στον πεζόδρομο της Νικολαΐδου στην Ελευσίνα και προϋποθέτει τη συμμετοχή του κοινού της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑισχύλεια 2023: “Ειδική έκδοση” σε σύμπραξη με την 2023 Ελευσίς12.09.2018

Ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου σημειώνει, αναφορικά με το Φεστιβάλ:

«Το 2023 είναι μία χρονιά ορόσημο για την Ελευσίνα, η οποία γιορτάζει τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Έναν θεσμό, το αποτύπωμα του οποίου δεν θα μπορούσε να λείπει και από το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια. Φέτος λοιπόν, είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για τη διοργάνωση, η οποία συνδυάζει τη διαχρονικότητα των Αισχυλείων με την πρωτοτυπία που συνοδεύει τις δράσεις της 2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Όλα αυτά, μαζί με το ποιοτικό πρόγραμμα που θα μας συντροφεύσει αυτό το καλοκαίρι, θα έχουν ως σημείο αναφοράς όχι μόνο το εμβληματικό Παλαιό Ελαιουργείο αλλά και τον Αρχαιολογικό χώρο, τον χώρο της Βλύχας και υπαίθριους, δημόσιους χώρους. Είναι γεγονός πως το πολιτιστικό καλοκαίρι έχει ως προορισμό την Ελευσίνα, η οποία κάθε χρόνο γίνεται τόπος καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης, προσελκύοντας κοινό από όλη την Αθήνα και όχι μόνο.»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαβάστε το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21.00.

Γενική είσοδος: 12€, μειωμένο: 5€/ Η έναρξη προπώλησης εισιτηρίων θα ανακοινωθεί στο site aisxylia.gr. Διαδικτυακά: asxylia.gr και viva.gr.gr

Φυσικά σημεία προπώλησης: *Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας, Πεζόδρομος Νικολαΐδου & Β. Λάσκου (Τρίτη.-Σάβ. 11.00-14.00 & 18.00-21.00, *Παλαιό Ελαιουργείο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, 19.00-21.00, *Σημεία viva, πληροφορίες viva.gr.

Πώς θα έρθετε: 

Η πρόσβαση στον χώρο μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

  • Προαστιακός: Αποβίβαση Σταθμός Μαγούλας και μετά επιβίβαση στα λεωφορεία Αρ. Γραμμής 879 ή 863 (Θριάσιο Νοσοκομείο – Ελευσίνα).
  • Σταθμός Μετρό “Αγία Μαρίνα”: αποβίβαση στο Σταθμό “Αγία Μαρίνα” και μετά επιβίβαση στο λεωφορείο της γραμμής 876 (Σταθμός Μετρό Αγία Μαρίνα – Ελευσίνα).
  • Λεωφορεία: ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Μέγαρα- Αθήνα επιβίβαση από Θησείο
    881 Ελευσίνα – Ασπρόπυργος – Ρουπάκι Μάνδρα – Ελευσίνα
    845 Πειραιάς – Ελευσίνα (μέσω Θηβών)
    871 Πειραιάς – Ελευσίνα (μέσω Λ. Σχιστού)
    876 Σταθμός Μετρό Αγίας Μαρίνας – Ελευσίνα
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b