MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Μυστήριο 115 Μεγάλα και Μικρά Πλοία: Μια παράσταση των Ευθύμη Φιλίππου και Αργυρώς Χιώτη στην Ελευσίνα

Ένα αλληγορικό έργο για το παρελθόν και τις ψευδαισθήσεις του, το Μυστήριο 115 «Μεγάλα και Μικρά Πλοία», έρχεται στη Βλύχα – Νεκροταφείο Πλοίων της Ελευσίνας, σε κείμενο Ευθύμη Φιλίππου και σκηνοθεσία της Αργυρώς Χιώτη.

Μυστήριο 115 Μεγάλα και Μικρά Πλοία: Μια παράσταση των Ευθύμη Φιλίππου και Αργυρώς Χιώτη στην Ελευσίνα
Monopoli Team

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στις 30 και 31 Αυγούστου το Μυστήριο 115 «Μεγάλα και Μικρά Πλοία», στη Βλύχα – Νεκροταφείο Πλοίων. Αντλώντας έμπνευση από το απόκοσμο και συμβολικά φορτισμένο τοπίο, η Αργυρώ Χιώτη και ο Ευθύμης Φιλίππου συνθέτουν έναν μονόλογο που διακόπτει συνεχώς τραγούδια και διακόπτεται από αυτά. Ερμηνεύουν η Αγγελική Παπούλια και The Boy.

Μυστήριο 115 «Μεγάλα και Μικρά Πλοία»: Λίγα λόγια για το έργο

Στη Βλύχα της Ελευσίνας, τη μικρή χερσόνησο που μετατράπηκε σε νεκροταφείο πλοίων, καταφτάνουν με το φορτηγό τους δύο αδέλφια για την πραγματοποίηση μιας ιδιαίτερης τελετής: να μεταμοσχεύσουν στο σώμα τους μέλη από τα σώματα των γονιών τους και να μεταμορφωθούν σε αυτούς. Μια τελετή με μάρτυρες τους θεατές και τον θεό. «Πρέπει όλοι να θυμάστε πως ο θεός θα εκνευριστεί εάν καταλάβει ότι ένας άνθρωπος απαξιώνει μια τέτοια τελετή και αν εκνευριστεί ο θεός, τότε όλη αυτή η προσπάθεια θα καταλήξει σε μια αποτυχία. Αν ο θεός εκνευριστεί, εκτός από το ότι η προσπάθεια αυτή θα καταλήξει σε μια αποτυχία, θα τιμωρήσει και όλους εμάς και η τιμωρία αυτή δεν θα είναι μόνο ότι θα καταλήξουμε μετά θάνατον στην κόλαση αλλά και κάτι ακόμα ίσως χειρότερο από αυτό».

Το Μυστήριο 115 «Μεγάλα και Μικρά Πλοία» είναι ένα αλληγορικό έργο που μιλά για τη συμφιλίωση με τον θάνατο, με το παρελθόν και τις πληγές του, και με την αναπόφευκτη ομοιότητα με τους γονείς μας. Θα καταφέρουμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα από αυτούς; Ένα έργο γεμάτο ψευδαισθήσεις και παρεμβάσεις στο σώμα. Μπορεί να εξαγνιστεί η δράση των προηγούμενων γενεών στο τοπίο της Βλύχας; Μπορεί να αναιρεθεί ο βιασμός που έχει τελεστεί σε αυτή τη χερσόνησο της Ελευσίνας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜυστήριο 11 MA: Το νέο έργο του καταξιωμένου Romeo Castellucci στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας12.09.2018

Συντελεστές

Κείμενο: Ευθύμης Φιλίππου
Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη
Μουσική: The Boy
Σχεδιασμός Φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Βοηθοί Σκηνοθέτιδoς: Νεφέλη Γιώτη, Αγγελίνα Λεοντή
Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής: VASISTAS / Μαρία Δούρου
Ερμηνεία: Αγγελική Παπούλια, The Boy
Στον χώρο μαζι τους οι: Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Δημήτρης Κολλιός

*Μια παραγωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχυλεια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε: 30 & 31 Αυγούστου

Χώρος: ΒΛΥΧΑ – Νεκροταφείο Πλοίων

Σημείο προσέλευσης: Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας | Η πρόσβαση στη Βλύχα θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με λεωφορεία από το πάρκινγκ προς τη Βλύχα

Ώρα προσέλευσης: 19:30-20:00 | Ώρα έναρξης: 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος, 5€ φοιτητικό, 65+, άνεργοι, ΑμεΑ & συνοδοί

Προπώληση εδώ

Η παράσταση είναι προσβάσιμη σε ΑμεΑ.
Κατάλληλη για θεατές άνω των 15 ετών.

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b