MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πώς αλλάζει ραγδαία το κλίμα σε ολόκληρο τον πλανήτη – Μεγάλες καταστροφές από Ελλάδα μέχρι Καναδά

Κάυσωνες, τυφώνες, ξηρασία, πυρκαγιές, η κλιματική αλλαγή αφήνει κάθε μέρα το δακτυλικό της αποτύπωμα σε κάθε γωνιά της Γης – Οι ειδικοί περιέγραψαν τον Ιούλιο του 2023 ως τον πιο ζεστό μήνα.

Monopoli Team

Ολόκληρος ο πλανήτης, από τον Καναδά ως την Κίνα, και από την Ισπανία ως την Κίνα, βιώνει τον τελευταίο μήνα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία μας υπενθυμίζουν πως η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα και αφήνει κάθε μέρα το δακτυλικό της αποτύπωμα με τις θερμοκρασίες να εκτοξεύονται σχεδόν σε κάθε γωνιά της Γης ενώ σε μερικές περιπτώσεις τις υψηλές θερμοκρασίες ακολουθούν ισχυρές καταιγίδες που προκαλούν μεγάλες καταστροφές στο πέρασμά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Η Μεσόγειος φλέγεται»: Το μεγαλύτερο επεισόδιο καύσωνα που έχει καταγραφεί στα χρονικά12.09.2018

Οι επιστήμονες έχουν προβλέψει εδώ και καιρό πιο έντονες και ακραίες καιρικές συνθήκες, ωστόσο, λίγοι περίμεναν πως τα τόσο έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα θα έκαναν τόσο γρήγορα την εμφάνισή τους στον πλανήτη μας. Ευρωπαίοι επιστήμονες την περασμένη εβδομάδα δήλωσαν ότι ο Ιούλιος ήταν σχεδόν σίγουρα ο πιο ζεστός μήνας όλων των εποχών ενώ ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι η εποχή της υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει τελειώσει και «η εποχή του παγκόσμιου βρασμού έχει φτάσει».

Οι ειδικοί περιέγραψαν τον Ιούλιο του 2023 ως τον πιο ζεστό μήνα. Από τις 30 πιο ζεστές ημέρες που έχουν καταγραφεί ποτέ, οι 21 σημειώθηκαν τον περασμένο μήνα. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ήταν τουλάχιστον 0,2 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τον Ιούλιο του 2019, τον προηγούμενο θερμότερο μήνα που έχει καταγραφεί και είναι πιθανό να ξεπεράσει το όριο του 1,5 βαθμού Κελσίου μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒενετία: Η UNESCO θα προτείνει να μπει στη λίστα με τα μνημεία που βρίσκονται σε κίνδυνο12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b