MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Τετάρτη 2 Αυγούστου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 2 Αυγούστου.

Monopoli Team

Αθήνα

Προβολή ταινιας “Mandarines” στο 6ο Stroggylo Open Air Film Festival

Οι Τετάρτες στο 6ο Stroggylo Open Air Film Festival είναι αφιερωμένες στον αντιπολεμικό κινηματογράφο. Την Τετάρτη 2 Αυγούστου, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει την εσθονική/γεωργιανή ταινία “Mandarines”. Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία ενός Εσθονού καλλιεργητή μανταρινιών, ο οποίος μέσα στο πόλεμο της Αμπχαζίας του 1992, περιθάλπει με περίσσια ανθρωπιά δύο βαριά τραυματισμένους από αντίπαλα στρατόπεδα. Ο ένας μισθοφόρος Τσετσένος και ο άλλος Γεωργιανός. Η συμβίωση κάτω από τη στέγη του γενναιόδωρου Εσθονού θα τους κάνει να καταλάβουν ότι περισσότερα πράγματα τους ενώνουν, παρά τους χωρίζουν. Ενα χαμηλότονο, συγκινητικό, αντιπολεμικό δράμα που χάρισε την πρώτη Οσκαρική υποψηφιότητα στην Εσθονία τo 2015, στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας.
2/8, 21:00
Αίθριο του Στρογγυλού σχολείου Αγίου Δημητρίου

Παράσταση «Η Πεποικιλμένη» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Θέατρο Κολωνού

Μια μουσικοθεατρική παράσταση από τον Όμιλο Ελληνικών Τεχνών, σε σκηνοθεσία Ελένης Φωτοπούλου. Μία αριστουργηματική περιγραφή προσκυνηματικής αυγουστιάτικης περιπέτειας του κορυφαίου μας διηγηματογράφου στη σκιαθίτικη ύπαιθρο ανάμεσα σε ντόπιους, στοιχειά και νησιώτικες παραδόσεις. Θεατρική μορφή και σκιαθίτικη μουσική: Τάσος Φωτόπουλος. Παίζουν και τραγουδούν: Δημήτρης Θερμός (Παπαδιαμάντης), Γιάννης Κορδαλής (καφετζής Κώστας Τσαμασφύρος), Χρύσα Λουπασάκη, Ροή Φρούντζου, Λίζα Γιαμαλάκη, Μύριαμ Καλαντζή, Άγγελος Φωτόπουλος, Ελλήνα Χριστοδουλάρη, Διονύσης Τούμπας, Νικολέτα Παπαρδάκη, Όλγα Ανδρικοπούλου, Αριστείδης Αλέστας, Γιώργος Γεωργαντής.
2/8, 21:00
Θέατρο Κολωνού

Το “Πάσχα του Καλοκαιριού” στην πλατεία Μαγούλας Ελευσίνας

Photo Credits: John Kouskoutis

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το “Πάσχα του Καλοκαιριού”, την επόμενη δράση του κύκλου Μυστήριο 100 Τα Ιερά Τραγούδια, σε επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα, καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τετάρτη 2 Αυγούστου στην πλατεία Μαγούλας. Από τις 21.00 έως τα μεσάνυχτα, θα στηθεί ένα γνήσιο λαϊκό πανηγύρι με επιλεγμένα τραγούδια και χορούς απ’ όλες τις περιοχές του Ελληνισμού. Μια πρόσκληση για αναβάφτιση στην παραδοσιακή τελετουργία και μέθεξη του ελληνικού γλεντιού που αντιστέκεται, επιμένει και αρνείται να υποβιβαστεί σε απλή καταναλωτική “διασκέδαση”.
2/8, 21:00
Πλατεία Μαγούλας, Ελευσίνα

Ροδόπη

Παράσταση “Εμένα με νοιάζει” στο Αρχαίο Θέατρο Μαρωνείας

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του προγράμματος “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”, με άξονα την κλιματική αλλαγή, θα παρουστιαστεί τη Τετάρτη 2 Αυγούστου η παράσταση για παιδιά και εφήβους, “Εμένα με νοιάζει”. Υπόθεση: ένα χωριό χτισμένο ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, που προσφέρει στους κατοίκους του τροφή και προστασία, αρχίζει να διαβρώνεται από την παρουσία ενός εργοστασίου που διαλύει σταδιακά τη γη, τον αέρα και το νερό του. Μια ιδιαίτερη σκηνική εμπειρία που ζωντανεύει την ιστορία των μαθητών του Ανθόπυργου που παλεύουν να σώσουν τον τόπο τους.

Τι συμβαίνει όταν εμφανίζονται τα πρώτα σημεία της ρύπανσης; Όταν πεθαίνει το πρώτο δέντρο, το πρώτο ζώο; Πώς αυτή η διάλυση μετατοπίζει μια ολόκληρη κοινωνία; Πώς ένας δάσκαλος με τη δύναμη των μαθητών του καταφέρνει να σώσει ένα ολόκληρο χωριό; Στην παράσταση, το λογοτεχνικό έργο της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη μετουσιώνεται σε έναν άμεσο θεατρικό λόγο και σε συνδυασμό με τον σύγχρονο χορό και το contact improvisation, που χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της βαρύτητας, μεταποιούν την κίνηση σε εικόνα εναλλάσσοντας τις συμπεριφορές και δημιουργούν χοροθεατρικές εικόνες που δίνουν τον τόνο στην αλλαγή των σκηνών και στη ραγδαία εξέλιξη του έργου.
2/8, 19:30
Αρχαίο Θέατρο Μαρωνείας, Ροδόπη

Θεσσαλονίκη

Προβολή ταινία “Το Χρυσάφιτου Ρήνου” στο Θερινό Σινεμά Τζένη Καρέζη

Οι δωρεάν κινηματογραφικές προβολές στο Θερινό Σινεμά Τζένη Καρέζη, στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται. Την Τετάρτη 2 Αυγούστου, το κοινό θα απολάυσει την ταινία, “Το Χρυσάφι του Ρήνου”. Μια αληθινή ιστορία συναντά τη δημιουργική φαντασία του βραβευμένου με Χρυσή Άρκτο και Χρυσή Σφαίρα σκηνοθέτη των «Μαζί, Ποτέ», «Η Άκρη του Ουρανού» και «Μαζί ή Τίποτα» Φατίχ Ακίν. Υπόθεση: Συρία, 2010. Ο Τζιγουάρ Χατζάμπι, μετέπειτα διάσημος και ως ράπερ Ξατάρ, υπόκειται σε βασανιστήρια για να αποκαλύψει την τοποθεσία ενός αποθέματος κλεμμένου χρυσού μετά από μια μεγάλη ληστεία. Η παραμονή του στο συνωστισμένο κελί θα τον κάνει να ανατρέξει στη ζωή του, ξεκινώντας από την παιδική του ηλικία όταν η οικογένειά του χρειάστηκε να διαφύγει από το Ιράν και να καταλήξει τελικά στη Γερμανία.
2/8, 21:00
Θερινό Σινεμά Τζένη Καρέζη, Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b