MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για τη Δευτέρα 31 Ιουλίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 31 Ιουλίου.

Το όνειρο ενός γελοίου, Δημήτρης Βερύκιος
Monopoli Team

Αθήνα

Παράσταση «Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Κολωνού

Στα πλαίσια της τελευταίας εβδομάδας του «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή», θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση με τον Δημήτρη Βερύκιο, ο οποίος συνεχίζει για 9η χρονιά με το «Όνειρο ενός Γελοίου»,να συγκινεί και να ενθουσιάζει το κοινό σε όλη την Ελλάδα, ερμηνεύοντας από σκηνής με απόλυτο σεβασμό και κλασσική ακρίβεια το «πιο φωτεινό κι αισιόδοξο» έργο του Φ. Ντοστογιέφσκι. Ένας συνταρακτικός μονόλογος σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου.
31/7, 21:00
Θέατρο Κολωνού

Μουσικοθεατρική παράσταση “Tango Greco” στην Πλατεία Βικτωρίας

Η πλατεία Βικτωρίας θα φιλοξενήσει τη μουσικοχορευτική παράσταση “Tango Greco” με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα Εξαρχείων – Νεαπόλεως «Ο Διονύσιος Λαυράγκας» και τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουδιαντίνα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη. Ερμηνεύουν οι Άννα Ματσούκα, Μπάμπης Τσέρτος, Κωνσταντίνος Τζέμος και Χρήστος Αμβράζης.
31/7, 21:00
Πλατεία Βικτωρίας

6ο Stroggylo Open Air Film Festival 2023: Προβολή ταινίας “Φαντάσματα της Επανάστασης”

Το Φεστιβάλ στον οικείο χώρο του Στρογγυλού σχολείου Αγίου Δημητρίου, το 6ο Stroggylo Open Air Film Festival 2023, συνεχίζει δυναμικά να μας προσφέρει απολαυστικές νύχτες με θερινό σινεμά. Και καθώς οι Δευτέρες είναι αφιερωμένες στον ελληνικό κινηματογράφο, την Δευτέρα 31 Ιουλίου, φιλοξενέι την ταινία φαντασίας, “Φαντάσματα της Επανάστασης” του Θάνου Αναστασόπουλου. Υπόθεση: Ένας Έλληνας σκηνοθέτης βρίσκεται στην Τεργέστη, κινηματογραφώντας ένα ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τα βήματα του Ρήγα Φεραίου στην Ευρώπη του Διαφωτισμού. Στη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο ελληνορθόδοξο νεκροταφείο, μια ομάδα φαντασμάτων του 18ου αιώνα αποφασίζει να τον ακολουθήσει στην πόλη. Η ταινία είχε κατακτήσει μια υποψηφιότητα στα Ελληνικά Βραβεία Κινηματογράφου 2022.
31/7, 21:00
Αίθριο Στρογγυλό σχολείο Αγίου Δημητρίου

Ρίτα Αντωνοπούλου – Ρεβάνς Live στο εργοστάσιο Λιπασμάτων

Οι μοναδικές μουσικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Λιπασμάτων 2023 συνεχίζονται και η Ρίτα Αντωνοπούλου θα κλείσει όμορφα και μελωδικά τον φετινό Ιούλιο. Με την αγάπη του κόσμου στην καρδιά, με σεβασμό και λατρεία στην τέχνη που υπηρετεί και παρέα με τους  Ρεβάνς, ένα συγκρότημα εξαιρετικών νέων μουσικών, οι οποίοι ήδη χαράζουν τη δική τους πορεία στη μουσική αυτού του τόπου, με το δικό τους ιδιαίτερο ήχο και στίχο.
31/7, 21:00
Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

Δελφοί

«Οι Χρησμοί του Νερού»: μια site-specific performance στον Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών

Η σκηνοθέτις/χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη, στη νέα πρωτότυπη παράσταση «Οι Χρησμοί του Νερού» παρουσιάζει την δημιουργία μιας σπονδυλωτής, διαδραστικής και συμμετοχικής site-specific performance που συνδέει την κλιματική αλλαγή και την παγκόσμια κρίση του νερού με το μυθικό υπόβαθρο και τη λατρεία του Απόλλωνα στους Δελφούς. Συμμετέχουν:  Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Μαρία Παπαγεωργίου, Αποστολία Παπαδαμάκη και εννιά ταλαντούχες ηθοποιοί που ερμηνεύουν τις Μούσες. Η κάθε παράσταση αποτελείται από δύο μέρη, το Α’ μέρος διαδραματίζεται στον Ναό της Αθηνάς Προναίας στις 6:30-7:30 π.μ. κατά την Ανατολή του Ηλίου και το Β’ μέρος στις 20:00-21:10 στον Ναό του Απόλλωνα. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και για τα δύο μέρη.
31/7, 6:30-7:30 π.μ, 20:00-21:10
Αρχαιολογικός χώρος Δελφών

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b