MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Σάββατο 29 Ιουλίου

Παράσταση «Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Γειτονιά των Τραγουδιών του» στο Θέατρο Κολωνού

Στο πλάισιο του προγράμματος «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή», θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα ΜΠΟΕΜ και τη Χορωδία της Λέσχης Φιλίας Γκράβας Δήμου Αθηναίων, αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα του νεοελληνικού θεάτρου. Θα ακουστούν αποσπάσματα και τραγούδια από τα έργα «Παραμύθι χωρίς Όνομα», «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», «Η Γειτονιά των Αγγέλων», καθώς και από το μυθιστόρημα «Μαουτχάουζεν» που αποτελεί μια προσωπική καταγραφή της εμπειρίας του συγγραφέα ως πολιτικού κρατούμενου, στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως Μαουτχάουζεν.
29/7, 21:00
Θέατρο Κολωνού

Συναυλία “On The Road Again” του Νεκτάριου Σφυράκη στον Λόφο Λαμπράκη

Ο Νεκτάριος Σφυράκης, έρχεται να μας προτείνει ένα ταξίδι με απόλυτα rock ύφος, ρεπερτόριο από τη διεθνή και εγχώρια rock σκηνή.Ένα ροκ πάρτι, με τραγούδια που έγραψαν ιστορία στον πλανήτη. Τον Νεκτάριο πλαισιώνει ένα εκρηκτικό γκρουπ από καταπληκτικούς μουσικούς, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις εμφανίσεις του, οι “Rock Alarm”.
29/7, 21:00
Λόφος Λαμπράκη

Cine Fix: Προβολή ταινίας “Αυτή η νύχτα μένει” στο Ηράκλειο Αττικής

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσω του προγράμματος Cine Fix / Σινεμά στο Πάρκο, συνεχίζει να προσφέρει θερινές κινηματογραφικές βραδιές στον χώρο του Κτήματος Fix. Το Σάββατο 29 Ιουλίου, φιλοξενεί την ελληνική τανία “Αυτη η Νύχτα μένει” με τον Νίκο Κουρή και την Αθηνά Μαξίμου σε μία επεισοδιακή ιστορία αγάπης. Υπόθεση: Ο Αντρέας αγαπά τη Στέλλα, αλλά έχει μόνο ένα μαγαζάκι της ΕΒΓΑ να της προσφέρει. Φιλοδοξώντας να κάνει καριέρα ως τραγουδίστρια, η Στέλλα φεύγει για τα σκυλάδικα της επαρχίας. Είναι η αρχή μιας κατάβασης στην κόλαση.
29/7, 21:00
Κτήμα Fix, Νέο Ηράκλειο

Park your Cinema & Park your Cinema Kids: Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές στο ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται και τον Ιούλιο και προσκαλεί το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Αυτό το Σάββατο, οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να απολαύσουν την ξεκαρδιστική ιστορία του Μεγαλοπατούσα, στο “Η Οικογένεια του Μεγαλοπατούσα”. Ο αγαπημένος Μεγαλοπατούσας και η οικογένειά του επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη για μια αξέχαστη περιπέτεια. Λίγους μήνες μετά την επανασύνδεσή της, η οικογένεια του Άνταμ ζει ευτυχισμένη και εκείνος αρχίζει να συνηθίζει σιγά-σιγά τις νέες του δυνάμεις. Αλλά όταν ο Μεγαλοπατούσας αποφασίσει να φύγει για να σώσει μια κοιλάδα από τη σατανική εταιρεία πετρελαίου Χ Tract, θα εξαφανιστεί, οπότε η Σέλι, ο Άνταμ, ο Γουίλμπερ και ο Τράπερ θα αποφασίσουν να ερευνήσουν τι συνέβη.
*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.
Σάββατο 29/7, 21:00
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κυριακή 30 Ιουλίου

“Απόηχος”: μια παράσταση χωρού της ομάδας ΈΞΙΣ

Η επαγγελματική συμπεριληπτική (ανάπηρων και μη ανάπηρων χορευτών) ομάδα χορού ΈΞΙΣ παρουσιάζει την παράσταση χορού “ΑΠΟΗΧΟΣ”: Έξι χορευτές και χορεύτριες (ανάπηροι και μη ανάπηροι) συν-κινούνται και δημιουργούν σχέσεις. Σώματα κινούμενα στο χώρο με ακαθόριστη μορφή που γεννούν αισθήσεις και εικόνες. Κάθε στιγμή διαδέχεται την επόμενη χωρίς συγκεκριμένη σειρά με σταθερή αναφορά το χρόνο. Ό,τι απομένει είναι ο απόηχος μιας ανάμνησης. “Απόηχος της κίνησης. Απόηχος στιγμών. Απόηχος της καρδιάς.Τι μένει στο τέλος; Αίσθηση, συναίσθημα και αναμνήσεις σαν απόηχος της ζωής.”
30/7, 20:00
Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου

Παιδική παράσταση «Γιαγιά Σμύρνη» του Υάκινθου Μάινα στο Θέατρο Κολωνού

Η Γιαγιά Σμύρνη με τα παραμύθια της, μαθαίνει στους μικρούς θεατές την κουλτούρα, τον πολιτισμό, την παράδοση και τους ήρωες των παραμυθιών της Μικράς Ασίας. Οι ηθοποιοί παίζουν όργανα και τραγουδούν ζωντανά σμυρναίικα και παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια. Σε έναν πανέμορφο σκηνικό χώρο με γιγάντιες φιγούρες του θεάτρου σκιώντα παιδιά συμμετέχουν από τις θέσεις τους ενεργά, ώστε να μην νιώθουν αποκομμένα από το θέαμα. Μια παιδική θεατρική παράσταση από την Παιδική Σκηνή του θεάτρου Πρόβα, σε σκηνοθεσία Κοραλίας Τσόγκα.
30/7, 20:30
Θέατρο Κολωνού

Θεατρική Παράσταση «Η Κιβωτός του Νώε ταξιδεύει με τον Καραγκιόζη» στο Θέατρο Γκράβας

Μια θεατρική διαδραστική, μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια, με πρωταγωνιστές τον Θανάση Βισκαδουράκη στο ρόλο του Νώε και τον Καραγκιόζη της Οικογένειας Σπυρόπουλου στον μπερντέ, όπου μέσα από το Θέατρο Σκιών, το θεατρικό παιχνίδι και τα μηνύματα του έργου, μαθαίνει στα παιδιά την αξία της ανακύκλωσης, της συνεργασίας και της αρμονικότητας. Ένας τεράστιος μπερντές φιλοξενεί πρωτότυπες φαντασμαγορικές φιγούρες, ενώ οι απίθανοι φωτισμοί, η μουσική, τα τραγούδια και τα ηχητικά εφέ, που πλαισιώνουν την παράσταση, μας ταξιδεύουν σε μια σύγχρονη εκδοχή της γνωστής ιστορίας του Νώε.
30/7, 21:00
Θέατρο Γκράβας

Προβολή ταινίας “Το Θαύμα” στο 60 Stroggylo Open Air Film Festival

Την Κυριακή 30 Ιουλίου, το 60 Stroggylo Open Air Film Festival θα προβάλλει την ταινία “Το Θαύμα”(Miracol) του Bogdan George Apetri. Πλοκή: η Χριστίνα, μια νεαρή μοναχή, φεύγει κρυφά από το απομονωμένο μοναστήρι της για να φροντίσει ένα σοβαρό προσωπικό της ζήτημα. Η αινιγματική περιπλάνηση της νεαρής καλόγριας όμως δεν αποδίδει καρπούς, καθώς δεν βρίσκει τον άνθρωπο που ψάχνει. Επιστρέφοντας άπρακτη στο μοναστήρι, η μοίρα της επιφυλάσσει μια απροσδόκητη εξέλιξη. Απο μια υποψηφιότητα στα Φεστιβάλ Βενετίας, Βαρσοβίας, Στοκχόλμης, Καίρου.
30/7, 21:00
Αίθριο του στρογγυλού σχολείου Αγίου Δημητρίου

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b