MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Καύσωνας: Τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους

Τηλεργασία, ευέλικτο ωράριο και απαγόρευση delivery, προβλέπεται για σήμερα λόγω καύσωνα

Monopoli Team

Σε ισχύ πάλι τα μέτρα λόγω καύσωνα

Σε ισχύ εκ νέου σήμερα τα μέτρα λόγω επικείμενου καύσωνα σε εργαζόμενους ορίζουν με εγκυκλίους τους τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπεται τηλεργασία για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όσοι δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να πάρουν ειδική άδεια.

Ακόμη, για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μπορεί να τεθεί σε ισχύ ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης από την εκάστοτε υπηρεσία ή να δουλέψουν με τηλεργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς ο καύσωνας μπορεί να επηρεάσει τα άτομα με διαβήτη12.09.2018

Όσον αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους που κάνουν δουλειές σε εξωτερικούς χώρους, συστήνεται να μην δουλέψουν από τις 12:00 έως τις 17:00, δηλαδή τις ώρες αιχμής του καύσωνα, ενώ κατά τις υπόλοιπες ώρες θα πρέπει να φροντίσουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Με διευκρινιστική εγκύκλιο το υπουργείο Εργασίας προβλέπει ειδικά για τους διανομείς παύση εργασιών στα delivery, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών κατά το χρονικό διάστημα 12.00 – 17.00, σε όσες περιοχές πλήττονται σοβαρά από τον καύσωνα με θερμοκρασία άνω των 40 C.

Διαβάστε περισσότερα στο SKAI.GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ χάρτης των κλιματιζόμενων χώρων που λειτουργεί η Περιφέρεια Αττικής στο λεκανοπέδιο12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b