MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

Νήματα – Нитки – Threads: Κύθνος και Ουκρανία σε έναν σύγχρονο φωτογραφικό “διάλογο” αλληλεγγύης

Πολίτες της Κύθνου και της Ουκρανικής κοινότητας της Αθήνας με παραδοσιακές φορεσιές αποτύπωσε ο Μιχάλης Παππάς στη φωτογραφική εγκατάσταση «Νήματα – Нитки – Threads: Κύθνος – Ουκρανία, ένας σύγχρονος φωτογραφικός διάλογος», που παρουσιάζει η ΑΜΚΕ kythniale – Γέφυρες Πολιτισμού σε ανοικτούς δημόσιους χώρους του νησιού.

Monopoli Team

«Νήματα – Нитки – Threads: Κύθνος – Ουκρανία, ένας σύγχρονος φωτογραφικός διάλογος» είναι το θέμα της σπονδυλωτής φωτογραφικής εγκατάστασης, η οποία φιλοξενείται σε ανοικτούς δημόσιους χώρους στη Χώρα και στη Δρυοπίδα Κύθνου.

Νήματα – Нитки – Threads: Κύθνος - Ουκρανία

Ο Μιχάλης Παππάς φωτογράφισε πολίτες της Κύθνου και της Ουκρανικής κοινότητας της Αθήνας, για πρώτη φορά μαζί στο νησί της Κύθνου, για τις ανάγκες του, εν εξελίξει, πρωτότυπου αυτού έργου, ως μία επιπλέον ένδειξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.

«Νήματα – Нитки – Threads»: Λίγα λόγια για την έκθεση

Αποτυπώνοντας τις παραδοσιακές φορεσιές των δύο χωρών, με σύγχρονη καλλιτεχνική προσέγγιση, ο Μιχάλης Παππάς μέσα από την συγκεκριμένη φωτογραφική εγκατάσταση αφήνει να φανεί η πολιτισμική συνομιλία μεταξύ ανθρώπων και λαών.

O επιμελητής της φωτογραφικής εγκατάστασης Βαγγέλης Ιωακειμίδης σημειώνει ότι στα έργα του Μιχάλη Παππά διακρίνεται το «μπόλιασμα» της παράδοσης με τις νέες αξίες, και του σύγχρονου τρόπου ζωής με πατροπαράδοτα πνευματικά αγαθά.

Πρόκειται για τη δεύτερη πολιτιστική εκδήλωση της ΑΜΚΕ kythniale – Γέφυρες Πολιτισμού για το φετινό καλοκαίρι, η οποία εντάσσεται στο καλοκαιρινό φεστιβάλ του νησιού Κύθνια και έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Κύθνου και την Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα.

Μιχάλης Παππάς

Μιχάλης Παππάς

Ο φωτογράφος Μιχάλης Παππάς εξερευνά την πίστη και την κοινότητα των ασυνήθιστων πτυχών του πολιτισμού στην περιφέρεια της Ελλάδας. Το 2022 ορίστηκε ως Spotlight Φωτογράφος από τη Vogue για το Mitos Project. Το έργο εστιάζει στις καθιερωμένες γυναικείες φορεσιές σε όλη την Ελλάδα. Η ιδιαιτερότητα αυτού του φωτογραφικού έργου έγκειται στη σύγχρονη όψη του, μέσα από τους ανθρώπους που κράτησαν τα ρούχα τους ως κειμήλια και τα παραδίδουν στην επόμενη γενιά, ανανεώνοντας τους μηχανισμούς της παράδοσης ως διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPavlos – “The Roots”: Έργα του Παύλου Διονυσόπουλου εκτίθενται στα Φιλιατρά12.09.2018

ΑΜΚΕ kythniale – Γέφυρες Πολιτισμού

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΜΚΕ kythniale – Γέφυρες Πολιτισμού, είναι μια πολυσχιδής πολιτιστική πρωτοβουλία που σχεδιάζει και υλοποιεί καλλιτεχνικά δρώμενα, πολιτιστικές & μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, workshops, art residencies και εναλλακτικές δράσεις πολιτισμικού διαλόγου ανάμεσα στην Κύθνο και τον Κόσμο. Οι πολιτιστικές & καλλιτεχνικές αυτές εκδηλώσεις, διοργανώνονται στο νησί της Κύθνου και είναι ανοιχτές στο κοινό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Νήματα – Нитки – Threads

Κύθνος – Ουκρανία, ένας σύγχρονος φωτογραφικός διάλογος

Σπονδυλωτή φωτογραφική εγκατάσταση

Διάρκεια έκθεσης: Από 22 Ιουλίου 2023

Θεατράκι Δημαρχείου Χώρας Κύθνου

Δείτε το χάρτη των σημείων της φωτογραφικής εγκατάστασης εδώ

Πληροφορίες: www.kythniale.gr & www.pappasmichael.com

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b