MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Τόνι Μπένετ, σε ηλικία 96 ετών

“Ο καλύτερος pop τραγουδιστής του κόσμου” σύμφωνα με τον Φρανκ Σινάτρα, έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 96 ετών.

Lady Gaga και Τόνι Μπένετ (Columbia/Interscope)
Lady Gaga και Τόνι Μπένετ (Columbia/Interscope)
Monopoli Team

Ο Τόνι Μπένετ, ο κορυφαίος ποπ τραγουδιστής που είχε μια επαγγελματική καριέρα οκτώ δεκαετιών με ένα άλμπουμ Νο. 1 σε ηλικία 85 ετών, πέθανε το πρωί της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη. Ήταν 96 ετών.

Ο Μπένετ διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ το 2016, αλλά συνέχιζε να δίνει παραστάσεις και να ηχογραφεί μέχρι το 2021.

Ήταν ο άνθρωπος που ο Φρανκ Σινάτρα αποκαλούσε τον μεγαλύτερο τραγουδιστή στον κόσμο. Οι ηχογραφήσεις του χαρακτηρίζονταν από πληθωρικότητα, απέραντη ζεστασιά, φωνητική καθαρότητα και συναισθηματικό άνοιγμα. Ταλαντούχος και τεχνικά άρτιος ερμηνευτής, έμεινε στην ιστορία με την χαρακτηριστική επιτυχία του 1962 “I Left My Heart in San Francisco”.

Αν και ποτέ δεν ήταν αυστηρά τραγουδιστής της τζαζ, άνθισε σε τζαζ κομμάτια και έκανε αξιομνημόνευτες συνεργασίες με την μπάντα του Count Basie και τον λυρικό πιανίστα Bill Evans.

Ενεργός στη δισκογραφία από το 1949, και ένας από τους κορυφαίους ποπ ερμηνευτές στις δεκαετίες του ’50 και στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ο Τόνι Μπένετ είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται εκ νέου τη δεκαετία του ’90 και ξανά στη νέα χιλιετία, υπό τη διεύθυνση του γιου του Danny.

Στα νεότερα χρόνια, έκανε αξιομνημόνευτο ντουέτο στο πρότυπο “Body and Soul” με την Amy Winehouse, και κυκλοφόρησε ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ σε συνεργασία με την Diana Krall, καθώς και μερικές ηχογραφήσεις με τη Lady Gaga.

Ακόμα και μετά την αποκάλυψη στις αρχές του 2021 ότι είχε διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ, παρέμεινε ενεργός. Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση έγινε με τη Gaga στο Radio City Music Hall τον Αύγουστο του 2021, δύο μήνες πριν από την τελευταία του κυκλοφορία, το ντουέτο του με την Lady Gaga “Love For Sale”, συνέχεια της κορυφαίας συνεργασίας τους “Cheek to Cheek” του 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈρνεστ Χέμινγουεϊ: Ο νομπελίστας λογοτέχνης μέσα από τα σοφά του λόγια12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b