MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 17 Ιουλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Run: Ένα σκηνικό δοκίμιο για την έλλειψη χρόνου από τον Γιώργο Βαλαή στο Εθνικό Θέατρο

Ένα πρωτότυπο έργο για το χρόνο παρουσιάζει ο Γιώργος Βαλαής στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου «Νίκος Κούρκουλος», με τίτλο «Run – Ένα σκηνικό δοκίμιο για την έλλειψη χρόνου», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023. Η νέα παράσταση του Έλληνα δημιουργού αντλεί έμπνευση από την πραγματικότητα του σύγχρονου ανθρώπου, μιλώντας για τις αγωνίες του με μια τολμηρή σκηνική γλώσσα. Γιατί ο χρόνος περνάει σήμερα γρηγορότερα από ποτέ; Πού οφείλεται αυτή η αίσθηση της διαρκούς επιτάχυνσης των πραγμάτων; Πώς αντιμετωπίζουμε τον χρόνο ως κοινωνία και πώς επηρεαζόμαστε από τη μόνιμη έλλειψή του; Η παράσταση στέκεται απέναντι σε ερωτήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των αναζητήσεων του σύγχρονου ανθρώπου, βασιζόμενη στη σημερινή εργασιακή και κοινωνική πραγματικότητα.
Δευτέρα 17/7 & Πέμπτη 20/7 στις 21:00,  Τρίτη 18/7 & Τετάρτη 19/7 στις 19:00
Από 5€
Εθνικό Θέατρο – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα

2. Μαλλιά Κουβάρια, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης στο Σινέ Άλεξ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης το φετινό καλοκαίρι παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική κωμωδία του 19ου αιώνα, που αποπνέει όλη την ατμόσφαιρα της παλιάς αστικής Αθήνας. Το «Μαλλιά Κουβάρια», έργο του Νικολάου Λάσκαρη, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό το 1899. Μια φάρσα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα καλύτερα γαλλικά μπουλβάρ της εποχής. Τοποθετημένη στην εποχή της Belle Époque, η παράσταση μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή της Αθήνας, όπου οι άνθρωποι εκδήλωναν τη δίψα τους για «γλυκιά ζωή» λίγο πριν την έναρξη των Βαλκανικών πολέμων.
Δευτέρα 17/7 στις 21:30
10-15€
Σινέ Άλεξ, Πόρτο Ράφτη

3. Ο Gilberto Gil για μια αποχαιρετιστήρια συναυλία στο Ηρώδειο

Στο πλαίσιο της περιοδείας «Aquele Abraço Tour» για τα 60 χρόνια της καριέρας του και του Φεστιβάλ Αθηνών, ο Gilberto Gil επανέρχεται στο Ηρώδειο, για μια αποχαιρετιστήρια συναυλία. Μαζί του στη σκηνή μια πλειάδα μουσικών από την ευρύτερη οικογένειά του, για να μάς παρουσιάσουν τραγούδια από ολόκληρη τη λαμπρή μουσική πορεία του Gil.
Δευτέρα 17/7 στις 21:00
10-50€
Ωδείο Ηρωδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

4. Η Lindsey Stirling στην Τεχνόπολη

H σπουδαία βιολίστρια Lindsey Stirling έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μια μοναδική εμφάνιση στην Τεχνόπολη. H Stirling παίζει ηλεκτρικό βιολί, είναι επαγγελματίας χορεύτρια και μια από τις πρωτοπόρους καλλιτέχνιδες του 21ου αιώνα. Το ρηξικέλευθο όραμά της γοήτευσε από την αρχή το διεθνές κοινό και η ίδια απέκτησε φανατικούς θαυμαστές που τη λατρεύουν, τέσσερα άλμπουμ που σκαρφάλωσαν στους καταλόγους του Billboard, και δύο Billboard Music Awards (μεταξύ αυτών το Top Dance/Electronic Album για τον τρίτο της δίσκο με τίτλο Brave Enough). Η χριστουγεννιάτικη κυκλοφορία της Warmer in Winter, που περιείχε κλασικές αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις, κατέκτησε τα χριστουγεννιάτικα τσαρτς (Billboard, Amazon και iTunes) αφήνοντας πίσω τις αντίστοιχες κυκλοφορίες μεγάλων pop stars μεγέθους Gwen Stefani και Sia, ενώ το πρώτο single Carol of the Bells έγραψε ιστορία ως το πρώτο και μοναδικό instrumental κομμάτι που μπήκε στα top 10 των ραδιοφωνικών σταθμών που επικεντρώνονται στην ποπ μουσική.
Δευτέρα 17/7 στις 21:00
39€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

5. O Goran Bregović για μία μοναδική συναυλία στη Ραφήνα

Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς επιστρέφει στη χώρα μας για μια συναυλία με την μουσική των Βαλκανίων, στο Πάρκο Αναψυχής (Δημοτικό Κολυμβητήριο Ραφήνας). Από τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Underground» και το «Arizona Dream», η μουσική των Βαλκανίων ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Μαζί του θα έχει, όπως πάντα, την μπάντα του “The Wedding and Funeral Band”.
Δευτέρα 17/7 στις 21:00
30, 60€
Δημοτικό Κολυμβητήριο Ραφήνας, Αμαρυλλίδος 44, Ραφήνα


Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b