MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

James: 10 τραγούδια που ανυπομονούμε να ακούσουμε στην 40η επέτειό τους στο Ηρώδειο

Σε λίγες μέρες, το Ηρώδειο υποδέχεται το διάσημο συγκρότημα, James, οι οποίοι παρέα με το ελληνικό κοινό, θα γιορτάσουν 40 χρόνια πορείας σε μία επετειακή sold-out συναυλία. Αυτά είναι τα τραγούδια που θέλουμε να ακούσουμε.

author-image Ειρήνη Δερμιτζάκη

Το αγαπημένο indie pop/rοck συγκρότημα επιστρέφει έπειτα από τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, με την συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας 22 ατόμων και χορωδίας γκόσπελ, για μία συναυλία-γιορτή για τα 40 χρόνια πορείας τους. Στις 10 Ιουλίου, στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τραγούδια που σημάδεψαν την πολυετή καριέρα του συγκροτήματος που έχει αγαπηθεί έντονα απο το ελληνικό κοινό.

Οι James έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και φυσικά είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στην Ελλάδα κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα σε κάθε τους συνάντηση με το ελληνικό κοινό. Από το 2001 στο θέατρο Λυκαβηττού, έχουν εμφανιστεί στην χώρα μας οκτώ απολαυστικές φορές και τώρα έρχονται για μια ένατη, η οποία προβλέπεται να μας μείνει αξέχαστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ οδηγός σου για τις μεγαλύτερες συναυλίες και τα φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού12.09.2018

Όπως πάντα, το setlist των James θα είναι γεμάτο απο τα αγαπημένα μας τραγούδια, παλιά και νεότερα, τραγούδια με βαθυστόχαστους στίχους και εθιστική μελωδία, απο αυτά που μας παρασέρνουν και μας ταξιδεύουν στο πολύ ροκ, αλλά και ρομαντικό σύμπαν τους. Με έναν νέο δίσκο, με τίτλο “Be Open To The Wonderful”, ο οποίος κυκλοφόρησε μόλις πριν ένα μήνα και περιέχει αναθεωρημένες ορχηστρικές εκδοχές ποικίλων επιτυχιών τους, αναζωπυρώνουν την επιθυμία μας να τους απολαύσουμε κι ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο να ακούσουμε, μεταξύ άλλων, τα 10 αγαπημένα μας τραγούδια:

1. Laid

Από τον ομώνυμο εμβληματικό δίσκο του 1993, με φολκ και ποπ-ροκ τόνους, το “Laid” δεν αποτυγχάνει ποτέ να ξεσηκώνει το κοινό. Είναι από αυτά τα κομμάτια με τους παιχνιδιάρικους στίχους που απολαμβάνουμε να τραγουδάμε μαζί τους, ενώ παράλληλα χοροπηδάμε ρυθμικά στον πολύ πιασάρικο σκοπό. Ένα διαχρονικό τραγούδι κι ένας δίσκος-highlight στην πολυετή καριέρα του συγκροτήματος.

2. Moving On

Εκτός απο ένα ιδιαίτερα συγκινητικό τραγούδι με δυνατά φωνητικά εκ μέρους του frontman των James, Tim Booth, το “Moving On” είναι ένα απο τα πιο αξέχαστα τραγούδια του δίσκου “La Petite Mort”, ο μικρός θάνατος στην ελληνική απόδοσή του, στον οποίο οι James εκφράζουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους γύρω από την ιδέα του θανάτου, της γέννησης και του σεξ. Το τρίτο track του δίσκου του 2014, θίγει το κατά πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να προχωρήσει κανείς στη ζωή του, ενώ εκφράζει τις σκέψεις και τις αμφιβολίες που μπορεί να τον καταβάλλουν.

3. Sit down

Γυρνάμε χρόνια πίσω, στο κάπως μακρινό 1990 και την τρίτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλεία των James. Ο δίσκος “Golden Mother” και συγκεκριμένα το τραγούδι “Sit Down”, γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία, που κατά τα ακόλουθα χρόνια, το συγκρότημα συνέχιζε να δημοσιεύει διάφορες τροποποιημένες εκδοχές του. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα τραγουδιού, το οποίο αναγνωρίζουμε με την πρώτη νότα και φυσικά μας κάνει να χαμογελάμε συνωμοτικά.

4. She’s A Star

Αν το “She’s A Star” στην original, soft rock μορφή του, άγγιζε τις ευαίσθητες χορδές σας, τότε πολύ πιθανό η νέα ορχηστρική εκδοχή του να φέρει κάποια διακριτικά δάκρυα στα μάτια σας. Μία απο τις μεγάλες επιτυχίες των James και το πρώτο single του έβδομου άλμπουμ τους, “Whiplash” του 1997, παίρνει μία αιθέρια και ανάλαφρη διάσταση και ανυπομονούμε να το ακούσουμε ζωντανά.

5. Tomorrow

Άλλο ένα κομμάτι απο το Whiplash που αδημονούμε να ακούσουμε είναι το “Tomorrow”. Μια ωδή στην αισιοδοξία και την αξία που έχει για κάποιον να συνεχίσει να προσπαθεί. Ένα δυναμικό και ταυτόχρονα συγκινητικό τραγούδι με στίχους που μας αγγίζουν βαθιά.

6. Sometimes

Άλλο ένα αξέχαστο τραγούδι από το 1993 και το “Laid” είναι φυσικά το “Sometimes”. Η τεράστια επιτυχία του, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την αναγνωρισιμότητα του συγκροτήματος και αποτέλεσε το εισιτήριο για να συμμετάσχει στην εκπληκτική διοργάνωση του WOMAD (World of Music, Arts and Dance) Festival στην Αμερική, γεγονός που τους “απογείωσε” μουσικά.

7. Say Something

Πολλά τα hits σε αυτόν τον δίσκο κι εμείς θέλουμε να τα ακούσουμε όλα. Στο ίδιο άλμπουμ, λοιπόν, συναντάμε μια iconic μπαλάντα για τους αθεράπευτα ρομαντικούς της παρέας. Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα με τους φακούς των κινητών μας, ακούγοντας την ζωντανή εκτέλεση.

8. Beautiful Beaches

Ένα πιο πρόσφατο τραγούδι, από το άλμπουμ του 2021, “All The Colours Of You”. Αποτελεί μία προσωπική και αρκετά συναισθηματικά φορτισμένη υπόθεση, εμπνευσμένη από την αποκαρδιωτική εμπειρία τους με το φαινόμενο των τραγικών πυρκαγιών ανά τα χρόνια τους στην Αμερική. Μέσα από το τραγούδι εκφράζεται η πικρή και στενάχωρη γεύση του να αφήνει κανείς αναγκαστικά πίσω το όμορφο τοπίο του σπιτιού του, τις “Όμορφες Παραλίες” του Malibu.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι James γιορτάζουν 40 χρόνια πορείας στο Ηρώδειο12.09.2018

9. Love Make A Fool

Ανάμεσα στις επανεκτελέσεις των σημαντικότερων τραγουδιών της καριέρας τους, το lead single του 17ου άλμπουμ των James, είναι ένα ολοκαίνουριο τραγούδι με τίτλο “Love Make A Fool” και θα έχουμε την τιμή να είμαστε απο τους πρώτους που θα το απολαύσουν live.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσικές, camping και παρεΐστικη ατμόσφαιρα: Μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα που πρέπει να ανακαλύψεις12.09.2018

10. Getting Away With It All (Messed Up)

Όπως ακριβώς συνηθίζουν και οι ίδιοι στις συναυλίες τους, το καλύτερο το κράτησα για το τέλος. Αδιαμφισβήτητα, το Getting Away With It All (Messed Up), απο το ένατο άλμπουμ των James, “Pleased To Meet You” του 2001, αποτελεί το πιο δημοφιλές και το πιο αγαπημένο τραγούδι τους ανάμεσα στο ελληνικό κοινό. Ανυπομονούμε λοιπόν να το ακούσουμε και ετοιμαζόμαστε για ένα πολύ δυνατό encore.

Όλα τα παραπάνω κομμάτια και ακόμα περισσότερα από 40ετή καριέρα τους θα ακούσουμε όσοι θα είμαστε εκεί, στην πολυαναμενόμενη επετειακή συναυλία τους στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Δευτέρα 10 Ιουλίου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSweet Summer Sun Festival: Μια βραδιά γεμάτη jazz ήχους στην Τεχνόπολη12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου οι James θα βρεθούν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με την συνοδεία της ορχήστρας Orca22 και της gospel χορωδείας Manchester Inspirational Voices για μία επετειακή συναλία γα τα 40 χρόνια καριέρας.
  • Tην Τετάρτη 12 Ιουλίου οι James θα εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2023.

 

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b