MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 6 Ιουλίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από προβολές ταινιών μέχρι παραστάσεις, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Πέμπτη 6 Ιουλίου.

Monopoli Team

Συναυλία “Όταν η Ποίηση γίνεται Τραγούδι” στο Ρέντη

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου στο ανοικτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης ο Δήμος Αγίου Ιωάννη Ρέντη – Νίκαιας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, οργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά όπου η μουσική και η μελοποιημένη ποίηση χαράσσουν “περάσματα με θέα” μέσα από την ματιά της Πηγής Λυκούδη και άλλων σημαντικών Ελλήνων συνθετών με τίτλο: “Όταν η ποίηση γίνεται τραγούδι”. Θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα των Γ. Ρίτσου, Ν. Βρεττάκου, Κ. Παλαμά, Γ. Σεφέρη, Α. Σικελιανού, και σύγχρονων ποιητών Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Μιχάλη Γκανά, Φίλιππου Γράψα, Γιάννη Π. Ιωαννίδη κ.α. από τις φωνές της νέας γενιάς, τον Δημήτρη Αϊβαλιώτη και τη Γεωργία Αγγέλου.
6/7, 20:30
Ανοικτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης – Άγιος Ιωάννης Ρέντη 

Μυστήριο 194: Η παράσταση “Συσκότιση στην Πρίγκηπο” στην Ελευσίνα

Μια απολαυστική αστυνομική κωμωδία επέλεξε να παρουσιάσει την Πέμπτη 6 Ιουλίου ο Σύλλογος Μικρασιατών Ελευσίνας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ο τίτλος του έργου, “Συσκότιση στην Πρίγκηπο” μας υπόσχεται ένα μαγευτικό ταξίδι στα Πριγκηπονήσια της Κωνσταντινούπολης τη δεκαετία του 1930. Μέσα από τις διασκεδαστικές σκηνές της παράστασης, ζωντανεύουν οι ιδιαίτερες πτυχές της ζωής στην κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη. Για τα πρόσωπα του έργου αντλούνται στοιχεία από τους τύπους, τους χαρακτήρες και τις συνήθειες της εποχής. Υπόθεση: Στο αρχοντικό της οικογένειας Ιασωνίδη, μια ξαφνική, δυνατή καταιγίδα αναστατώνει, με τον χειρότερο τρόπο, την ηρεμία του σπιτιού. Η στιγμιαία συσκότιση που προκλήθηκε, φέρνει αντιμέτωπο τον Επιθεωρητή της Αστυνομίας Μουσταφά Καραντενίζ, την οικογένεια, καθώς και τους προσκεκλημένους και “απρόσκλητους” επισκέπτες, με ένα δυσεπίλυτο μυστήριο. Θα καταφέρει ο Επιθεωρητής, μαζί με τη βοηθό του, Φαριγιέ Ναζλή, να το εξιχνιάσουν πριν γίνουν κι άλλοι… φόνοι;
6/7, 21:15
3ο Δημοτικό Ελευσίνας – Δαρδανελλίων 85, Ελευσίνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023: 140 δωρεάν εκδηλώσεις σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία12.09.2018

Προβολή της ταινίας “Μέχρι ο γάμος να μας μεθύσει” στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Γλυφάδας παρουσιάζει στο πλαίσιο του καλοκαιρινού του Φεστιβάλ την Πέμπτη 6 Ιουλίου την ταινία “Μέχρι ο γάμος να μας μεθύσει” του Ντάνι ντε λα Ορντέν. Υπόθεση: Η Μαρίνα είναι τριάντα χρονών και ασχολείται με την διοργάνωση γάμων . Σε αντίθεση με τους πελάτες της, προτιμάει την ζωή χωρίς δεσμούς ή δεσμεύσεις. Μέχρι που μια νύχτα συναντά τον Κάρλος. Εκείνος είναι σε σχέση με την Αλεξία, μια όμορφη νεαρή γυναίκα και παιδική φίλη της Μαρίνας. Όταν η Αλεξία ανακαλύπτει την επαγγελματική κάρτα της Μαρίνας ανάμεσα στα πράγματα του Carlos, την ερμηνεύει ως πρόταση γάμου και λέει ναι αμέσως.
6/7, 20:30
Γ’ Μαρίνα Γλυφάδας

6ο Stroggylo Open Air Film Festival: Προβολή της ταινίας «Το μπλε καφτάνι»

Το 6ο Stroggylo Open Air Film Festival, πιστοποιημένο πλέον από το EFFE, την προπαρασκευαστική δράση που ξεκίνησε από την Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα κάνει πραγματικότητα ακόμη ένα υπέροχο σινεφίλ καλοκαίρι στην πόλη του Αγίου Δημητρίου. Την Πέμπτη 6 Ιουλίου συγκριμένα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθεί η ταινία «Το μπλε καφτάνι» της Μαριάμ Τουζάνι. Υπόθεση: Ο Χαλίμ και η Μίνα έχουν ένα παραδοσιακό ραφείο σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές του Μαρόκου. Για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις εντολές των απαιτητικών πελατών, προσλαμβάνουν τον Youssef. Ο ταλαντούχος μαθητευόμενος δείχνει τη μέγιστη αφοσίωση στην εκμάθηση της τέχνης του κεντήματος και της ραπτικής από τον Χαλίμ και πολύ σύντομα τρυπώνει καταλυτικά ανάμεσά τους.
6/7, 21:00
Αίθριο του Στρογγυλού σχολείου Αγίου Δημητρίου

Δύο συναυλίες στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή»

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), μετατρέπει από 1η Ιουλίου έως και 4 Αυγούστου την Αθήνα σε μία μεγάλη σκηνή, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στο πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα εκτυλιχθεί στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, με ελεύθερη είσοδο. Την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 21:00, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στην Πλατεία Παπαδιαμάντη στα Άνω Πατήσια, συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό και την ορχήστρα του, με δημοτικά και κρητικά τραγούδια, ενώ την ίδια ώρα στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου της Κυψέλης, θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση «Ρίζα από φως» με τον Πάνο Μπούσαλη, η οποία εστιάζει στον αστείρευτο πλούτο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, η οποία αποτελεί την κοινή ρίζα όλων των μεγάλων Ελλήνων συνθετών και βρίσκει τη φυσική της συνέχεια στα τραγούδια τους.
6/7, 21:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Δράμας: Ταξιδεύει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 με έξι βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b