MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Αλόννησος: Οι ωραιότερες εμπειρίες στο παραδεισένιο νησί των Σποράδων

Όλα όσα αξίζει να δείτε και να κάνετε στην Αλόννησο. Το καταπράσινο νησί των Σποράδων είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να γίνουν ένα με τη φύση και τη θάλασσα.

Photo by Eleni Afiontzi on Unsplash
Photo by Eleni Afiontzi on Unsplash
Monopoli Team

Πεύκα που κατεβαίνουν στη θάλασσα δανείζοντας το χρώμα τους στα διάφανα νερά, ειδυλλιακές παραλίες, ένα σημαντικό θαλάσσιο πάρκο, μικροί ψαράδικοι οικισμοί, γαλήνη και ηρεμία. Αυθεντική, χαμηλών τόνων και άκρως γοητευτική, η Αλόννησος, το τρίτο σε μέγεθος νησί των Σποράδων, σας περιμένει για να ανακαλύψετε τους θησαυρούς της και να περάσετε ήσυχες διακοπές σε επαφή με τη φύση.

Οι γραφικοί οικισμοί

Πρωτεύουσα και κεντρικό λιμάνι του νησιού, το Πατητήρι άρχισε να αναπτύσσεται μετά τον μεγάλο σεισμό του 1965 που οδήγησε εκεί τους κατοίκους του Παλιού Χωριού. Εδώ βρίσκονται μαζεμένες οι περισσότερες επιχειρήσεις του νησιού. Θα βρείτε ένα γραφικό λιμάνι, όπου τα πεύκα κυριολεκτικά ακουμπούν στη θάλασσα, ένα ωραιότατο- μοναδικό στο είδος του- ιστορικό και λαογραφικό μουσείο και, φυσικά, αρκετές επιλογές για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση. Από το Πατητήρι ξεκινούν τα καΐκια με τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε πολλές παραλίες του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Μετά από τον «Πατέρα» η ώρα του «Γιου»12.09.2018

Το Παλιό Χωριό, η παλιά πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου και απολαμβάνει ανεμπόδιστη θέα προς όλα τα σημεία του ορίζοντα. Μετά τον καταστρεπτικό σεισμό του ‘65, οι κάτοικοι κατέβηκαν στο Πατητήρι και η Χώρα εγκαταλείφθηκε σχεδόν εντελώς μέχρι και τη δεκαετία του ’80. Τότε ήταν που κάποιοι ξένοι, λάτρεις της παράδοσης, αγόρασαν τα ερειπωμένα πέτρινα διώροφα με τα ξύλινα μπαλκόνια και τα αναπαλαίωσαν. Έτσι, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική διατηρήθηκε ακέραιη και σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να περπατά στα καλντερίμια ενός καλοδιατηρημένου οικισμού.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσικές, camping και παρεΐστικη ατμόσφαιρα: Μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα που πρέπει να ανακαλύψεις12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b