MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 4 Ιουλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 4 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Βάκχες: Μια ανατρεπτική queer ανάγνωση της τραγωδίας του Ευριπίδη στην Πειραιώς 260

Μετά από μια επιτυχημένη περιοδεία σε θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης, η Έλλη Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει τις «Βάκχες» στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η Ελληνίδα δημιουργός που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση, παραδίδει στο κοινό μια πρωτότυπη ανάγνωση της τραγωδίας του Ευριπίδη, ένα σύγχρονο έργο για τη ρευστότητα των φύλων, που συνδέει το θέατρο, την όπερα, τη μουσική και την περφόρμανς. «Αντλώντας από το γνωστό μύθο, γράφω και σκηνοθετώ ένα έργο για το τέλος της πατριαρχίας. Στον πυρήνα του η θηλυκότητα και το queer. Στις Βάκχες διαβάζω ακριβώς αυτό το άνοιγμα της εποχής προς τη δυνατότητα μιας άλλης κατανόησης του κόσμου», λέει η ίδια η Έλλη Παπακωνσταντίνου.
Τρίτη 4 και Τετάρτη 5/7 στις 21:00, Πέμπτη 6/7 στις 21:30
5-20€
Πειραιώς 260 – Χώρος Η, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 20+2 highlights του Φεστιβάλ Αθηνών 202312.09.2018

2. Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!, του Γιώργου Καπουτζίδη στο Θέατρο Πέτρας

Μετά την sold-out επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η παράσταση, «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!», του Γιώργου Καπουτζίδη περιοδεύει σε ολόκληρη τη χώρα. Η Κατιάνα Μπαλανίκα συναντά και πάλι τους Μαριλού Κατσαφάδου, Ανθή Σαββάκη, Ευθύμη Γεωργόπουλο και Αποστόλη Ψαρρό – μέλη του θιάσου της πρώτης παράστασης – και μαζί με τις νέες προσθήκες στην ομάδα, Ηρώ Πεκτέση, Γιώργο Ξούλο, Μάριο Δερβιτσιώτη, έρχονται για να μεταδώσουν το γέλιο, τη ζωντάνια και την ευαισθησία του Γιώργου Καπουτζίδη, σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Τρίτη 4/7 στις 21:30
17-20€
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη

3. Η Kim Gordon στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Με μια πορεία σχεδόν 40 χρόνων, η Kim Gordon, η ηγετική μορφή των Sonic Youth, του συγκροτήματος που γεφύρωσε το punk με το alternative rock και άνοιξε το δρόμο για το grunge, έρχεται στην Αθήνα, για μία ηλεκτρική βραδιά στην Τεχνόπολη. Πολυπράγμων καλλιτέχνις, πάντα επίκαιρη και ρηξικέλευθη, η Kim Gordon, μετά τη διάλυση των Sonic Youth το 2011, συνεχίζει να φτιάχνει μουσική και εικόνες που σε κάνουν να σκέφτεσαι. Το 2019, παρουσίασε το πρώτο της σόλο άλμπουμ, με τίτλο No Home Record.
Τρίτη 4/7 στις 20:00
Από 35€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Tom Odell μέχρι τους Melvins: Οι συναυλίες που θα δούμε στην Τεχνόπολη το καλοκαίρι12.09.2018

4. Ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Ηρώδειο

Μια βόλτα στις μουσικές διαδρομές του μεγάλου μας συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει για μια ακόμη φορά το κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο. Από τους κορυφαίους της ελληνικής μουσικής, αξεδιάλυτα συνδεδεμένος με την έκφραση της συλλογικής μας περιπέτειας από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα, ο Σταύρος Ξαρχάκος επιστρατεύει τη δύναμη των τραγουδιών, τα οποία, όπως ο ίδιος γράφει, «είναι σύμμαχοι στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή». Η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ηρώ Σαΐα θα ερμηνεύσουν νέες συνθέσεις του πάνω σε σπουδαία ποιητικά κείμενα, Ελλήνων ποιητών, αλλά και γνωστά τραγούδια που εδώ και χρόνια έχουν μπει στις καρδιές και στα στόματα του κόσμου και τον έχουν συντροφεύσει σε ευχάριστες –και όχι μόνον– στιγμές.
Τρίτη 4/7 στις 21:00
12-70€
Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣταύρος Ξαρχάκος: Μια συναυλία-ορόσημο στο Ηρώδειο12.09.2018

5. Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Κατράκειο

Ο Σωκράτης Mάλαμας ξεκινάει τις καλοκαιρινές του συναυλίες και μάς περιμένει απόψε για δεύτερη φορά στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Με την Ιουλία Καραπατάκη, τον Πέτρο Μάλαμα και τη μπάντα του θα παρουσιάσουν, σε αυτό το δεύτερο ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό, ένα πρόγραμμα που θα έχει όλα όσα αγαπά το κοινό από τον ίδιο, αλλά και επιλογές από όσα αγαπάει κι εκείνος από την ελληνική δισκογραφία και δεν έχει σταματήσει να τραγουδάει όλα αυτά τα χρόνια.
Τρίτη 4/7 στις 21:00
15€
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Μάνου Κατράκη & Κυρά Της Ρώ, Νίκαια 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b