MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Τρίτη 4 Ιουλίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από προβολές ταινιών μέχρι παραστάσεις, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τρίτη 4 Ιουλίου.

Monopoli Team

Ο Βρικόλακας της Σμύρνης: Ένα θρίλερ σκιών για ενήλικες από το ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει παράσταση θεάτρου σκιών, για ενήλικες, με τίτλο “Ο Βρικόλακας της Σμύρνης“, την Τρίτη 4 Ιουλίου, στον εξώστη του κτηρίου του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Το έργο προέρχεται από το διήγημα φαντασίας του Αλεξέι Τολστόι “Η οικογένεια του βρικόλακα” . διασκευάστηκε από τους καραγκιοζοπαίχτες στις αρχές του 20ού αιώνα και η δράση του τοποθετείται στην περιοχή της Μικράς Ασίας. Η παράσταση συνοδεύεται από τριμελή ορχήστρα λαϊκών οργάνων ενώ η ιστορικός Μαρίνα Καψαμπέλη θα παρουσιάσει εν συντομία την ιστορία του έργου. Υπόθεση: Ένας απόστρατος αξιωματικός του Οθωμανικού στρατού, ο Γκόρσας παίρνει εντολή από τον πασά της Σμύρνης να εξολοθρεύσει έναν τρομερό ληστή των βουνών. Τότε, έρχεται στο προσκήνιο μια παλιά κατάρα που τον στοιχειώνει: σκοτώνεται πισώπλατα στη μάχη και βρικολακιάζει. Ο γνωστός μας Καραγκιόζης, στην υπηρεσία του γέρο-Γκόρσα, μπλέκει έτσι σε ανατριχιαστικούς μπελάδες.
4/7, 21:00 (απαραίτητη η προκράτηση θέσης. Τηλέφωνο: 2103218015)
ΠΙΟΠ – Γέροντα 6, Ταύρος

Μία συναυλία στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή»

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), μετατρέπει από 1η Ιουλίου έως και 4 Αυγούστου την Αθήνα σε μία μεγάλη σκηνή, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στο πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα εκτυλιχθεί στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, με ελεύθερη είσοδο. Την Τρίτη 4 Ιουλίου στις 21:00, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο την ξεχωριστή μουσική παράσταση από το νέο κύμα τραγουδιστών «Πλάι στο κύμα» με τους Παυλίνα Βουλγαράκη, Βιολέτα Ίκαρη, Παντελή Κυραμαργιό, Θάνο Ματζίλη και Ελεάννα Βαρελά, οι οποίοι συμπράττουν με την Ορχήστρα «Ρυθμός», σε τραγούδια δικής τους δισκογραφίας, αλλά και γνωστά διαχρονικά τραγούδια.
4/7, 21:00
Αρχαιολογικό Μουσείο – 28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα

Η διάλεξη «Από την Πεντέλη στον Παρθενώνα» στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Στον κήπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Μανόλη Κορρέ και παράλληλη έκθεση των αυθεντικών σχεδίων του “Από την Πεντέλη στον Παρθενώνα”, την Τρίτη 4 Ιουλίου. Κεντρικό θέμα της ομιλίας του καθηγητή και ακαδημαϊκού Μανόλη Κορρέ, θα αποτελέσει η ιστορία της κατασκευής του Παρθενώνα από την εξόρυξη και λάξευση των μαρμάρων ως τη μεταφορά τους στην Ακρόπολη, τα αρχαία λατομεία στην  Πεντέλη, οι μέθοδοι παραγωγής και διακίνησης, τα εργαλεία και τα μεταφορικά  μέσα καθώς και το φυσικό τοπίο κατά μήκος της οδού από την Πεντέλη στην Αθήνα. Παράλληλα, περιμετρικά στον κήπο του Ιδρύματος, θα εκτίθενται αυθεντικά σχέδια του Μανόλη Κορρέ, τα οποία αναπαριστούν τη λατομία και μεταφορά στην  Ακρόπολη ενός δωρικού κιονόκρανου βάρους 11 τόνων και τις ιδιαίτερες  περιπέτειές του, που συμπλέκονται με εκείνες των ανθρώπων – και της πόλης  γενικότερα – σε μια γοητευτική εξιστόρηση από τον σπουδαίο δάσκαλο και επιστήμονα Μανόλη Κορρέ.
4/7, 19:30
Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού – Στρατηγού Καλλάρη 50, Αθήνα

Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη στη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου

Η Θεατρική Ομάδα Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού παρουσιάζει την Τρίτη 4 Ιουλίου, με μια σύγχρονη, τολμηρή και ποιητική ματιά, το κλασικό έργο του Αριστοφάνη “Λυσιστράτη“, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ανδρέα Ζαφείρη. Το παλαιότερο αντιπολεμικό και, ταυτόχρονα, πρωτοφεμινιστικό έργο στον κόσμο ανεβαίνει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου – Σχολείον Ειρήνης Παπά.
4/7, 21:00
Σχολείον Ειρήνης Παπά – Πειραιώς 52, Άνω Μοσχάτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023: 140 δωρεάν εκδηλώσεις σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία12.09.2018

6ο Stroggylo Open Air Film Festival: Προβολή της ταινίας «Το τρίγωνο της θλίψης»

Το 6ο Stroggylo Open Air Film Festival, πιστοποιημένο πλέον από το EFFE, την προπαρασκευαστική δράση που ξεκίνησε από την Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα κάνει πραγματικότητα ακόμη ένα υπέροχο σινεφίλ καλοκαίρι στην πόλη του Αγίου Δημητρίου. Την Τρίτη 4 Ιουλίου συγκριμένα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθεί η ταινία  «Το τρίγωνο της θλίψης» του Ρούμπεν Έστλουντ. Υπόθεση: Τα διάσημα μοντέλα Καρλ και Γιάγια είναι καλεσμένα σε μια πολυτελή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. Το γιοτ τους, όμως, θα ναυαγήσει και εκείνοι θα ξεβραστούν σε ένα έρημο νησί μαζί με ένα τσούρμο δισεκατομμυριούχων και μία από τις καθαρίστριες του πλοίου.
4/7, 21:00
Αίθριο του Στρογγυλού σχολείου Αγίου Δημητρίου

Mουσικό αφιέρωμα στον Νότη Μαυρουδή στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Μία μοναδική συναυλία με τίτλο “Ζωή από μετάξι” παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023–Νύχτες Αλληλεγγύης, την Τρίτη 4 Ιουλίου, ως αφιέρωμα και φόρο τιμής στον σπουδαίο δημιουργό και σολίστα, Νότη Μαυρουδή, για τα 60 χρόνια του έργου του. Στη συναυλία θα τραγουδήσουν οι Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης και Μόρφω Τσαϊρέλη. Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.
4/7 στις 21:00 (προκράτηση θέσης εδώ)
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς – Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 “ολόφρεσκα” βιβλία που θα πάρουμε μαζί φέτος στις διακοπές12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b