MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

Dream Machines: Μια ομαδική έκθεση στα Σφαγεία της Ύδρας με έργα κορυφαίων δημιουργών

Ο αντίκτυπος της τεχνολογίας στην ανθρώπινη φαντασία διερευνάται μέσα από τα έργα κορυφαίων δημιουργών στην ομαδική έκθεση «Dream Machines» του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, στα Σφαγεία της Ύδρας.

Dream Machines: Έργα κορυφαίων δημιουργών σε μια ομαδική έκθεση στα Σφαγεία της Ύδρας
Andro Wekua, Untitled, 2014 | © Andro Wekua, φωτο: Steven White
Monopoli Team

Το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ παρουσιάζει, στα Σφαγεία της Ύδρας, την ομαδική έκθεση «Dream Machines».

Λίγα λόγια για την έκθεση

Πρόκειται για μια μικρή έκθεση, σε επιμέλεια των Daniel Birnbaum και Massimiliano Gioni, που διερευνά τον αντίκτυπο της τεχνολογίας στην ανθρώπινη φαντασία. Η ανάδυση ενός νέου μέσου δημιουργεί πάντα καινούριες δυνατότητες για την τέχνη και κάθε εποχή έχει τους καλλιτέχνες-κλειδί, στα έργα των οποίων αποκρυσταλλώνεται μια νέα διασταύρωση μεταξύ τεχνολογίας και δημιουργικότητας.

Το «Dream Machines» παρουσιάζει μια σειρά από εμβληματικά έργα, από την επανερμηνεία του «Coffee Mill» (1911) του Marcel Duchamp από τον Ulf Linde  – που περιγράφεται από τον André Breton ως μια καταχθόνια μηχανή – σε μια επιλογή πρόσφατων πειραματισμών που εξερευνούν εικονικές σφαίρες. Εγκατεστημένη στο Σφαγείο της Ύδρας και στον περιβάλλοντα χώρο, η έκθεση μετατρέπεται σε μια «μηχανή» με τα έργα πιασμένα στα «δίχτυα» ενός ατέρμονου «μηχανικού μπαλέτου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕικαστικός περίπλους στο ελληνικό καλοκαίρι: Οι εκθέσεις που θα επισκεφτούμε στα νησιά12.09.2018

Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα των Marcel Duchamp, Fischli & Weiss, H.R. Giger, Nathalie Djurberg και Hans Berg, Brion Gysin, Jeff Koons, Mire Lee, Ulf Linde, Henrik Olesen, Philippe Parreno, Seth Price, William Reich, Pipilotti Rist, Pamela Rosenkranz, Mika Rottenberg, Sturtevant, Andro Wekua, Ulla Wiggen, και πολλών άλλων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια έκθεσης: 20 Ιουνίου 2023 – 30 Οκτωβρίου 2023

Ωράριο: Καθημερινά 11:00 – 13:00 και 19:00 – 20:00. Τρίτη κλειστά.

DESTE Foundation Project Space, Slaughterhouse, Επαρ.Οδ. Μανδρακίου-Μωλόυ, Ύδρα 180 40. Τηλ: 2102758490

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b