MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

H ταινία της Barbie απαγορεύτηκε στο Βιετνάμ λόγω ενός χάρτη

Ένας χάρτης στην ανερχόμενη ταινία της Barbie φαίνεται να αποτελεί τον λόγο απαγόρευσης της κυκλοφορίας της στο Βιετνάμ. Ο χάρτης των εννέα παυλών το πρόβλημα της χώρας.

Μάργκοτ Ρόμπι | Instagram @barbiethemovie
Μάργκοτ Ρόμπι | Instagram @barbiethemovie
Monopoli Team

Εντύπωση έχει προκαλέσει η είδηση για την απαγόρευση κυκλοφορίας της καινούργιας ταινίας της Barbie στο Βιετνάμ. Αυτή η απόφαση έρχεται μετά την απεικόνιση ενός χάρτη που χρησιμοποιεί τη «γραμμή των εννέα παυλών», που σχετίζεται με τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η ταινία, με πρωταγωνιστές τη Μάργκοτ Ρόμπι και Ράιαν Γκόσλινγκ, θα κυκλοφορούσε στις 21 Ιουλίου στη χώρα, ωστόσο τελικά δεν θα προβληθεί. Και σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ταινία αποσύρεται για αυτό τον λόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGreta Gerwig: Θα σκηνοθετήσει τα «Χρονικά της Νάρνια» για το Netflix;12.09.2018

Ο χάρτης των εννέα παυλών

Η γραμμή σε σχήμα U, που χρησιμοποιείται στους κινεζικούς χάρτες, αντιπροσωπεύει περιοχές που η Κίνα έχει διεκδικήσει ως έδαφός της. Η γραμμή των εννέα παυλών εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε χάρτη το 1947 και είναι αμφιλεγόμενη καθώς η περιοχή που ορίζεται ως κινεζική επικράτεια αμφισβητείται και περιλαμβάνει μια σημαντική περιοχή που το Βιετνάμ τη θεωρεί υφαλοκρηπίδα του.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτο Ejekt 2023: H Florence περπάτησε μαγικά στην πλατεία Νερού12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b